עבור לתוכן

רעש סטטי עם ATP3 חדשים

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי לפני יומיים את ה ATP3 חיברתי אותם והם עובדים בסדר והאיכות שלהם טובה.

הבעיה היחיד שיש איתם היא שאני שומע רעשים סטטים ברמקולים שמושפעים מפעולות שאני עושה במחשב, נגיד אני מזיז את העכבר ולפי הקצב שבו אני

עושה את זה, יש רעשים מהרמקולים, או נגיד כשאני טוען תוכנה או דברים כאלה. נוסף לזה יש גם רעש כשאני מכבה את מנורת השולחן שלי.

ברמקולים הקודמים (סתם רמקולים) לא נתקלתי בזה.

פורסם

תחבר את הרמקולים לטלויזיה בחדר אחר ותראה אם גם שם יש רעשי רקע

יכול להיות שמשהו במחשב גורם לזה, או משהו בחדר שלך.

צריך לאתר את הבעיה ואז להתמודד איתה.

פורסם

זה המחשב עושה את זה 100%, זו תופעה נפוצה, בעיקר בכרטיסי קול פשוטים או כאלו O.B

נסה להכנס ל"בקרת עוצמה", בחר בOptions -> Properties

במסך שיעלה סמן את כל מה שאפשר ובחר בOK

אחרי זה תשתיק את הכל חוץ מהראשי וWave

אם זה ביטל את הרעשים אז נסה להוריד את ההשתק מהכניסות השונות עד שאתה מגלה מה מקור הרעשים.

אגב, יכול להיות שזה קורה גם בגלל שהמחשב שלך לא מוארק (לא מקבל הארקה), בדוק את כבל הקומקום ואת השקע.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה שאמרת עם הבקרת עוצמה, השארתי רק את ה WAVE

עדיין יש רעשים.

מה הכוונה לבדוק את השקע? מה יש לבדוק? איך בודקים כזה דבר?

פורסם

בכבל של המחשב לחשמל אמורים להיות 3 פינים

אחד חיובי אחד שלילי אחד הארקה שזה בעצם עוד אחד מינוס ליתר ביטחון כדי שלא תתחשמל חח

זה לפחות ההסבר שאני קיבלתי במעבדת אלקט'

זה בטוח הכרטיס קול עצמו... איזה כרטיס זה? לפי דעתי אם זה משהו ממש פשוט תקנה כרטיס קול ממש ממש פשוט באותה רמה שלא עולה הרבה וזהו

פורסם
  • מחבר

יש לו 3 פינים, אני יודע מה זה הארקה, אבל איך אני בודק אם זאת הבעיה?

Realtek AC97

הכרטיס עצמו בסדר גמור, אני לא חושב שזה משהו בכרטיס, קראתי עליו יחסית הרבה ולא שמעתי תלונה אחת חוץ מאיזה פאק שיש כשעושים RECORDING.

ושתבינו שברמקולים הקודמים שהיו לי, וגם כשחיברתי מערכת למחשב לא היו לי שום קולות.

פורסם

תנסה להשיג מחבר או משהו כרטיס קול ותחבר את הרמקולים אליו אם הבעיה נמשכת אז לאדע תנסה לשנות את המיקום של הרמקולים לשנות שקע חשמל

אם הבעיה נעלמה אז זה 100% הכרטיס קול

פורסם
  • מחבר

חיברתי למחשב של אחותי, אצלה יש רעשים סטטים גם

ניסיתי לעבור חדרים בבית לנסות שקעי חשמל אחרים, גם לא עזר.

פורסם

אני שמתי לב שזה קורה גם אצלי כשאני משתמש באוזניות (אני לא שם לב לזה עם ה- ATP3 שלי), אני לא יודע למה, אני רק יודע שזה מושפע מהשימוש שנעשה במחשב...

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת בת'רדים קודמים בנושא, ועשיתי כמה בדיקות שהציעו שם וזה מה שגיליתי:

כשהרמקול לא מחובר למחשב הוא לא עושה את הרעשים האלה גם כשהוא על פול ווליום-מה שלא אומר הרבה כי כנראה יש משהו ברמקול שרואה שאין אות אז הוא מבטל את הסאונד.

כשאני מכניס אוזניות למחשב גם יש את הרעש הזה.

כשאני מחבר את ה ATP3 לדיסקמן שלי ומגביר עד הסוף גם אין רעשים, אבל זה קצת שונה כי הדיסקמן מוציא סאונד רק כשהוא מנגן והמחשב יכול להוציא כל שניה איזה סאונד של הוינדוס.

לפי המסקנות שלי זאת בעיה בכרטיס קול, למרות שאני לא בטוח בזה, הורדתי גם דרייברים חדשים וזה לא עזר לי.

יש לי AC97, אולי למישהו יש ניסיון טוב או רע איתם?

שאלה נוספת היא איזה כרטיס קול אתם מציעים לי לקנות?! (לא שומע סראונד, רק 2.1).

תודה

פורסם

לא נראה לי שזה הכרטיס קול, לי יש Soundstorm וכמו שאמרתי, זה קורה גם אצלי...

אולי דווקא הסיבה שזה כרטיס O/B גורמת לבעיה...

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי כזה דבר: קודם כל הכרטיס קול שלי משתמש במעבד לעיבוד הסאונד וזה אחד הדברים שגורם לזה.

ודבר נוסף הוא שכשכרטיס קול נמצא על הלוח אם הבידוד האלקטרוני לא מספיק בשביל למנוע הפרעות סטטיות כאלה.

בגלל זה עכשיו אני רוצה לקנות כרטיס קול נורמלי, אני מתכוון להישאר עם 2.1 ככה שאני לא צריך סראונד,

איזה כרטיס קול הכי יתאים לי? שיהיה כמה שיותר איכותי ולא יותר מ -350 שקל (כדאי אפילו פחות, הרמקולים עלו 390, ואני לא חושב שצריך להשקיע כ"כ בכרטיס קול), עוד משהו קטן-אני לא רוצה את ה SOUND BLATER LIVE, ישן מדי בשבילי.

יש ב KSP.CO.IL את ה ?CREATIVE Audigy 2 Value? ב250 שקל, יש פה איזה טריק או משהו? למה זה כ"כ זול?

מה משמעות ה VALUE?

תודה לעונים

פורסם

value - תקציבי

פורסם
  • מחבר

טוב הלכתי וקניתי אותו, עכשיו אין שום רעשים מהמחשב ונראה לי שאפילו האיכות של הקול טובה יותר (אבל אולי זה רק פסיכולוגי).

אבל יש לי דבר קטן שאני רוצה לשאול, כשאני מדליק את הרמקול (אפילו כשהוא לא מחובר לכלום) אני שומע זימזום כזה (לא חזק מדי אבל עדיין)

גם כשהווליום על הכי נמוך, אני לא בטוח שזה היה ככה גם ביום הראשון ששמעתי בהם, האם זה טבעי לרמקולים האלה או שאולי כדאי לממש את האחריות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים