עבור לתוכן

מה זה היציאה המוזרה שיוצאת לי מהכרטיס מסך?!

Featured Replies

פורסם

אהלן... כשקניתי את הכרטיס מסך שלי ( RADEON 9600XT TV,DVI 128MB ) וכשקניתי אותו היו לו 3 יציאות מאחורה :

למסך , TV ועוד משהו..

הנה תמונה להמחשה - http://img181.exs.cx/my.php?loc=img181ℑ=aut08672ve.jpg

אתם בטוח מזהים את הכרטיס מסך שנמצא מעל הכרטיס של המודם 56K ( ההוא עם ה2 חוטי טלפון שמחוברים אחד אפור ואחד אדום )

אז היציאה הימנית היא כמובן המסך , אבל לא הבנתי - מה זה היציאה השחורה ומה זה היציאה הלבנה ?

http://img35.exs.cx/my.php?loc=img35ℑ=aut08661xr.jpg

ואם אני רוצה שיראו את מה שיש לי במחשב בטלויוזיה - מה אני עושה?! צריך גם לחבר את זה לכרטיס קול?

תודה רבה לעונים :yelclap:

פורסם

לבן = חיבור DVI, אפשרות לחבר מסך LCD עם חיבור דיגיטלי (יותר איכותי).

שחור = SVIDEO - יציאת וידאו לטלוויזיה (קיבלת עם המכשיר גם כבל ממיר מ SVIDEO ל COMPOSITE שזה הבננה הצהובה). אפשר לחבר לטלוויזיה, אם אתה רוצה גם צליל מהמחשב לטלוויזיה אז כן, גם צריך חיבור כרטיס קול (שזה כבל PL ל RCA)...

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה , רק כמה שאלות ספורות ואחרונות לי אליך - הכבל של האודיו ושל הוידאו באים ביחד?

ומה אני אמור לבקש מהמוכר שאני רוצה לקנות את הכבל?

כמה זה אמור לעלות ? ( אני צריך בערך 4 מטר )

ואיך זה צריך להראות ?

כן ושמתי לב לכבל שיש לי בקופסא של הכרטיס מסך , למה הוא משמש?

תודה רבה רבה לך!

פורסם

דבר ראשון תבדוק שבטלוויזיה שלך יש כניסות וידאו (יש ישנות שאין), יתכן ויש רק חיבור גדול של 21 פינים שקוראים לו SCART ואז צריך מתאם SCART לחיבוררי RCA או בננות (אותו דבר). כל החיבורים לטלוויזיה (גם אודיו, גם וידאו) הם לרוב RCA, החיבור שיש לך בשחור מאחור הוא SVIDEO, הכבל שקיבלת הופך את חיבור ה SVIDEO ל RCA. לכרטיס קול שלך יש יציאת PL, אותה גם צריך להמיר ליציאת RCA (גם ע"י מתאם, או כבל). הכבלים לרוב מגיעים בנפרד. חיבור הוידאו הוא בצבע צהוב, והאודיו (2 חיבורים ל2 ערוצים) הם לבן ואדום. עדיף להשקיע בכבל איכותי ולא דק (בשביל שלא לעבד איכות במרחק כזה). בחנות פשוט תבדוק שהכבל שאתה מכבל לאודיו הוא כמו ביציאה מכרטיס קול בצד אחד וכמו בטלוייזיה מצד שני (PL ל RCA), ובוידאו זה פשוט אמור להיות כבל RCA משתי הצדדים (רק תוודא שהזכר/נקבה בסדר).

פורסם
  • מחבר

ואם יש לי בטלוויזיה מאחורה 21 פינים ומקדימה את הכניסות צהוב לבן?

לאן מחברים?

ואם תוכל בבקשה להדגים את כל המושגים עם תמונות אני ממש לא מבין בחיבורים

תודה

פורסם

תחפש בגוגל או משהו (או שתחפש בפורומים, דיברו על זה בעבר כולל תמונות)...

אם מקדימה זה כניסות (ולא יציאות, צריך להיות כתוב VIDEO IN ולא VIDEO OUT), אז אתה יכול לחבר מקדימה בלי בעיה. ולגבי החיבורים, תפעיל קצת אינטואציה.. תסתכל מה יוצא מהמחשב, ומה נכנס לטלוויזיה ותסיק מסקנה לגבי החיבור שאתה צריך...

RCA = בננה = כמו שיש בקדימה של הטלוויזיה.

PL = יציאה של כרטיס קול (חיבור קטן כזה אחד, של 2 ערוצים).

פורסם
  • מחבר

ומה נותן לי הכבל הקצר ההוא שקיבלתי עם הכרטיס מסך?

פורסם

אם לא שמת לב, החיבור השחור לא בדיוק מתאים לחיבור הצהוב שיש לך בקדימה של הטלוויזיה, הכבל ההוא מסדר את הבעיה..

פורסם

יכלת לעשות חיפוש לכל זה...כבר טחנו את הרעיון של חיבור המחשב לטלוויזיה.

ובקשר לשאלה האחרונה שלך, רוב הסיכויים הם שאין לך בטלוויזה חיבור svideo כמו שיוצא מהכרטיס מסך אז יש לך את הכבל שממיר את החיבור הזה לחיבור RCA פשוט שתוכל לחבר לטלוויזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים