עבור לתוכן

התרשמות אישית - Zen Touch 20GB

Featured Replies

פורסם

אז ככה, כבר בערך שבוע אני משתמש בנגן החדש שלי, שהוא מתוצרת Creative. ושמו הלועזי הוא Zen Touch בנפח 20GB.

את הנגן רכשתי בחו"ל, בניו-יורק, בסכום (בשקלים) של 1100 ש"ח, כולל מס, אבל לא כולל משלוח (+7$) סה"כ בסביבות ה - 1130 שקלים ב - B&H, יכול להיות שהייתי יכול להשיג במחיר זול יותר, אבל זה נראה לי מחיר סביר. בארץ המחיר קופץ בעוד 400-800 ש"ח, אבל יש את הבונוס של האחריות הישראלית.

התרשמות מהנגן

עיצוב: הנגן נותן תחושה מאוד "חזקה" מתכתית ו"גברית" משהו, מקדימה הוא לבן, והחלק האחורי מתכתי, מקדימה הכפתורים (המועטים והמינימליסטים למדי) עשויים ברזל כסוף. כמובן שזה עניין של טעם, אני ראיתי את הנגן קודם, והעדפתי את העיצוב הזה על פני העיצוב המעט עדין של האיפוד, הריבר נראה לי מעט פלסטיקי (וגם לא תאם למחיר שיכולתי להרשות לעצמי), הסוני (NH3) אומנם מתכתי, אבל נראה מעט מצועצע וקטן.

הנגן לא גדול מבחינת המימדים באופן משמעותי מהאיפוד, ומשלב איזשהו שילוב של עדינות וחוזק. באמצע הנגן יש פס גלילה, שבעיני הוא איכותי (למרות שלפעמים מעט לא נוח, ודורש הסתגלות מסויימת). פס הגלילה כולל 3 אזורי מגע: אזור אמצעי שמיועד בעיקר לבחירה בתפריט, אזורים למעלה ולמטה מאפשרים בלחיצה ממושכת - גלילה מהירה של השירים לכיוון המבוקש.

תכונות: הנגן לא מצטיין בתכונות "מיוחדות" בדומה למשל ל - Iriver. אחד מהשיקולים שהיו שיקולי נגד הנגן היה חוסר היכולת המובנת שלו להקליט רדיו וקול. האפשרות היחידה להקליט דרך הנגן היא באמצעות שלט חיצוני (שלא הצלחתי להשיג אותו בארה"ב, לא היה במלאי באותה עת) בתוספת תשלום. לדעתי, בסופו של דבר אני ארכוש את השלט, ולו רק בגלל הנוחות של שימוש בשלט, שבנגנים אחרים מגיע באופן אינטגרלי.

הנגן עצמו מנגן באופן די סטנדרטי קבצי MP3, WMA ולא תומך ב OGG. לדעתי איכות השמיעה מצוינת, אבל מצד שני אין לי נגן אחר, אז קשה לי להשוות.

הנגן כולל אוזניות, שהם לא השיא של השיא, אבל גם בכלל לא רעות, ונחמדות מאוד לשימוש ביתי סטנדרטי (כמובן, תלוי בצרכים ובעדינות שדורשים מהצליל).

אני אגיד עוד כמה "תכונות", שנראות לי די אלמנטריות, אבל אציין אותם ליתר בטחון: הנגן כולל לחצן Hold להחזקת הלחצנים, תומך בהעברת קבצים מהירה USB2.

יש לו כפתור Random מיוחד שמאפשר מעבר מהיר להשמעה אקראית. הוא תומך באיזשהי אפשרות חיפוש של שירים (לפי אות), שלדעתי היא מעט מסורבלת, אבל קיימת.

יש לו אפשרות השמעה לפי "רשימות השמעה" לפי ז'אנר, אלבום וכו'. יש לו אקוליזר עם כמה תצורות מובנות, כמו קלסי, פופ, רוק וכו', ועם אפשרות לשנות את האקוליזר ידנית.

הטענה - נעשית ע"י שנאי מצורף אוניברסלי.

שימוש בתור כונן חיצוני - אפשרי רק עם התקנת התוכנה Nomad Explorer. כך שמי שמתכנן לחבר את הנגן לחבר כמו Disk On Key, זה לא ממש אפשרי, אלא אם תתקינו את התוכנות אצל החבר (לא התקנה רצינית, אבל מצד שני זה מגביל, לא ידוע אם Creative תשנה את היכולת הזו של הנגן בעדכון הבא).

אני באופן אישי הולך להשתמש בחלק מהמקום לקבצים אישיים, כמו קבצי Ghost, או קבצים אחרים לשחזור המחשב, ואולי עוד כמה מסמכים, ואת כל יתר המקום למוסיקה. יש לי גם Disk On key. ככה שזה ממש עניין של הצרכים האישיים של כל אחד (עבורי זה לא כ"כ משמעותי).

מיותר לציין שבמידה ואתם רוצים לעשות העברה משמעותית של מידע ממחשב של חבר, זה לא כל כך סיפור להתקין לו את התוכנה האמורה (מדובר במשהו כמו 2-3M של תוכנה מאוד לא רצינית).

סוללה - הסוללה החזיקה לי לזמן ארוך מאוד. אומנם לא מדדתי בצורה מדויקת, אבל 5-6 ימים של שימוש (לא רציף) אבל עם הרבה משחק בתכונות וכו' והעברה והרצה קדימה ואחורה, ורק אז הסוללה הגיע לחלק האחרון שלה (ועוד לא התמוטטה). המכשיר נותן תחושה שיש לו יכולת עבודה חזקה (שזה עבורי דבר מאוד משמעותי). לפי הנתונים הרשמיים, הסוללה אמורה לרוץ 24 שעות רצוף, לפי התרשמותי זה אכן המצב.

הסוללה היא לא מתחלפת. אבל שיטוט קצר באתרים שונים, אפילו בארץ יגלו לכם שהחלפה של הסוללה היא לא כ"כ נוראית (יש כמה ברגים נפתחים בתחתית של הנגן). כמובן יש להדגיש שהחלפת הסוללה תפקיע את האחריות של המוצר אם קיימת. (מה גם, שלא נראה שיש לכך צורך אמיתי - כיוון שההספק שלה הוא עצום, אולי כעבור כמה שנים טובות מאוד)

זהו, אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים