עבור לתוכן

האם עדיין כדאי לקנות מחשב עם NForce3?

Featured Replies

פורסם

היי,

המחשב שלי (פנטיום 3) כבר במצב גסיסה ואני רוצה לקנות מחשב חדש.

אני חייל, ולא נמצא הרבה בבית אבל עדיין יש צורך במחשב חדש לשאר בני המשפחה וגם בשבילי כשיהיו לי יציאות טובות יותר הביתה בעתיד.

השימושים העיקריים למחשב נכון לעכשיו הם בעיקר לאינטרנט אך בעתיד כשיהיה לי יותר זמן פנוי אני רוצה גם לשחק במשחקים כמו HL2 ו-DOOM3 וגם קידוד Xvid.

התוכנית המקורית שלי למחשב היתה:

AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939PIN 990 ¤ 1

GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 695 ¤ 1

ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 1

WD 80/7200 SATA 8MB 405 ¤ 1

GIGABYTE 6600GT 128MB PCI-EXPRESS 1190 ¤ 1

כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1

A-top Armor Gaming Case 400W Silver 350 ¤ 1

סה"כ 4160????¤

אך כעת עלתה לי תוכנית חלופית שתחסוך לי בכסף ואולי תהיה יעילה יותר למצבי:

GIGABYTE GA-K8NS 939 520 ¤ 1

כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1

סה"כ 2975 ¤

+ כ. מסך GF4 4200Ti 64MB מהמחשב הנוכחי ולקנות GF6600GT AGP בעוד מספר חודשים.

שאלתי היא האם הירידה לNF3 939 עדיין משתלמת כיום או שקניית לוח כזה כבר לא כדאית בשל הלוחות החדשים בשוק, כי בכל זאת כן אכפת לי מה אני קונה והאם הקניה היתה משתלמת או לא.

אם יש לכם עוד הערות/תוספות בקשר למפרטים למעלה, אשמח לשמוע (בשביל זה הוספתי אותם).

פורסם

טמטום לדעתי..

מה תשיג בזה שתקנה את הכרטיס AGP עוד כמה חודשים? המחיר שלו כבר לא ירד הרבה מעבר למה שהוא ירד. הם בטח יתבססו סביבות ה-1100-1200 ש"ח בסופו של דבר.

לעומת זאת שתרצה בעתיד לשדרג את הכרטיס שלך, כמו שאתה מתכנן לעשות כעת, לא תוכל לעשות זאת כי כבר לא יהיה AGP יותר.

אז חסכת 200 ש"ח על הלוח. בעתיד זה יעלה לך יותר.

מעבר לזה, איזה ספק כח יש במארז הזה? של איזה חברה? אם הוא ג'נרי עדיף ללכת על ה-Compucase 6A19 עם ספק 300AR-T.

פורסם

היי,

המחשב שלי (פנטיום 3) כבר במצב גסיסה ואני רוצה לקנות מחשב חדש.

אני חייל, ולא נמצא הרבה בבית אבל עדיין יש צורך במחשב חדש לשאר בני המשפחה וגם בשבילי כשיהיו לי יציאות טובות יותר הביתה בעתיד.

השימושים העיקריים למחשב נכון לעכשיו הם בעיקר לאינטרנט אך בעתיד כשיהיה לי יותר זמן פנוי אני רוצה גם לשחק במשחקים כמו HL2 ו-DOOM3 וגם קידוד Xvid.

התוכנית המקורית שלי למחשב היתה:

GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 695 ¤ 1

GIGABYTE 6600GT 128MB PCI-EXPRESS 1190 ¤ 1

כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1

סה"כ 4160????¤

אך כעת עלתה לי תוכנית חלופית שתחסוך לי בכסף ואולי תהיה יעילה יותר למצבי:

GIGABYTE GA-K8NS 939 520 ¤ 1

ADATA DDR 512MB 400MHZ  480 ¤ 1

כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1

A-top Armor Gaming Case 400W Silver  350 ¤ 1

סה"כ 2975 ¤

+ כ. מסך GF4 4200Ti 64MB מהמחשב הנוכחי ולקנות GF6600GT AGP בעוד מספר חודשים.

שאלתי היא האם הירידה לNF3 939 עדיין משתלמת כיום או שקניית לוח כזה כבר לא כדאית בשל הלוחות החדשים בשוק, כי בכל זאת כן אכפת לי מה אני קונה והאם הקניה היתה משתלמת או לא.

אם יש לכם עוד הערות/תוספות בקשר למפרטים למעלה, אשמח לשמוע (בשביל זה הוספתי אותם).

תמשיך כמתוכנן,

המפרט הזה יהיה טוב עבורך לא רק למשחקים.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא לא החיסכון על הלוח אלא החיסכון בכרטיס מסך.

כרגע אני לא צריך את המחשב למשחקים ולכן אני רואה את הקניה של הכרטיס עכשיו ולא אחר-כך כמיותרת.

באמת שאין לי יותר מידי כסף והעניין הוא לקנות עכשיו מחשב שיהיה קודם-כל תחליף למחשב המקרטע ורק כאופציה להיות מחשב למשחקים בעתיד.

משחקים כמו NFSU2 לא יעבדו עם GF4 4200?

ד"א אני לא מתכנן שדרוג מעבר לGF6600 בעתיד פשוט מהסיבה שאני לא רואה שיהיה לי תקציב לכך...

פורסם

קח את המפרט עם NF4...

תוסיף עוד את הסכום של ה6600GT לAGP....ותראה שיוצא ממש קרוב...אפילו אותו דבר...

תוסיף עוד איזה 1200 שח...שזה 6600GT בAGP...ויוצא עוד איזה כמה שקלים יותר יקר מNF4...

גם לי הייתה את ההחלטה הזאת...לדעתי תיקח NF4....

על כל כרטיס יעבוד NFSU2...השאלה איך....וב6600GT הוא יראה מממש טוב..!!...

GF4 TI הוא אם אני לא טועה DX7 או 8...וה6600GT הוא DX9..!!..

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה לכל מי שענה.

אני חושב שאני אאלץ לסחוב עוד קצת עם המחשב שלי בתקווה שאני אגיע לתקציב המיוחל למפרט הראשון.

ותמשיכו לעשות עבודה טובה ;)

פורסם

לעומת זאת שתרצה בעתיד לשדרג את הכרטיס שלך, כמו שאתה מתכנן לעשות כעת, לא תוכל לעשות זאת כי כבר לא יהיה AGP יותר.

רן, אני מצטער לומר לך אבל אתה טועה טעות מרה. AGP לא יעלם בשנה הקרובה ולמען האמת אני בספק אם הוא יעלם עד אמצע 2006.

זאת בדיוק הסיבה ש-ATI ו-NVIDIA מחזיקות ליין של כ"מ מהחדשים ביותר גם ל-AGP.

פורסם

שתי המפרטים גרועים בכל מקרה, הם מצוידים בספק ג'נרי.

פורסם

ספק גנרי לא הופך את המפרט לגרוע.

אם כי אני מסכים איתך בנושא הזה,המפט עצמו הוא טוב אבל הוא לא יעבוד כראוי בלי ספק איכותי ולכן יש את הצורך לקנות ספק איכותי.

פורסם
  • מחבר

במה יתבטא ההבדל בספק?

ספק יותר טוב מוסיף לעלות של המפרט ואני לא ממש מעוניין בכך.

ועם כל הכבוד לCompucase והתמורה לעלות שלהם, המארז שכולם ממליצים עליו ממש פשוט ומכוער, ואם כבר הולכים על ספק איכותי אז למה להסתפק ב300W? לא חבל?

שיורידו את המחירים של הספקים הנורמלים!

פורסם

רן, אני מצטער לומר לך אבל אתה טועה טעות מרה. AGP לא יעלם בשנה הקרובה ולמען האמת אני בספק אם הוא יעלם עד אמצע 2006.

זאת בדיוק הסיבה ש-ATI ו-NVIDIA מחזיקות ליין של כ"מ מהחדשים ביותר גם ל-AGP.

מן הסתם עד אמצע 2006 (כשחושבים על זה, רק עוד שנה ושלושה חודשים) אני גם לא מצפה שהוא ירצה לשדרג את הכרטיס מסך שלו. 6600GT יספיק עד אז (כנראה..).

אני דיברתי על תקופה של עוד שלוש-ארבע שנים מעכשיו.. אתה חושב שב-2008 כרטיסי AGP X8 עדיין יהיו זמינים בכל המגוון והמחירים?

למרות שלך תדע אם גם PCIE זה לא תופעה חולפת, אם כי סביר להניח שלא.

פורסם

ספק גנרי לא הופך את המפרט לגרוע.

אם כי אני מסכים איתך בנושא הזה,המפט עצמו הוא טוב אבל הוא לא יעבוד כראוי בלי ספק איכותי ולכן יש את הצורך לקנות ספק איכותי.

הוא כן...אם הוא לא יספק מספיק מתח ויציב לכרטיס מסך,מעבד\לוח אם הוא יכול לגרום להם להשרף\לעבוד בצורה גרועה עקב מתן מתח נמוך ממה שצריך בפועל

פורסם

במה יתבטא ההבדל בספק?

ספק יותר טוב מוסיף לעלות של המפרט ואני לא ממש מעוניין בכך.

ועם כל הכבוד לCompucase והתמורה לעלות שלהם, המארז שכולם ממליצים עליו ממש פשוט ומכוער, ואם כבר הולכים על ספק איכותי אז למה להסתפק ב300W? לא חבל?

שיורידו את המחירים של הספקים הנורמלים!

ההבדל יהיה משמעותי, אם תשים ספק ג'נרי הוא יכול לשרוף לך את כל המערכת! אם תשים את הספק של HEC הוא יחזיק את המערכת בצורה טובה.

ואולי הוא מכוער (שתדע לך במציאות הוא נראה הרבה יותר נורמלי) אבל הוא ממש לא פשוט! הוא מארז עם בנייה מאוד מחושבת מינימום ברמה של טלמרטייק. יש כאלה שמוכרים אותו עם שני מאווררי 120 מ"מ דבר המבטיח קירור איכותי ביותר כמו כן יש לו מקדימה פילטר שמונע אבק ועוד עם הספק שאתה מקבל איתו מדובר פה בתמורה הטובה ביותר!

פורסם

הוא כן...אם הוא לא יספק מספיק מתח ויציב לכרטיס מסך,מעבד\לוח אם הוא יכול לגרום להם להשרף\לעבוד בצורה גרועה עקב מתן מתח נמוך ממה שצריך בפועל

אבל כשמדברים על מפרט מדברים על כל המפרט.אם יש רק חלק אחד שהוא לא טוב והוא מאוד חשוב אז המפרט עצמו הוא טוב וצריך לשנות חלק אחד,המפרט לא גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים