עבור לתוכן

צריך רעיון למעגל שמשמש מפסק למעגל אחר

Featured Replies

פורסם

טוב היה לי קשה לחשוב על שם מתאים בכותרת אבל לא משנה.

אני בונה מערכת קירור מים והמשאבת מים שלי היא של אקווריון ולא מקצועית, לכן החיבור שלה לחשמל הוא לשקע בקיר של 220 וולט

אני רוצה לבנות מעגל כל שהוא שיתחבר למחשב כך שאני לא אצתרך לפתוח ולסגור את המשאבה כל פעם שאני מדליק או מכבה את המחשב .

כל רעיון שאתם חושבים תזכרו שהמעגל השני הוא של 220 וולט ולא של 5 או 12 לכן צריך לחשוב בקפידה על הרכיבים.

תודה מראש

פורסם

הרעיון הבסיסי הוא פשוט:

אתה צריך ממסר שנתפס (סוגר מעגל) עם קבלת מתח מהמחשב(12V) וממסר דומה של 220V עם פיקוד של 12V.

את הממסר של ה12V אתה מחבר לספק של המחשב - במקום שנדלק ונכבה עם המחשב(12V).

המעגל שהוא סוגר זה בעצם הפיקוד של הממסר השני שעובד גם הוא על 12V.

כאשר הפיקוד של הממסר 220V יקבל זרם - יעבור 220V בממסר הזה והמערכת שלך תקבל זרם.

מצ"ב תמונה של הממסר (לאצ') שאני השתמשתי בו למשהו דומה.

אין לי כרגע תמונה של הממסר 220V.

** עריכה **

מצאתי את התמונה של הממסר 220V.

התמונה הראשונה היא של הממסר 12V והשני של 220V.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

ממסר זה רכיב שכשהוא מקבל מטח מסוים הוא סוגר מעגל אחר?

כי אני לא כל כך יודע מזה?

ועוד משהו

יש לזה איזה שם מיוחד נתון מסוים שאני צריך לדעת כדי לדעת מה לבקש בחנות אלקטרוניקה? או פשוט להגיד שאני רוצה ממסר שיתאים ל12 וולט ו220 וולט?

מישהו במקרה יודע איך ממסר בנוי. סתם מעניין אותי לדעת.

פורסם

ממסר זה בעצם מתג אלקטרומגנטי. (צירפתי תמונה - תסתכל עליה תוך כדי קריאת ההסבר)

ברגע שהוא מקבל מתח (או למעשה זרם) ברגליים מסויימות, הוא הופך סליל שנמצא בתוכו למגנט, והמגנט הזה מזיז חתיכת מתכת שסוגרת מעגל - מקצרת בין שתי רגליים אחרות. לכל ממסר יש בד"כ זוג רגליים שנקרא (N.O (Normally Open וזוג שנקרא (N.C (Normally Closed. במצב נורמלי, כשרגלי השליטה לא מקבלות זרם, המתג NC סגור (קצר בין הרגליים שלו), ומכאן שמו - "סגור במצב רגיל". לעומת זאת המתג השני פתוח (נתק בין הרגליים שלו). כשמועבר זרם מסוים (השונה בין ממסר לממסר) ברגלי השליטה, המצב מתהפך - המתג NO נסגר, והמתג NC נפתח.

איך אתה יכול להשתמש בזה? אתה מחבר מתח כלשהו מהמחשב לרגלי השליטה של הממסר, ואת המתג NO שלו בתור מתג למשאבה (נגיד תחתוך את אחד החוטי חשמל שלה ותחבר כל קצה לרגל אחרת של המתג).

ברגע שהמחשב (או ליתר דיוק הספק) ידלק, המתג יסגר והמשאבה תקבל מתח ותתחיל לפעול.

כדי לדעת איזה רגל של הרכיב שתקנה היא איזה רגל של הממסר, אתה יכול לנסות לשאול את המוכר בחנות, או פשוט לעשות ניסוי - חבר מתח (לא משהו רציני, נגיד 5V) לשתי רגליים ותקשיב טוב טוב לרכיב. אם אלה רגלי השליטה, ברגע שתעביר בהן מתח (בזרם מתאים - בד"כ כמה עשרות מיליאמפרים) אתה אמור לשמוע "קליק" של החתיכת מתכת שזזה ועוברת לסגור את המתג השני. ברגע שתנתק את המתח אתה אמור לשמוע עוד קליק - הפעם של החתיכה שחוזרת למצב הקודם.

נ.ב: שים לב לתמונה הימנית - ככה נראה ממסר מלמטה - בד"כ ממסרים כוללים שני זוגות של מתגי NO ו-NC. מה שכן, הסידור לא קבוע, ובכל ממסר זה משתנה - יכול להיות שה-NO יהיו למעלה, למטה, או אפילו שרגלי השליטה לא יהיו כמו שמסומן. מה שבתרשים זה מה שיש בד"כ.

עריכה: התמונה קצת גדולה... תגלול הצידה כדי לראות הכל.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אהה. נכון. טל האיר את עיני.

השיטה שאני אמרתי לך היא משהו שעשיתי במקום אחר בשביל לבודד את הבקרה של ה12V במקרה של נפילת מתח הפיקוד (הממסר הראשון הינו ממסר לאצ' שאחרי שהוא מקבל זרם פעם אחת הוא "נתפס" עד שהוא מקבל זרם נוסף).

לכן אתה יכול להשתמש ישר בממסר השני שהראתי לך שהוא סוגר מעגל של 220V עם פיקוד של 12V.

מאחורי הממסר יש הוראות חיבור.

פורסם

מה שאתה בנית זה בעצם ממסר עם תפיסה עצמית...

אם אני לא טועה, ניתן להשיג כאלה בחנות - בלי צורך להרכיב אותם לבד משני מעגלים נפרדים.

בכל מקרה, זה כבר סיפור קצת יותר מורכב ממה שהוא צריך.

פורסם

לא נראה לי שיש ממסר אחד כזה, שאלתי ובררתי בכל מקום גם בחנויות אלקטרוניקה כמו אריהב ולא מצאתי.

וכן, אתה צודק. הממסר השני יספיק לו בדיוק איך שהסברת לו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם אני חושב שהבנתי

אני אקנה את הממסר ואני אנסה להרכחב את המעגל אם זה לא יעבוד אני אשאל פה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים