עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לנייד

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לקנות אחד

אני סטודנט אז השימושים יהיו בעיקר לתיכנות, וורד, סרטים וקצת משחקים

הבנתי שהדותן הוא כרגע המעבד עם זמן הסוללה הארוך ביותר? (חוץ מהניידים של אפל כמובן)

בנתיים הנייד שהכי מצא חן בעיני הוא הAopen 1557, אחרי שמוסיפים לו עוד 20 ג'יגה:

מעבד Pentium 1.7 Dothan 2M

מסך 15'' TFT 1400x1050

זיכרון SODIMM DDR333 512MB

דיסק קשיח 60GB 4200rpm

כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W

כרטיס קול AC'97 Codec

כרטיס מסך ATI M10 Radeon 9600 64MB VRAM

מודם 56,6K

כרטיס רשת 10/100

יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x2/Ir

Fire Wire / TV-out / PCMCIA/Card Reader

כולל Li-ion Battery (Internal)

מידות 326(W) x 270(D) x 30(H) mm

משקל 2.72 kg

מחיר 6990 ¤ :-\

מה אתם חושבים עליו?

עד כמה חשוב שיהיה 512 מגה זיכרון?

עד כמה באמת משפיעה העובדה שיש לו 9600 בתור כרטיס מסך ולא אינטל אקטרים או משהו כזה?

יש לכם הצעות אחרות יותר זולות?

תודה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עם הדותן הנ"ל אתה מקבל כ-5 שעות זמן סוללה בעבודה על אופיס ואינטרנט. רוצה לראות בו סרט? תוכל לראות אותו עד הסוף עם הסוללה

- 3 שעות. המחיר שנתת הוא מחיר מומלץ (מאיפה?)

אם תרצה לשחק באחד המשחקים החדשים שיצאו השנה יש לך כ. מסך שיענה על הדרישות. ההבדל בינו לבין כ.אינטל הוא משמעותי לכל חובב משחקים

ברמה כזו. הכרטיס של אינטל משולב בלוח האם ולכן לא תוכל לשדרג אותו אם תרצה - הכרטיס הזה מאפשר לך שידרוג עתידי שלו (למרות שכמובן זה עולה הרבה כסף).

באשר לזיכרון - נסה לבקש מהם שהזיכרון (512MB) ישב על סלוט (SLOT) אחד - כך תוכל להוסיף עוד 512MB לסלוט השני כשתרצה. זיכרון לנייד עולה הרבה מאוד כסף (250$) בערך ומה שאתה מקבל בהחלט יספק אותך לשנתיים הקרובות (אם לא לתמיד).

*אם כיסך מאפשר לך נייד במחיר הזה הייתי מציע שתוסיף עוד קצת (כ-800 ש"ח) על 3 שנים אחריות. נייד הוא חומרה עם שחיקה גבוהה ביותר במיוחד כשאתה מתנייד לך איתו לכל מקום...בדוק היכן פתחי האיורור ותדאג שלא יהיו חסומים.

מומלץ ביותר: להוסיף לפחות רשת אלחוטית - WLAN. אפשר גם WI-FI. (לא ראיתי שיש לך במפרט). למעשה זה יהפוך אותו לנייד בטכנולוגית סנטרינו

(מעבד דותן+רשת אלחוטית).

לא מכיר את החברה: AOPEN. זה לא טעות כתיב? כדאי לבדוק עליהם יותר. אם זה לא טעות הם לא מוכרים (לפחות לא לי).

בהצלחה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה

מצטער שלא עניתי, לא שמתי לב שהגיבו

אין טעות כתיב בשם החברה, והמפרט נלקח בזמנו מksp.

מצאתי עוד מפרט מעניין, שנראה גם הרבה יותר משתלם:

מעבד INTEL Pentium-M-1.6 dothan 725 2mb cache

זכרון 512M DDR

קומבו צורב + DVD

מסך ''15 TFT בטכנולוגיית SXGA 1050X1400

דיסק קשיח 80GB

כרטיס מסך ATI MOBILITY RADEON 9700 64MB DDR

WIFI 802 11b/g INTEL 54G

סוללת ליתיום 8 תאים

שוקל 2.9 קילו

מחיר: 6200 ש"ח

הדגם של הנייד הוא MSI Megabook M510A

מה אתם אומרים עליו?

פורסם

איתי (??)

הכרטיס מסך יותר חזק, זה ברור.

אגב, אני לגמרי לא בטוח שתוכל לשדרג כרטיס מסך בנייד (אמנם זה לא הכרטיס המובנה של אינטל - אבל בדרך כלל אין אפשרות קלה כלכך לשדרג כרטיסים בניידים (עדיין - עד הכניסה של ה-MXM וכו).

אני מצטרף להצעה לדאוג שהזכרון תופס רק סלוט אחד - כדי לשמור על יכולות שדרוג עתידיות.

אגב, זה מאייבורי? לא שמעתי הרבה על הניידים של MSI (חוץ מהררי המיילים שהם שולחים לנו לתיבה של האתר), אז הייתי הולך ל-cnet.com ומחפש שם תגובה של הגולשים עליו.

אגב, לפי כרטיסי המסך אני מניח שהדותנים האלו מגיעים על הפלטפורמה הישנה יותר - כלומר בלי PCIe, DDR2 או באס של 533MHZ (כלומר לא "סונומה"). שוב - הכל עניין של תקציב :)

פורסם
  • מחבר

הי מור :)

כן המחשב מאייבורי

התקציב הוא עד איזור ה6500 שקל

הבאס באמת עד כמה שהבנתי הוא 400, ואני מניח שאין לו DDR2 עד כמה זה ישפיע?

אגב, לפי ביקורות שמצאתי באינטרנט מחשבים דומים מקבלים בסביבות ה3000~ ב3dmark2003 , אז הוא אמור להריץ משחקים בצורה סבירה, נכון?

פורסם

כן, אני מניח שהוא יריץ. אבל לך ללמוד, לא לשחק :smile1:

כן, זה דותן 400 לא 533 (סונומה). הוא עדיין יחזיק לך יותר סוללה מהבניאס, ומבחינתך אין הבדל בין DDR ל-DDR2 (חוץ מהמחיר ההרבה יותר יקר), אבל רק רציתי שתדע...

המחיר נראה לי סביר ביותר. ושוב, ביקורות גולשים עליו זה מה שחשוב.

פורסם
  • מחבר

אני מכין את עצמי לקורס באסמבלר בסמסטר הבא :)

מבחינת סוללה רשמו באתר שהיא מחזיקה 7 שעות

כמה אתם מעריכים שהיא באמת תחזיק? אני מניח שהיא לא תתקרב ל7

ומצאתי רק ביקורת אחת על הדגם הזה ספציפית, אם מישהו מצא עוד הוא יותר ממוזמן לפרסם פה

:)

פורסם

אני מניח שבחלק מההרצאות תוכל להיות מחובר להקיר ולטעון את הסוללה.

בשימוש פשוט, וורד וכו, היא תחזיק לך כמות יפה של שעות.

ואגב, ביקורת? תן לינק נראה.

אבל עצה שלי - חפש ביקורות גולשים ב-CNET

פורסם
  • מחבר

מצטער, מצאתי טעות קריטית - הדגם הוא M510C

מה שמוזר והטעה אותי הוא שכמעט בכל התייחסות שמצאתי לדגם הזה, הוא מגיע עם מעבד בניאס ורדאון 9600

, בעוד שבאייבורי (לינק לנייד) רשום שהוא בא עם דותן שיש לו 2 מגה לקאש ורדאון 9700.

זה הגיוני שאותו דגם מגיע בכמה צורות שונות?

פורסם

תתקשר, תברר ותעדכן אותנו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים