עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספר עיון בנושאים של מדעים מדוייקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

כתבתי ספר עיון בנושאים של מדעים מדוייקים. הספר כתוב בשפה פשוטה במבנה של מעין מיני-אנציקלופדיה ומיועד להדיוטות.

אני לא משתמש בפורום הזה לצורך פרסום הספר, אלא לשם קבלת עזרה ממשתתפי הפורום. מאחר והספר עוסק בנושאים מדעיים (בעיקר פיסיקה), בחרתי לפרסם את ההודעה הזו בפורום מדע וטכנולוגיה, למרות שאני לא יודע אם היא אכן שייכת לפורום זה.

תהליך כתיבת הספר (בערך שנה) היה מאוד מעניין ומאתגר ולמעשה גם מאוד כיפי (אני אוהב מדע). הבעיה נוצרה בשלב ההוצאה לאור. מישהו יכול לעזור לי בנושא הזה?

חברות הוצאה לאור בארץ לא מסכימות להיפגש איתך אם אתה לא אישיות ידועה. הם אומרים רק שאני יכול לשלוח להם בדואר עותק של הספר והם אולי יחזרו אלי, במידה והם יהיו מעוניינים להוציא אותו לאור (אחרי שהם יסיימו לקרוא את כל מאות הספרים שהם מקבלים מדי שנה).

פניתי למספר הוצאות לאור בניו יורק. המוציאים לאור בניו יורק הביעו עניין רב יותר מעמיתיהם בארץ, והתשובות שהם נתנו לי היו הרבה יותר אינפורמטיביות ומנומסות (יכול להיות שזה פשוט בגלל שאמריקאים יותר מנומסים מישראלים, או שזו סתם סטיגמה?).

בקיצור, מה שהבנתי מהם זה שיש לי שתי אפשרויות:

א. להשיג סוכן. הוצאות הספרים באמריקה, כנראה, לא נוהגות לקבל ספרים מאנשים פרטיים, אלא רק מסוכנים.

ב. לשלוח את ראשי הפרקים של הספר עם דוגמה קצרה מכל פרק בצירוף חוות דעת / המלצה של פרופסור לפיסיקה. במקרה כזה, במידה והם יתרשמו מהתקציר (אין להם זמן לקרוא ספר שלם של כל אחד ששולח להם) ומחוות הדעת המקצועית של פרופסור, הם יבקשו ממני לשלוח להם עותק של הספר במטרה לבחון אותו לעומק ולהוציאו לאור.

אין לי מושג איך להשיג סוכן בארה"ב, כך שהאפשרות השנייה נראית לי יותר ריאלית (מה גם שאשמח לקבל ביקורת בונה מאדם מקצועי).

אשמח לקבל עזרה מכל אחד שיכול לעזור לי לקדם את העניין. במידה וקיימים בפורום דוקטורים/פרופסורים לפיסיקה עם קצת זמן פנוי לעיון בספר וכתיבת חוות דעת, או אנשים שמכירים באופן אישי אנשי אקדמיה שיכולים לעזור לי, אשמח לקבל הודעה פרטית.

בתודה מראש,

Borg.

:hi:

פורסם

אני יודע שלרוב אנשים לא חושבים על זה, אבל אולי לפרסם אותו ONLINE?

יש מגמה של ספרים שמפורסמים על גבי האינטרנט ולבסוף הם יוצאים גם מודפס.

דוגמא לכך היא הספר DIVE INTO PYTHON שמאוד נהנתי לקרוא אותו...

http://www.diveintopython.org/

וניתן לקנות אותו כמובן:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1590593561/ref%3Dnosim/diveintomark20

וכמובן שבעקבות כך הוא תורגם למספר שפות (ויש עוד ספרים כאלו)...

פורסם

אני ישמח לקרוא אותו אם הוא יצא Online :)

בכל מקרה אתה אמרת בעצמך שהאפשרות השניה יותר ראלית!

פורסם
  • מחבר

IceBreak

אני יודע שניתן לפרסם ספרים באינטרנט. יש באינטרנט גם חברה שתמורת תשלום היא מדפיסה עבורך כמה מאות/אלפי עותקים של כתב יד שאתה שולח לה. אבל, הבעיה היא שהחברה שולחת לך את העותקים בדואר ואתה צריך לדאוג להפצה שלהם.

לגבי ספרים, לדעתי הרבה יותר נוח לקרוא ספר ממשי מאשר לקרוא אותו בתצורת HTML או PDF.

בניגוד לספר Dive Into Python שמיועד לקהל יעד מוגדר של מתכנתים מתקדמים, הספר שלי מיועד לקהל הרחב.

אני מעדיף להוציא את הספר לאור באמצעות חברת הוצאה לאור, ולשקול פרסום באינטרנט רק במידה ולא תהיה לי אפשרות אחרת.

-Sky_Lord-

האפשרות השנייה שדיברתי עליה היא שליחת תקציר של הספר לחברת הוצאה לאור בצירוף חוות דעת של פרופסור לפיסיקה, ואני לא ממש מכיר באופן אישי דוקטורים/פרופסורים לפיסיקה.

פורסם

אם ההוצאות הגדולות אכזבו אותך (כמו ידיעות, מעריב, מודן, כתר, ועוד...)

תחפש הוצאות קטנות יותר,

הם מחפשות כאלו הזדמנויות.

פורסם

Borg - באיזו שפה בכלל הספר?...

פורסם

במיוחד בשבילך חיפשתי עכשיו איזה מדריך שקראתי לפני כמה ימים:

כיצד להוציא ספר לאור?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-566770,00.html

לדעתי חשוב מאוד שתקרא, גם כדי לקבל זוויות נוספות. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

RK

פניתי לכל הוצאות הספרים שמצאתי בספר הטלפונים של גוש דן. מכולם קיבלתי את אותה התשובה.

Glass Moon

הספר כתוב באנגלית משיקולים כלכליים (תרגום של ספר לא בד"כ לא יוצא ברמה של המקור), ומספר העותקים הפוטנציאלי שניתן למכור בארץ כמובן קטן באופן משמעותי מאשר בחו"ל (מה גם שלא מדובר בספר קריאה).

ramil19

תודה על הקישור לכתבה. למדתי ממנה כמה דברים חדשים, כמו למשל לשלוח אלי את כתב היד בדואר רשום.

רוב הוצאות הספרים בארץ מתעסקות עם ספרי קריאה. אני לא ממש יודע איזה הוצאות ספרים מוציאות ספרי עיון. מעבר לכך, לא נראה לי שלהוצאות הספרים הקטנות יש נציגויות בחו"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.