עבור לתוכן

סוני מנסה להחיות את ה MINIDISC

Featured Replies

פורסם

himd_photo.jpg

סוני לא מוכנה לוותר על הפורמט שהמציא באמצע שנות ה 90 ואשר לפני כניסת נגני ה MP3, היה המתחרה הגדול ביותר של DISCMAN....

בין היתר, לאחרונה היא החלה בתמיכה בפורמט MP3 ישירות בנגנים שלה, ועכשיו היא גם מכניסה את התמיכה לפורמט ה MINIDISC עצמו, בדגמי ה HI-MD של ה 1GB (לא רק ATRAC3PLUS)...

יתרון נוסף למכשיר הוא היכולת לתפקד כ DISK ON KEY לכל דבר.

כמו כן, בנגן הנ"ל ה MZ-DHP10P (או בשמו HI-MD PHOTO), יהיה מסך 1.5" עם רזולוציה של 200 על 200 בו ניתן לראות תמונות צבעוניות, וגם תהיה מצלמה במכשיר של 1.3MP.

גודל המכשיר הוא 84.5 על 25.7 על 82.7 מ"מ ושוקל 155 גרם.

המכשיר יוצא עכשיו ביפן בשלושה צבעים ויעלה שם 500$ (בארה"ב ואירופה כנראה יהיה יותר זול).

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?url=http%3A%2F%2Fwww.watch.impress.co.jp%2Fav%2Fdocs%2F20050302%2Fsony1.htm&lp=ja_en

http://www.dapreview.net/comment.php?comment.news.1146

הגיע הזמן למיתוג מחדש של המוצר, השאלה אם זה הכיוון הנכון..

פורסם

נשמע ממש מבטיח...

השאלה זה מה אורך החיים של הבטריה

תכלס המצלמה והמסך וכל זה מיותר לגמריי

אבל העניין שהמכשיר משמש כ DISK ON KEY זה פשוט מצויין!

וכמה עולה דיסק כזה של 1GB?

פורסם

בדגם עם המצלמה כ13 שעות עם MP3 של 128...

בדגמים האחרים עד 30 שעות(בתוספת סוללת AA חיצונית..)

המחיר כרגע של דיסק של גיגה הוא 7 דולר, קצת יקר לטעמי,

הדיסקים הישנים(ניתנים לפירמוט ל300 מגה) עולים 2 דולר ומטה...

לדעתי המכשירים חלומיים, גם אלה שלא כוללים מצלמה(עם מסכי OLED וכו')

לדעתי, בתמחור נכון במערב(אני בכלל לא רוצה לדבר על המחיר ביפן) יכול להיות לסוני מוצר מנצח.

(לא קראתי, אבל כנראה גם שהסוניק סטייג'(התוכנה שמעבירה מוזיקה למכשיר) החדשה שופרה מאוד...

פורסם
  • מחבר

לכל משתשי ה MINIDISC סוףסוף SONY הוציא את הגרסא החדשה של ה SONIC STAGE 3 שאמור לתת גם תמיכה ב MP3 (רק בדגמים החדשים) !!!

http://sonicstage.connect.com/SonicStageInstaller.exe

פורסם

לדעתי תמיד ל-MD של סוני מתחילת ימיו היו יתרונות ברורים על כל נגני הmp3 למיניהם ובראשם האייפוד,

אך הסיבה שהוא לא מצליח כמו האייפוד היא רק בגלל חוסר השקעה בשיווק המוצר מצד סוני. משום מה סוני החליטה לא להשקיע במסעות פרסום ושיווק

בתחום הזה (אולי היא הניחה שבגלל השם והמוניטין שלה בשוק האלקטורוניקה, שלפי דעתי כבר לא עומד מאחוריו הרבה כמו בעבר, היא תשלוט בשוק הזה בלי מאמץ מיוחד), ואילו מצד שני אפל תפסה את ההזדמנות בשתי ידיים ובעזרת ניתוח נכון של השוק, תמחור טוב, מגוון מכשירים ופרסום רחב השתלטה כמעט לחלוטין על שוק הנגנים הניידים, בייחוד בארה"ב.

מבחינה זאת כל הכבוד לאפל, אך בשורה התחתונה אם סוני ירצו הם יוכלו לקנות לעצם בחזרה את השוק הזה בעזרת הMD החדש המדובר.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי.. זה שאלה של מיתוג, השאלה אם אתה רוצה ללכת עם מכשיר של 1GB ולהסתובב עם מדיות, או שאתה מעדיף נגנים של כמה GB ביחד (בלי להסתובב עם מדיות ובלי להתלבט עם כמה שירים לשמוע ביחד)... אין ספק אבל שהמהלכים האחרונים של SONY בכיוון טוב (תמיכה ב NATIVE MP3, DISK ON KEY וכו').

לי אישית יש ניסיון ממש רע עם MINIDISC, בצורת ה MZ-R55 של SONY מלפני כמה שנים (בלי קשר :) )....

פורסם

כמה כבר פטנט כזה יכול להצליח?

הרי סוני לא תאפשר לאף חברה אחרת לייצר MiniDisc Players

כלומר היא לבד במערכה מול כל הנגני Mp3

והיא מפסידה

מה לעשות שבפחות מ 500 דולר אפשר לקבל iRiver H340 עם 40 ג'יגה ולא ג'יגה על כל מיני דיסק

או אפשר לקבל iRiver iFP-1xxx עם מצלמה בהרבה פחות

לפי דעתי סוני תיפול גם הפעם עם ה MiniDisc Players

פורסם

ליאור אתה טועה יש עוד חברות חוץ מסוני שמייצרות מיני דיסקים כמו שארפ ופעם אני יודע שייצרו איווה ופנסוניק אם הם עדיין מייצרים אני לא יודע ולא לכולם זה חיסרון שבכל דיסק יש רק גיגה כי למשל לי יש אוסף של דיסקים למיני דיסק ופעם בכמה זמן אני מחליף דיסק ואם היה לי אייפוד איריבר וכדומה אני פשוט לא הייתי שומע 90 אחוז מהשירים בגלל שלא הייתי יודע בחיים מה שמעתי כבר ומה לא

וחוץ מזה מה עושה מי שקנה איריבר של 40 גיגה ופתאום אוסף המוזיקה שלו גדל ל41 גיגה עם המיני דיסק אין לך בעיה כזאת אתה תמיד יכול לקנות עוד דיסק

פורסם

יצרנים נוספים של מינידיסק הם פנסוניק, שראפ, קנווד - אבל הם עושים רק MD רגילים - עוד אין HIMD שלהם באופק.

רק ONKYO מוציאים בקרוב מערכת חלקים שכוללת DECK של HIMD.

מה רע בMD? בכלל עכשיו עם הMP3 הישיר - זה נוח למי שרוב המוזיקה שלו בMP3ים .. .

מה גם שבHIMD אפשר גם להקליט באיכות PCM - כלומר ללא כיווץ ועדין נכנסים כמה שעות טובות בדיסק גיגה - ככה שמי שלא רוצה להתפשר על איכות מסודר גם כאן.

הבעיה בארץ שהמכשירים האלה כל הזמן יקרים ... והמשתמש הממוצע יגיד "מה, 1000 ומשהו שקל על מינידיסק בלי דיסקים אפילו? עדיף לי נגן עם הארדיסק ענק" . . .

בסוף, הכל נגמר בהעדפות אישיות.

פורסם

גם לי יש זיכרון מר מאוד מה MZR-55 שהיה לי.

סוני האלה פשוט מעאפנים לגמרי בכל הנוגע לMP3. האטימות שלהם פשוט הורגת אותי..

פורסם

איזה אטימות בנוגע לmp3 אתם לא קוראים את מה שכתוב בתרד הדגמים החדשים הם יתמכו ב mp3 באופן ישיר כך שלא יהיה צריך לעשות להם המרה

פורסם

אני יודע. פשוט לקח להם "קצת" זמן להבין שהם אטומים.

פורסם

וחוץ מזה כמו שאתם משיגים מוזיה ב mp3 כל אחד בדרכו אפשר להשיג מוזיקה שמהתחלה מקודדת ב atrac אומנם פחוץ נפוץ אבל עדיין ניתן להשיג

פורסם

ballerum מה זה עוזר שיש חברות אחרות שמייצרות MD רגיל?

כאילו למה לך לקנות ביותר כסף MD Player שתומך בג'יגה אם אתה לא משתמש בג'יגה?

ומי שיש לו אוסף של 40 ג'יגה (40 ג'יגה זה לפי ג'יגה = 1000 מגה ולא 1024)

יצטרך לסחוב איתו כמות של 40 מיני דיסקים בהנחה שהוא מילא כל אחד מהם עד הסוף!

ולמה לך ללכת בכוח להשיג מוזיקה ב ATRAC שהוא מאוד לא נפוץ ולא מצליח

כשאתה יכול לקנות נגן Mp3 של ג'יגה בהרבה פחות, לא צריך לקנות MD ריקים

ואתה לא צריך להמיר שום דבר או לחפש מתחת לאדמה בפורמט המקורי

פיקי - ומה רע בפורמט WAV שאתה יכול להקליט על נגן Mp3 פשוט של ג'יגה כמעט 100 שעות?

או בפורמט OGG שהוא מכווץ אבל יותר איכותי מ Mp3? והוא הרבה יותר מצליח מה ATRAC וה PCM

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים