עבור לתוכן

עדשות מקצועיות, האם אבד עליהן הקלח ?

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

ברשותי מצלמה מקצועית עם זוג עדשות מתחלפות. המצלמה עצמה כנראה ז"ל אבל העדשות טובות ולא שרוטות, רציתי לדעת מבין המבינים האם ניתן להעביר עדשות אלה למצלמת SLR דיגיטאלית (או פילם).

קארל צייז פרופיל

IMG_0806.jpg

קארל צייז מבט על

IMG_0811.jpg

ויויטאר 200 מ"מ פרופיל

IMG_0808.jpg

ויויטאר מבט על

IMG_0809.jpg

ללא המצלמה עצמה

IMG_0790.jpg

מבט מלפנים

IMG_0788.jpg

חבל שחומרה טובה סתם תשב בארון, אם אני יכול להרכיב את העדשות על SLR דיגיטאלית זאת תהיה בשורה מאוד משמחת !!!

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל העדשות האלו די גרועות.

וגם לקונטקס אין DSLR וכנראה שגם לא יהיה לה בעתיד,

החברה עוד שניה פושטת את הרגל.

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שלכל חברה יש חיבור יחודי משלה, אני יודע שיש הברגות שונות אבל אין לדבר הזה תקן אוניברסלי ? אין התאמה למצלמות אחרות ?

אגב למה אתה אומר שקארל צייז וויויטאר גרועות אלה דווקא מהחברות המוכרות והמכובדות יותר.

פורסם

אני אצתרף לשאלה ... לאבא שלי יש 3-4 עדשות של קנון מהמצלמת פילים שלו , האם יש אפשרות להשתמש בהן במצלמה דיגיטלית ובאחת מחברה שונה ?

פורסם

ישנם מתאמים לחלק מן החברות להתאמה, אבל זה לא יהיה מושלם ואני לא הייתי מסתכן איתם אלא אם כן אני מחזיר את הגוף והעדשה עם שתי הידיים (שוקל לא קצת, מניסיון - ה-200mm [לפחות מה שלי יש] שוקל הרבה וזה כבר נהיה דיי כבר לגוף [למרות שהוא מתכתי ולא פלסטיק זול]).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לאיזה מצלמות העדשות האלו מתאימות ולאיזה לא, כך שאני לא יודע איזה מתאמים צריך אם בכלל.

Off topic למבינים: חושבים שיש להן איזהשהו ערך בתור יד שנייה / טרייד אין ??

פורסם

בספק,

נסה בת"א, מוכרים שם הרבה מצלמות/עדשות ישנות... אולי איזו חנות תרצה לקנות ממך :nixweiss:

פורסם

המתאמים משמשים לחיבור עדשות מחברות שונות לגופים מחברות שונות או בשביל הקטע של הפילים-דיגיטלי ?

והן בהחלט כבדות .. עדשת טלסקופ 380ממ , בהחלט בעייתי לייצב תמצלמה בלי חצובה :smile1:

פורסם
  • מחבר

200 מ"מ אבל כן הן בהחלט כבדות.

המתאמים משמשים לחיבור עדשות מחברות שונות לגופים מחברות שונות או בשביל הקטע של הפילים-דיגיטלי ?

מצטרף לשאלה

פורסם

לא כל עדשה אנלוגית תתחבר למצלמה דיגיטלית, כך שצריך לברר על כל עדשה ספציפית האם היא מתאימה למצלמה דיגיטלית או לא.

פורסם

אל תשכח שגם אם יש לעדשות האלה במקור אוטופוקוס (מה שאני מאוד בספק), ברגע שתעביר אותן דרך מתאם למצלמת SLR דיגיטלית, אתה מאבד את האוטופוקוס, ולפעמים גם מדידת אור.

פורסם

איזה בלאגן !

טוב אני אעשה סדר.

1. לכל חברה יש את החיבור שלה (וזה נקרא ביונט)

2. אין תקן ואין סטנדרטים, כל חברה החיבור שונה וגם פרוטוקול התקשורת בין המצלמה לעדשה שונה לחלוטין.

3. קיימים מתאמים לחלק מהחברות אבל כל המתאמים מכנים לגמרי, כלומר מאבדים תקשורת בין המצלמה לעדשה

ולכן מאבדים פוקוס אוטומטי ולפעמים גם מדידת אור. חוץ מעדשות מאוד נדירות ויקרות, ממש לא שווה להתעסק עם מתאמים.

4. העדשות שיש לך די גרועות ובנוסף ישנות והערך שלהם פחות או יותר אפס. האוטובוס לת"א (או החנייה) יעלו לך יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים