עבור לתוכן

5.1 בסרטים מהמחשב?

Featured Replies

פורסם

הי

המחשב שלי מחובר למערכת סטריאו עם מפענח AC3 דרך כרטיס AC97, עם יציאת SPDIF.

כשאני מנגן DVD מהמחשב, יש סיגנל של 5.1 ובאמת שומעים בסראונד.

האם יש אפשרות לשמוע בסראונד גם סרטי divx או סרטים אחרים ישירות מהמחשב (לא DVD)? (כשאני מנגן אותם מופיע לי no input במפענח)

תודה

גלעד

פורסם

כמה רמקולים יש למערכת שלך?

כי בשביל לשמוע סראונד צריך לפחות 4 רמקולים.

פורסם

האם יש אפשרות לשמוע בסראונד גם סרטי divx או סרטים אחרים ישירות מהמחשב (לא DVD)? (כשאני מנגן אותם מופיע לי no input במפענח)

אם הסרט קודד ב AC3 אז אתה יכול,רב סרטי ה DIVX מקודדים עם mp3 וחלקם עם AC3 אבל כ dolby digital 2.0

פורסם

אם יש לך לוח NFORCE 2 ומעלה, בדרייברים יש יכולת לקודד כל סאונד לדולבי דיגיטל (ואז עליך להפעיל SPDIF PASSTHROUGH כדי לקבל AC3 לדיגיטלי)

אם יש לך כרטיס קול נורמלי שתומך ב HARDWARE AC3 כלומר יש לו מפענח - מקודד AC3 תוכל להשתמש בתוכנה AC3FILTER

http://ac3filter.sourceforge.net - יש לה גם גרסת בטא חדשה שניתן להורידה מכאן:

http://www.softpedia.com/progDownload/ACFilter-a-RC-Download-14568.html

כמובן שעליך להשתמש בנגן אשר מסוגל לטעון את הפילטר הנ"ל- מומלץ להשתמש באחד מאלו- ZoomPlayer,BSPlayer,RadLight.

אצלי בכרטיס אני יכול לקודד ל AC3 כל פורמט אודיו קיים, כולל Multichanneling של סטריאו לAC3 5.1. ל AC3FILTER יש קצת בעיות עם

ה SPDIF PASSTHROUGH ולפעמים ובחלק מן הכרטיסים לא ניתן להוציא AC3 או בכלל סאונד ל SPDIF. מקסימום תשתמש בהמרה אנלוגית

שעובדת ב 100% דרך החלון הראשי של הפילטר, תוכל לעשות שם Multichanneling מכל פורמט ולכל מספר ערוצים.

פורסם
  • מחבר

יש לי לוח GA-8IK1100 של ג'יגה בייט, אם זה משנה משהו.

הSPDIF כן מוציא אות כאשר אני מנגן DVD, ככה שהיציאה עובדת.

המחשב מחובר למפענח AC3 חיצוני (כן, פעם היה דבר כזה ;D ) ומשם למערת שלי עם 5 רמקולים

השאלה היא איך אני גורם למחשב להוציא AC3 גם מסרטים שהם לא DVD?

(בהגדרות של הכרטיס קול כיוונתי שיוציא את הכל לSPDIF - גם אנלוגי וגם דיגיטלי, וזה עדיין לא עובד)

תודה

גלעד

פורסם

מפענח חיצוני לא יתן לך הרבה כי אם הבקר סאונד בלוח לא יכול להוציא AC3 אז שום דבר לא יוכל לעזור.

יש רסיברים שמקדדים ל AC3 אבל מה הטעם כשאתה לוקח אנלוגי וממיר לדיגיטלי ועוד ל AC3... לא תרוויח מזה דבר.

אם הכרטיס קול שבלוח שלך מוציא AC3 (ואני מאמין שכן, כי הלוח הוא מהדור החדש) אז לדעתי AC3FILTER יוכל לעבוד כרגיל.

הבעיה תלויה בבקר הסאונד עצמו- פענוח וקידוד AC3 באמצעות תוכנה וללא רכיב חומרה לא תמיד עובד. תלוי בכרטיס קול.

פורסם

אתה צריך לכוון ב- AC3FILTER שיוציא את הסיגנל ל-SPDIF.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים