עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור לדים

Featured Replies

פורסם

טוב, אני לא מצאתי מענה על התשובה בשום מקום באתר אז אני שואל פה.

כמה לדים אני צריך (פרטו אם הם חזקים, חלשים וכו'...) בכדי לא להתעסק עם נגדים?

נגיד עם יש לי 4 לדים (כל אחד על 3 וולט) והספק נותן 12 וולט, יש סיבה לשים נגד?

ואם לא כמה לדים אני צריך בשביל שאני לא אצתרך להשתמש בנגד?

ועוד אני רוצה לשאול אם זה משנה הצבע של הלד...

לפי מה שהיבנתי, חיבור במקביל הוא הטוב ביותר, אם לא אז נא אמרו לי על כך. בכל מקרה בכל מה שתסבירו לי תגידו לי גם לפי איזה חיבור זה.

תודה מראש

פורסם

אחי, באתר הזה יהיה לך את כל כל כל המידע שאתה צריך!

http://www.lsdiodes.com/

כדי לקבל מידע על כל לד, אתה פשואט לוחץ על השם שלו.. ומופיע לך חלון עם כל הפירוט עליו.

הצבעים כן משנים, ואתה כן יכול לחבר 4 לדים בטור להספק של 12 VC אבל בתנאי שהם אל אדומים..

ואם הם ירוקים אז הם לא יעבוד מאוד חזק..

תבדוק באתר שלהם בלדים 5MM את ההדלים במתח בין שני צבעי הלדים... תופתע :)

לל"ט :)

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות לחבר במקביל, מבלי להשתמש בנגדים?

פורסם

נגד עולה חצי שקל במקרה הכי יקר...אני לא מבין מה הבעיה:\

בשביל לחבר את הנגדים כמו שאתה רוצה אתה צריך לשים נגד אחד בהתחלה(לא יודע של כמה) ואז רק את הלדים.

פורסם

חיבור נגדים ללדים: התשובה הסופית

חישוב הנגד: איך למה וכמה

חיבור לדים במקביל, בניגוד לחיבור טורי, גורם ללדים לפעול ללא הגבלה (כמעט) של מספר לדים שמחברים

באופן כללי, לד הוא רכיב די מוזר. כמו אחותו הקטנה, הדיודה, הוא לא ממש מושפע כלכך משינוי מתח במעגלים חשמליים, אלא משינויי זרם

כל סוג של לד יפיל על עצמו מתח שונה. הסיבה לא כלכך משנה, אבל הבעיה שלנו זה שמתח רגיל במחשב הוא 5+ וולט או 12+ וולט

כדי לשמור שלא ישרף לנו הלד, נאלץ לחבר בטור אליו נגד.

בואו נניח שהשתמשנו בלד כחול, בעל מתח של 3.5 וולט וזרם הפעלה - 20mA (מיליאמפר)

אם מתוך 5 הוולטים שאנו מקבלים מהספק ילכו 3 וולט, על הלד ישארו עוד 2 וולט לנגד ההגבלת זרם שלנו ( 2=3-5 )

לפי חוק אום          R=U/I

נציב 2 ב V (מתח)

נציב 0.02 ב I (זרם)

נקבל 100אום (התנגדות)

(שימו לב שבכל מקרה הנגדים מגיעים עם סטייה של פלוס מינוס 10-5 אחוז - כלומר גם נגדים באזור זה יתאימו)

חיבור לדים בטור היא שיטה שחוסכת חיווט מיותר, אך בעייתית טיפה. במתח של 5 וולט אין אפשרות להפעיל יותר מלד אחד או שניים, כך שלא ממש עשינו כלום. ניתן גם להשתמש במתח 12+ של הספק, שייתן לנו אפשרות להפעיל 3-4 לדים, אך נצטרך נגד בכל מקרה

חיבור לדים במקביל היא שיטה טובה, כל עוד משתמשים בדיוק באותם לדים - או שמשתמשים בנגד מגביל לכל אחד מהם. במידה ויהיה לד אחד בצבע אחר הפועל במתח נמוך יותר, הוא כנראה ישרף.

יתרון השיטה הוא חוסר ההגבלה שלנו על כמות הלדים (כמעט)

בשיטה זו נחשב את הכמות זרם הכוללת העוברת דרך כל הלדים, ונחשב לו נגד

בשיטה זו, תמיד ישאר אותו מתח על הנגד אך הזרם דרכו יגדל. נניח שנחבר 5 לדים בעלי מתח של 3V במקביל, ובטור אליהם - נגד מגביל.

דרך כל אחד מהלדים שלנו יזרום זרם של  20mA = 0.02A , כלומר דרך כולם ביחד יזרום זרם של 0.1A. ועל הנגד שלנו יפולו 2V.

שוב, חוק אום, והגענו ל20 אום

בזרמים כאלו, מומלץ להשתמש בנגדים קצת יותר גדולים (פיזית) מכיוון שהם נוטים להתחמם (בכל זאת יש עליו 2.0 וואט). אפשר להשתמש בנגדים של 2W אפילו לחיבור של 35 לדים!!!

עוד חיסרון של מעגל זה הוא שברגע שנשרף אחד מהלדים - השאר יקבלו על עצמם יותר זרם ויש סיכוי שתתחיל תגובת שרשרת שכולם ישרפו. רק שימו לב שאורך חיים של לד הוא מספיק ארוך שלא תאלצו לדאוג לזה בימי חייכם.

הוספתי תמונה מעניינת שבניתי - שימו לב לנגד המשתנה למטה - הוא יכול להנמיך ולהגביר את עוצמת האור. ערכים הגיוניים הם עד 60 אום. מומלץ להשתמש בפוטנציומטר עם נתק בקצה - כך שבעת שאתם מורידים את עוצמת האור למינימום, המעגל יתנתק לחלוטין ולא יעבור שום זרם, אך לא חובה מכיוון שברגע שמגיעים למינימום הלדים גם כך לא יפלטו אור.

מעגלים יותר מקצועיים (ומסובכים) כוללים טרנזיסטור מיוצב זרם שאין שום טעם להסביר עליו. גם ככה זה לא ממש שימושי.

מקווה שתהנו

כל שאלה שיש - eualt@netvision.co.il

a1.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים