עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר להלחות ופירוק לוחות מולחמות + שאלה על אביזרי אלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה:

1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון?

2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה?

3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון זה שיש למאוור על ספק לא יש 3 חורים יש גם בעלי 2 4 וכו' איך קוראים להם?

זהו אני מניח שזה הכל בבקשה זה חשוב לי.

פורסם

טוב לגבי הג'וקים והשואב בדיל

זה מאין רשת כזאת שמצמידים להלחמה על הלוח ומפעילים קצת לחץ עם המלחם על הסרט במקום ההוא והבדיל נשאב לסרט מההלחמה.

ולגבי המולקס

מולקס זה רק החיבור הגדול הטרפזי עם ה4 חורים

5 ו12 וולט אין שום צורה אחרת של זה

פורסם

1. אולי תוכל לפרק עם שואב בדיל, אבל תבדוק קודם שיש לך מה לעשות עם זה (=אתה יודע איזה רכיב זה, מה הוא עושה, איך להשתמש בו, יש לך שימוש בשבילו), אחרת חבל על העבודה (ועל השואב בדיל :P)

פורסם
  • מחבר

יש אולי תמונה של השואב בדיל כי לא ממש הבנתי מה הוא עושה ואיך הוא עובד וגם מה מחירו?

והאם ניתן לפרק הלחמה ללא שואב בדיל.

בקשר למולקס השאלה הייתה איך קרואים למחברים האלה כמו שיש על המאוור שעל המעבד יש לו גם מין מולקס אבל של 3 חורים אין קוראים לו גם מולקס?

וכן יש לי מה לעשות אם כל הג'וקים האלה :)

נ.ב. בקשר לסרט שואב בדיל הוא חד פעמי?

פורסם

לפרק הלחמה של נגד או לד או משהו זה באמת לא בעיה.

אבל לנסות לפרק ג'וק זה גם מאוד מעצבן ודי בלתי אפשרי רק עם מלחם, וחוצמזה - אתה יכול גם להרוס את הג'וק (לשרוף אותו).

שואב בדיל זה מין פס חום דק כזה, והוא די חד פעמי.

היה לי פעם גליל קטן זרוק פה איפשהו, אני אנסה לחפש ולצלם לך...

בעקרון אתה יכול ללכת לחנות אלקט' ולבקש, הם כבר ידעו מה זה.

פורסם
  • מחבר

כמה הוא עולה בערך?

נ.ב.

רוב הג'וקים שאני מתכוון לפרק הם על תושבת

פורסם

אין לי מושג... זה שאריות מהימים שאבא שלי התעסק באלקט'...

ואם הג'וקים על תושבות, אתה יכול פשוט למשוך אותם החוצה... (רק בזהירות על הרגליים)

נ.ב - לוחות מולחמים... (לוח = זכר)

פורסם
  • מחבר

טוב תודה

פורסם

ככה נראה שואב בדיל: http://www.bigmarket.co.il/Product.asp?Pid=4525002&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=116

יש לי אותו , זה מאוד שימושי, מחממים את הבדיל שמולחם ואז מקרבים את השואב ולוחצים על הכפתור, הוא שואב את כל הבדיל , ממש נחמד.

אפשר לעשות את זה בלעדיו אבל זה קשה ומסובך, פשוט תנסה להרים את הבדיל על המלחם ואז תנקה אותו מהמלחם :x לא מומלץ...

לגבי המחיר שלו זה אמור לעלות 20-25 שקל, ככה זה עלי לי.

לחיבור של ה 3 פינים קוראים חיבור 3 פינים :silly:

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה אני מניח שקיבלתי הכל

פורסם

יצא לי להשתמש בכזה

ואני דווקא פחות אוהב אותו... הפס הזה שהזכרתי יותר נוח (לפחות לי...).

ד"א, חיפוש קצר גילה שהפס הזה נקרא Desoldering Wire ("חוט אי-הלחמה" בתרגום צולע).

החוט בשימוש (הפס החום הזה זה השואב בדיל):

wire_removal_prep.jpg

האריזה:

CP3015.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים