עבור לתוכן

עצות לגבי שדרוג P4 1.7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה, יש לי מחשב טוב שמשרת אותי, אני לא פריק של ביצועים או אוברקלוקינג, פשוט אני חובב חומרה ובא לי עכשיו לשדרג.

הנה המפרט שלי:

P4 1.7GHz

Asus P4GX-MX

NCP 256MB DDR 400MHz

Gigabyte Radeon 9000 Pro

WD 20GB 5400

אוקיי, אז הערכתי את צוואר הצינור של המערכת ככה, על פי סדר חשיבות (1= הכי חשוב)

1) הזיכרון - מעט מדי, 256 לא מספיק היום לכלום. בנוסף זה השדרוג הכי זול - 250 שקל?

2) דיסק קשיח - איטי וקטן בגודלו, היום ב300 שקל יש 40 ג'יגה עם 8 מגה באפר?

3) כרטיס מסך - כשקניתי אותו (ינואר 2003) הוא היה הבחירה התקציבית בין הGeforce4 MX440 לRadeon9700 שהיה הכי חזק בתקופתו. מהי הבחירה התקציבית של היום?

חשוב להגיד שאני הפסקתי לעקוב בשנתיים האחרונות אחרי התפתחויות חומרה, ולכן אין לי מושג איזה כרטיסי מסך הולכים עכשיו, מה זה ה8 מגהבייט באפר הזה בכונן הקשיח, וכו' וכו'...אבל אני לא נוב!  :nono:

טוב בכל מקרה, תגידו לי בבקשה אם אתם מסכימים עם החוות דעת שלי, תתקנו אותי חופשי, ואולי גם תציעו חלופות אחרות...הפורום הזה תמיד היה המקלט שלי בענייני חומרה (תראו ממתי אני רשום)

אני מקציב לכל השדרוג הזה 1000 ש"ח.

תודה רבה!  :)

נ.ב.

אני יודע שגם המעבד והלוח כבר מעלים אבק, אבל הם לא בעייתיים כרגע, כשנצטרך להחליף לכל הטכנולוגיה החדשה, נחליף  :nixweiss:

פורסם

1) זיכרון 256MB DDR400 אכן יעלה בין 200 ל-250 ש"ח והשדרוג החשוב ביותר לך. שים לב שלבחרות שונות של זכרונות יכולה להיות בעיית תאימות לעבוד ביחד, אם הם עובדים בתזמונים שונים, או סתם אם הלוח לא אוהב את שניהם, הצעה שלי תקח את המחשב איתך לחנות בה תקנה ותבדוק שאין בעיית תאימות.

2) לא משתלם כיום לקנות 40GB כש-80GB עולה לא הרבה יותר, אתה יכול למצוא WD 80GB 8mb buffer ב-360 ש"ח. הזיכרון הפנימי המורחב של הכונן הקשיח מוסיף טיפה לביצועים, אבל מה שיותר חשוב זה שכל כונני ה-8MB מגיעים עם שלוש שנים אחריות לעומת אלו עם ה-2MB.

3) הכרטיס התקציבי המשתלם כיום הוא Radeon 9550 128mb 128bit, שים לב שהוא AGP X8 ולא בטוח יעבוד עם סלוט AGP X4 (שאני משער שיש לך על הלוח אם), גם חובה לבדוק על המחשב שלך לפני שאתה קונה. יצרנים שיש בארץ: Sapphire, Gigabyte, Abit, מחיר בין 380 ל-420 ש"ח בערך.

אתה בטוח שלא התבלבלת בדגם של הלוח אם? לא מצאתי שום מידע באתר של אסוס.

פורסם

אפילו RADEON 9600 256MB שתומך ב AGP *8 רץ על מחשב שיש לו רק AGP *4, זה בסה"כ מהירות שונה, לא תקן אחר. (מנסיון :( )

פורסם

ב-KSP נתקלתי הרבה פעמים עם בעיות תאימות, לא כל כרטיס AGP X8 עובד אחרונית מהחדשים. לכן רצוי שהבן אדם יביא את המחשב איתו ויבדוק במקום. מתאים סבבה שיקנה.

דווקא 9600XT בד"כ כן מתאימים.

פורסם

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512MB A-DATA 370 1 370

דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total

80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 360 1 360

Total price 730 ¤

for payments 12 X 67 ¤

חצי גיגה זכרון והארד דיסק 80 גיגה 8 מגה 7200.

את זה אתה קונה ב KSP

WWW.KSP.CO.IL

ואת הכרטיס מסך אתה קונה מכאן:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5420

יוצא ביחד 1130 ,אבל קיבלת חצי גיגה זכרון ,כרטיס מסך טוב{יש לי אותו} ודיסק קשיח מצויין.

אם אתה תקוע על 1000 אז אתה יכול לרדת 256 זיכרון ,אבל אני ממליץ בחום לקחת מה שרשמתי לך.

פורסם
  • מחבר

איזה כיף זה לחזור אחרי העבודה ולראות את התגובות הענייניות האלה  :xyxthumbs:

טוב, בקצרה:

biodome, לגבי מה שאמרת על בעיות תאימות של זיכרון,  יש לי כרגע סטיק 256 של NCP, לא כדאי לשלב עם קינגסטון? לקנות עוד NCP?

לגבי הכרטיס התקציבי - כשקניתי את הרדיאון 9000 פרו, לפני שנתיים, הוא עלה כמעט 600 שקל. לכמה זמן יחזיק לי ה9550 הזה אם הוא עולה 2/3 מהמחיר של ההוא בזמנו? ואם אפשר, משהו שמאוד חשוב לי - לאיזה כרטיס מהתקופה ההיא ניתן להשוות את ה9550 הזה ? הוא יותר טוב מה9500 שהיה אז?

מה שמטריד אותי לגביו זה שהוא לא נראה כל כך מקצועי..אפילו ירוד יותר מזה שיש לי עכשיו (שלי עם מאוורר, וזה בא עם סתם היטסינק)

Evman007 - אם אני אקנה עוד 256 יהיה לי כבר 512, מה אני צריך יותר? להוסיף עוד 150 שקל יהיה סתם מיותר, כדאי להשקיע את זה במשהו אחר. אבל תודה על הרעיון. עכשיו לא הבנתי למה אתה ממליץ לי את הדיסק הקשיח והזכרונות לקנות מKSP, כשאת הכ.מסך מלוג'יק, כשבKSP הוא יותר זול (380 ש"ח).

המון תודה!  :yelclap:

נ.ב.

לבחור ששאל על הלוח

הלוח הזה הוא מקביל של הלוח P4S533-MX (ואותו אתם בטוח מכירים, הוא משולב SDR\DDR)

פורסם

ה9550 לא יהיה כזה שיפור

ה9500 יותר חזק ממנו, וה9000 פרו שלך לא ממש חלש יחסית אליו

היתרון היחידי של ה9550 מול ה9000 זה הDX9.0

לדעתי תישאר עם ה9000 פרו שלך עד שיהיה לך יותר כסף כדי להחליף

ועוד משהו - בזבוז כסף לקנות היום סטיקים של 256MB, תקנה 512MB. אז יהיה לך 768MB - אף אחד עוד לא מת מעודף זכרון במחשב

פורסם
  • מחבר

יש בדברים שלך משהו. אני באמת רואה בבנצ'מרקס שזה יתן לי אולי עוד 1000 נקודות ב3DMark2001.

אולי כרגע אני אתמקד בהארדיסק טוב וזיכרון גדול יותר.

בנוגע לדיסקים קשיחים - איך אני יכול לברר מה קצב הATA שלי? יכול להיות שאני אקנה דיסק קשיח בקצב 133 ושלי יהיה ב100, באיזה מהירות הם יעבדו?

ומה יותר טוב מ9550? מדרגה אחת למעלה כאילו?

וואי, כמה שאלות. אין סוף לסקרנות ???

פורסם

אם אתה מחפש בנצ'ים אז עם ה9550 תוכל להפעיל את 3dmark05 - הכל עניין של הDX9.0

יש לו פוטנציאל אוברקלוק מצויין, ובמקרה שאכן תעשה אוברקלוק הוא יפתח פער על ה9000 פרו

אפשר גם לחכות קצת ל6200 בAGP, זה כבר משהו שווה ממש להשקיע בו

פורסם
  • מחבר

מתי הוא יוצא לAGP?

פורסם

הוא אמור להיות כבר זמין, אבל לא ראיתי אותו בחנויות בארץ בAGP

בכל מקרה הוא אמור לעלות משהו כמו 500 שקל לדעתי ולתת לך אפשרות קלה לפתוח צינורות ולהפוך אותו ל6600 (ע"ע 9500->9700) ואז לעשות לו אוברקלוק (ששם יש לו הרבה פוטנציאל)

פורסם

נתתי לך את הכרטיס מלוגיק ולא ב KSP כי ב KSP הוא 64 ביט לעומת 128 בלוגיק.

גרסת ה64 ביט לא שווה.

פורסם

נכון הוא באמת לא יהיה שיפור משמעותי..

אבל המדרגה הבאה זה רק 9600PRO ויש המון מוחלשים כאלה בשוק. והם גם כבר ברמת מחיר אחרת.

אני בספק ש-6200 AGP יהיה כזה זול.. כל הגירסאות הזולות שאתה רואה של PCIE הן TURBO CACHE, שזה עובד רק ב-PCIE וזה גם ככה זבלץ

אני מהמר יותר על כיוון ה-700 ש"ח..

פורסם
  • מחבר

בקיצור - לחכות עם הכרטיס מסך, אין טעם להשקיע בכרטיס שגם ככה לא חזק כל כך יותר מהנוכחי שלי.

פורסם
  • מחבר

זכרונות:

A-DATA או קינגסטון?

דיסקים קשיחים:

WD או SEAGATE או MAXTOR?

ת'נקס

:cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים