עבור לתוכן

שאלה לגבי הנתונים שנותנים איכות

Featured Replies

פורסם

הנתונים:

Normal focus range

Macro focus range

כל אחד צאיך להיות כמה שיותר קטן או גדול? בתודה מראש

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אבל טווח פוקוס רגיל מייצג את המרחק הקרוב ביותר ועד לרחוק ביותר ממנו אתה יכול לצלם תמונות באיכות ובחדות סבירה, למשל 15 ס"מ ועד אין סוף ....

בצילום מאקרו (שנועד לצילום מאוד מפורט וחד) יש טווח למשל מ5 ס"מ ועד 5 מטרים.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי אם הנתונים האלה צריכים להיות כמה שיותר נמוכים כמה שיותר גבוהים?

נגיד במקרו 5 ס"מ או 1 ס"מ איזה נתון מחשב יותר טוב...

מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי...

פורסם

ככל שיש לך טווח גדול יותר כך יותר טוב.

למשל מאקרו .... 1 ס"מ זה מצויין זה צילום ממש מקרוב, יתן לך להתקרב לאובייקט עד למרחק אפסי ממש.

ואם רשם מרחב מירבי למאקרו 5 מטרים זאת אומרת שניתן לצלם פרח למשל, ממרחק של 5 מטרים ולקבל תוצאה טובה.

מילת המפתח היא הטווח "גדול יותר - טוב יותר".

פורסם

Normal focus range - גדול יותר (0.5מטר[קטן יותר=טוב יותר] עד 5 מטר [גדול יותר=טוב יותר].

Macro focus range - קטן יותר (1ס"מ[קטן יותר = טוב יותר] עד למרחק רגיל של כ-0.5 מטר.

זה הולך ככה במצלמה:

)        Normal focus range                     Macro focus range

עדשה )     <---------------------> <------------------------------------------->

)    1ס"מ                          50ס"מ                                                       5מטר

הנתונים משתנים ממצלמה למצלמה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי... נגיד יש לי מצלמה שהנורמל הוא 45 לעומת 50 לעומת 60 ס"מ איזה ערך הכי טוב? ולמה? או במקרו 5 מול 10 מול 1 ס"מ?

פורסם

לא מסובך, מינימום ומאקסימום אתה מכיר ?

בוא נשווה למשקפיים.

מאקרו אלה משקפי קריאה ונורמאל אלה משקפי ראייה.

משקפי הראייה שלך טובות לראייה מ1 ס"מ ועד חצי מטר, זאת אומרת שאתה יכול ממש להדביק ספר לאף ועדיין לראות את האותיות בבירור ומצד שני להרחיק את הספר חצי מטר מהפנים וגם אז לקרוא ברור.

משקפי הראייה שלך טובות לראייה מ-75 ס"מ ועד אין סוף, ז"א שאם תנסה לקרב אלייך חפץ במרחק של חצי מטר תראה אותו מטושטש עם משקפי הראייה.

אם תנסה לקרוא ספר עם משקפי הקריאה ממרחק של מטר וחצי אתה לא תראה טוב מכיווןן שזה מחוץ לטווח ראייה.

מקווה שהבהרתי את ההסבר :)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר עכשיו נראה לי שהבנתי:

אם הערך normal focus הוא 10 ס"מ זה אומר שבמרחק של 10 ס"מ מהאובייקט עד למרחק של 5 מטרים המצלמה עדיין תצליח ליצור פוקוס?

אם הערך macro focus הוא 1 ס"מ זה אומר שבמרחק של 1 ס"מ מהאובייקט עד למרחק של 50 ס"מ המצלמה עדיין תצליח ליצור פוקוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים