עבור לתוכן

אנשים תעזרו לי בבקשה זה בקשר ליחדת ממר"ם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני בפורום הזה מעבר לחצי שנה ואני מרגיש שאתם כמו חברים שלי

בבקשה תעזרו לי ותגידו לי מה לעשות

אני בן 17 וחצי ואני עוד מעט צריך להתגייס בתאריך קרבי....

עכשיו אני שלחתי ללשכת גיוס אימייל שברצוני לשרת ביחדת ממר"ם

שבוע לאחר האימייל ששלחתי קיבלתי מכתב ובו סירוב לבקשתי... בשל נתוני

לפני כשבוע שלחתי להם עוד אימייל שאני רוצה לדעת מהם הנתונים המתבקשים ליחידה

לפני כשעה קיבלתי שיחה מבחורה בשם טניה שהיא אמרה לי שהנתונים הללו חסויים ואין באפשרותה להגיד לי וכי נמצא לנכון לא לגייס אותי ליחדה הזאתי....

עכשיו ברצינות חברה יש לי בגרות מעבר למצופה כמובן מלאה

אני בקיא מאוד מאוד בנושא המחשבים

עכשיו מה אני יכול לעשות

אני אובד עצות תאמינו לי בחיים יש לי ים קומבינות אבל בצבא אני חדש ואני רוצה לשרת ביחידה הזאתי מכל הלב

אנא עזרו לי

פורסם

תקבל את העובדה שלא רוצים אותך. יכול להיות שאתה מוכשר אך יש יותר מוכשרים ממך. אי אפשר "לאנוס" אותם לקבל אותך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

ואין פה אניסה אני פשוט שואל מהם הנתוניםםםם זה הכלללל שאני ידע מה איןןןן לי

כי בוא נגיד שבמחנים מול המחשב לא שואלים שאלות על מחשבים וגם בראיון האישי אז מאיפה בדיוק הם קובעים את הדברים האלה???? מהראש

חברים שלי הם התעסקו אם הבן אדם הלא נכון... וזה לא איום זה הבטחה

כי מימה שהבנתי חייבים קומבינות בדברים האלה ובדרכים הישרות זה לא יעבוד.....

פורסם

אני לא מאמין שיש פה מישהו שיודע במדוייק. הם משתדלים לשמור על עמימות.

פורסם

קודם כל, אם אין לך פרופיל קרבי, בן יחיד, או כל דבר שמונע ממך לשרת כקרבי - שכח מזה.

אין שום קשר ליכולות שלך ממש, כי בקורסים לומדים הכל מהתחלה (בערך מלהזיז עכבר). אולי אם תמשיך לנדנד המון יקרה משהו, יותר מזה אני לא יודע.

פורסם
  • מחבר

בפורום הזה יושבים האנשים שלדעתי האיינשטן של המחשבים בין בשפות תכנות בין בתיקון המחשבים ובין בחומרה

אין פה אדם שהיה בממר"ם ויודע מה הם רוצים או מה הם הנתונים

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אם אין לך פרופיל קרבי, בן יחיד, או כל דבר שמונע ממך לשרת כקרבי - שכח מזה.

אין שום קשר ליכולות שלך ממש, כי בקורסים לומדים הכל מהתחלה (בערך מלהזיז עכבר). אולי אם תמשיך לנדנד המון יקרה משהו, יותר מזה אני לא יודע.

תודה על התגובה המהירה !

זה מה שנראה לי שאני ינדנד ואני יוריד פרופיל כי כרגע הוא 72 .... אני יוריד אותו ..

פורסם

מה זה קשור? אני מאמין שהם מסתכלים על מגוון של תכונות (גם אישיות וגם כישורים) ולא רק אם אדם X יודע שפה כזו או אחרת.

פורסם

בוא נעשה סדר בבלגן.

ע"פ הידע שלי (ואני מניח שאני לא טועה, אך זה לא אבסולוטי) הדרישה הבסיסית לקבלה לממר"ם היא פרופיל עורפי (קרי 64 ומטה).

למעשה, ממר"ם זהו רק אחד מהמקומות בהם ניתן לשרת לאחר קורס תוכניתן (בהנחה שזה מה שאתה רוצה לעשות בצבא).

כמו שאתה מבין, אין "להגיע לממרם" אלא יש לעבור קורס תוכניתן, ואז רק לקבל הצבה בממר"ם.

ד"א, ישנם מקומות רבים בהם תוכל להשתלב עם פרופיל 72 ולעסוק בתיכנות, הכל תלוי בידע שלך.

פורסם

בדיוק. וכמו שאמרתי אין שום צורך בידע מוקדם, למרות שזה עוזר. מה שצריך זה ראש טוב כדי לעבור את המבחנים, אם תשיג זימון. לא יבקשו ממך לתכנת במבחנים או להפגין ידע, מקסימום יתנו לך הגדרות לשפה שהם המציאו, ויבקשו ממך לבנות תוכנית בעזרתה.

בשביל אנשים שבאמת טובים בתכנות ומחשבים יש מקומות אחרים.

פורסם
  • מחבר

אז בבקשה מכם תמליצו לי על יחידות שאני אוכל לעסוק שם במחשבים חוץ ממר"ם

שעוסקים לא אכפת לי במה אבל שיהיה בנושא המחשבים

ושוב תודה רבה רבה לכם

פורסם

מצטער, אבל יחידות אחרות שעוסקות בתכנות כבר היו מאתרות אותך עד לשלב הזה

אם אתה לא בפרופיל נמוך מספיק עבור קורס תכנות בממר"מ או לחילופין בן יחיד, משפחה שכולה וכו' אז אין לך הרבה אופציות

עתודה זאת אופציה (רעה)

יש יחידה מעניינת בחיל אויר, אבל לא יודע מאיזה פרופיל לוקחים לשם, אבל נדמה לי שהיא גם מאתרת אותך לבד

פורסם

פרופיל קרבי = שירות בקרבי.

היחידות העורפיות פוסלות מראש כמעט כל מי שיש לו פרופיל קרבי, כך שאולי אתה כן מתאים אבל לא בחנו את התיק שלך.

PsychodaliC, צודק היתה חסרה לי מילה אחת. :)

פורסם

מר עצלן, אתנ טועה, ומטעה.

ישנם הרבה מסלולים שפתוחים לכל הפרופילים השונים, ועיקרם מחשבים. (גאמא למשל, ושאר מסלולים בחיל המודיעין).

מה שכן, למסלולים הללו בד"כ נדרש ידע קודם נרחב יחסית, וחוץ מזה, ישנם מיונים ארוכים למסלולים אלו.

סביר להניח שאם לא אותרת עד כה (אותרת=קיבלת זימון למודיעין) לא תקבל בעתיד, אבל זה לא מאה אחוז.

פורסם

יש יחידה מעניינת בחיל אויר, אבל לא יודע מאיזה פרופיל לוקחים לשם, אבל נדמה לי שהיא גם מאתרת אותך לבד

אני משער שאתה מדבר על פרוייקט תלפיות.

חוץ מזה יש במודיעין את פרוייקט גמא, פרוייקט שחקים ועוד כל מיני שנחשבים הרבה הרבה יותר מוצלחים מממר"ם.

כנס ל:

www.idf.il/aman

תראה מה האופציות שלך ותפנה ליחידת האיתור שלהם בהתאם...

יש סיכוי טוב שזה יעזור(לפחות להגיע למיונים הראשוניים)... אני מכיר הרבה שזה עזר להם......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים