עבור לתוכן

הכנת מתאם מ- IDE ל USB

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לדעת אם מישהו יכול לתת לי שרטוט או הסבר איך להכין מתאם מ IDE ל USB ככה שאני אוכל פשוט עם המתאם הזה להפוך את ההארדיסק שלי להארדיסק נייד...

אני יודע שהדבר הזה אפשרי מכיוון שישנם חנויות שמוכרות קופסאות אליהם ההארדיסק נכנס ומהקופסא יוצא USB, אבל הם עולות 150 + ואני בטוח שאני יכול לעשות את זה בפחות כסף...

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אני רק יכול לנחש שאתה צריך גוקים מיוחדים (שאין בחנוית רגילות, ובבודדים עולים לא מאט), ויכולת הלחמה די טובה, ושבנית מערכת אלקטרוניות בעבר...

פורסם
  • מחבר

אני ביקשתי הסברים איך לעשות , אל תדאגו לחומרים , לקושי ולכל השאר

צריך רק הסברים

תודה :xyxthumbs:

פורסם

לפי מה שאני רואה, יש את אלו:

USB2.0 IDE Bridge

* µPD720121

* µPD720130

* µPD720133

אלו גוקים של NEC

תוכל לראות באתר REFERENCE DESIGN, די מורכב האמת...

http://www.necel.com/usb/en/product/upd720133.html

http://www.lvr.com/usbchips.htm

תחפש שם IDE יש כל מני גוקים של כל מני חברות שעשות את זה...

שלא תגיד שאני לא דואג לך:

http://www.necel.com/usb/ja/dir1/USB133-RDSCH-SELF-01E.pdf

עדכון. שינתי את הלינק למעגל עצמאי לגמרי (הקודם לא היה)... תבדוק רק כמה עולה הגוק באמצע...

פורסם

אני יתן לך רמז קטן... החיבור הכחול הגדול, לא סתם גדול... (ומה חשבת ? להפוך INTERFACE של 40 PIN לחיבור USB של 4 PIN דרך חיבור חוטים ?!?!?)

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי ככה, היה ברור לי שזה בלתי אפשרי אבל עכשיו שעשיתי חיפוש בגוגל זה צד את עני :|

טוב תודה ננסה להשיג את הג'וק שבמעגל שנתת..

פורסם

לפי מה שאני יודע הרווחים בין הרגליים בג'וק הזה צריכים להיות משהו כמו 0.5 מילימטר בין אחד לשני.

כלומר אתה צריך לוח PCB בשביל דבר כזה. הדפסת מעגל באופן מיוחד תעלה לך משהו כמו 240 דולר. לא נראה לי שזה שווה.

אה כן, גם צריך בדיל יקר יותר, פלאקס, וכישרון הלחמה מדהים (משהו כמו 3-4 שנים נסיון)

אולי כדאי לך לחשוב על וויתור ;)

פורסם
  • מחבר

את הלוח PCB אני יכול להכין בבית, למה צריך בדיל מיוחד? וכישרון הלחמה בשביל זה יש אלקטרונאים במשפחה המורחבת

עריכה: אולי אתה יודע אם בכלל אפשר להשיג אותו בארץ ? ואם כן איפה? תודה :xyxthumbs:

פורסם

אני יכול להכין לך שרטוט של הלוח - כשתראה את ההדפסה שלו תבין לבד כמה זה קשה. חוץ מזה שמומלץ מאוד (מאוד מאוד מאוד) לעבוד בתדרים כאלו עם לוח בעל שתי שכבות פנימיות שישמשו בתור קווי מתח והגנה מרעשים(לא ניתן להכין בבית).

אני גר ליד חיפה, וכל הרכיבים שאני קונה מגיעים מטל מיר אלקטרוניקה (יקרים מאוד, אבל יכולים למצוא לך הכל) אז תתקשר תשאל כמה איך ולמה.

הבדיל צריך להיות דק (לא זוכר את העובי - יש לי בבית איזה 5 מטר שלקחתי מחבר מגולגלים על ענף) עם פלאקס (חומר שעוזר לבדיל להידבק רק למגעי מתכת ולהתכווץ בצורת הלחמת SMT בכל מגע כזה) ובנוסף להשתמש בכהל CL-5 או משהו דומה לניקוי המגעים לפני ואחרי עבודת ההלחמה. בנוסף למלחם רצוי מאוד שיהיה ראש מלבני-שטוח לביצוע הלחמות אלו.

הנגדים והקבלים צריכים להיות נגדי SMT שגם לא קל להלחים (אלו הג'וקים הקטנים שיש על לוחות שלא ממש יודעים מה זה). ניתן למצוא אותם בספר קבלים. לכל חברה יש ספר כזה משלה. קנייה ועבודה עם רכיבים אלו זה סיוט אחד גדול (בטעות נגד מסתובב ליד קבל או חס וחלילה ליד נגד אחר - וזורקים את שניהם).

אני אנסה לבדוק איך יושבים הרכיבים על לוח PCB (בתוכנה כמובן) ואשלח לך את התמונה של זה באימייל.

מבחינת רעיון חדשני יש לי משהו - אם אפשר לעשות אחד כזה על לוח חיצוני - למה לא להרכיב גם USB HUB (רק 2 ג'וקים) ועוד 3-4 IDE BRIGE ולבנות איזה ARRAY של דיסקים חיצוניים. בכל מקרה חצי מהג'וקים במעגל הזה זה ג'וקים של אספקת מתח, ככה שכל 72103 יתן לנו עוד הארד דיסק (הג'וק הזה לא תומך בשני הארד דיסקים).

עכשיו אתה רק צריך לחפש איפה אפשר לקנות CHIPSET של NVIDIA ולהתחיל להכין בבית לוחות אם ;D

פורסם
  • מחבר

רק אני חושב שהגזמת עם הציניות?

וכל עוד אתה לא יודע איזה אמצעים עומדים לרשותי ואין לך מושג מה אני יכול לעשות או לא אז אל תשלול את האפשרות של בניה של מערכת כזאת.

קיבלתי את התשובה שאותה אני צריך בתראד הזה וזה מספיק.. אין צורך להגיב יותר, תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים