עבור לתוכן

מבקש חוות דעת לגבי מפרט.

Featured Replies

פורסם

המפרט המעודכן בתגובה האחרונה.

יום טוב לכל חברי הפורום.

ברצוני לקנות מחשב חדש, וחשבתי כבר על אפשרות למפרט. אני אשמח אם תעייצו לי מה לשפר, לשנות, הערות...

המטרות של המחשב הם שונות. איני גיימר כבד - למעשה כבר מספר שנים איני משחק כלל, עקב חוסר במחשב נורמלי. עם זאת, אני ארצה לשחק במשחקים במחשב החדש, על כן בחרתי כרטיס מסך שאני חושב שמתאים בשבילי.

המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, הורדות ונושאים כללים בעיקר. יחד עם זאת לא ארצה להתקע עם מחשב שיזחול כאשר מפעילים דברים רבים.

אולי לעתים יהיה שימוש בפוטושופ, או בקידוד של אודיו ווידאו. אך אם ההבדל בין אינטל ל AMD בקידוד הוא דקות בודדות אין זה איכפת לי.

המפרט:

1) מעבד:                    AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN

2) לוח אם:                           GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4

3) זיכרון:                              ADATA DDR 512MB 400MHZ X2     

4)כרטיס מסך:        LEADTEK FX6600GT 128MB PCI-EXPRESS           

5) דיסק קשיח:                                 WD 160/7200 SATA 8MB 

6) מארז:                                COMPUCASE CI-6A19 WHITE 

7) מסך:                                                    SAMSUNG 710TM   

8) עכבר:      Microsoft® IntelliMouse® Explorer VER4/TILT

9) מיקלדת:                                  מקלדת מולטימדיה של מיקרוסופט

זה המיפרט בעקרון. כמו כן, רציתי לשאול עוד מס' שאלות לגבי המיפרט:

א. האם יש הבדל גדול בין מעבד +3000 לבין +3200, או לחילופין הפרש המצדיק תוספת מחיר של כמאתיים ש"ח?

ב. האם זהו לוח אם טוב? עדיף אותו על פני לוחות כמו NEO 2? האם הוא יציב ויוכל לשרת לכל זמן, הריי NFORCE 4 זהו שבב יחסית חדש.

ג.לגבי המסך, אני מתלבט בין הדגם הזה לבין הפשוט יותר - 710N. האם עדיף לקחת את זה שבחרתי? DVI שווה הפרש של 500 שקל, האם השיפור בתצוגה הוא עד כדי כך גדול?

ד.OC קל יתכן ויבוצע בעתיד.

תודה רבה מראש.

השינויים בתגובות האחרונות

פורסם

מפרט טוב מאוד למטרות שציינת

א. ההבדל בין 3000 ל 3200 הוא 200 מגה הרץ, האם זה שווה תוספת של 200 שקל תשאל את עצמך, רק אתה תוכל לענות על זה

ב. זה לוח אם מצוין לא רק טוב, הוא עדיף על Neo2 בגלל ה PCI-Express אבל נופל מה Neo2 באוברקלוק

ג. אף אחד לא יוכל להגיד לך עד כמה ההבדל משמעותי אלא רק בנתונים יבשים. וכמו שאומרים תמונה אחת שווה אלף מילים

עדיף לך ללכת לחנות ולבקש לראות את שני המסכים בפעולה ולהחליט אם שווה לך להשקיע 500 שקל

ד. בשביל OC עתידי אולי עדיף לך לקחת Athlon 64 Bit 3000 עם MSI K8N Neo4 או עם DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

פורסם
  • מחבר

האם הלוח של ג'יגבייט שציינתי אינו נחוט יחסית לשאר חלקי המערכת?

שמעתי שהלוח הזה הוא לשוק הבינוני.

האם הוא מתאים לי ביכלל?

תודה.

פורסם

הלוח מצויין והוא אינו נחות בשום הגדרה שהיא.

לכל לוח מטרות משלו, כאשר הלוח הזה מאפשר לך להביא PCI E למערכת עם ביצועים טובים במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבסוף אינ אקח את הלוח NEO4 PLATINUM של MSI עם מעבד 3000+.

האם אני אוכל בעתיד לבצע OC עם הרכיבים שבחרתי?

שמעתי שיש בעיה כללית עם לוחות של סוקט 939, לגבי חיבור ארבעה זיכרונות. האם זה נכון?

תודה.

פורסם

נכון, 4 זכרונות מורידים אוטומטית את מהירות הזכרונות ל333, בכל לוחות AMD כמדומני.

בכל אופן, אני חושב שההחלטה לרדת ל3000+, לקחת את ה-NEO 4 במקום, היא החלטה נכונה. מפרט מעולה למטרות כלליות וגם למשחקים, אני בטוח שתהנה ממנו מאוד.

אני הייתי שוקל לא לקחת מסך של סמסונג, בגלל האחריות הגרועה של היבואן (החלפה רק מ20 פיקסלים שרופים, לא צמודים, כאילו WTF).

כמו כן אם אתה מתכנן OC קליל, תוספת קטנה של בערך 300 שקל לשדרג את הזכרונות לויטסטה 500MHZ של אותו יצרן תועיל לך לטווח הארוך.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה לקחת את הלח של MSI על פני הגיגה בייט.

דבר ראשון לOC קטן עד בינוני לא תיהיה לך בעיה.

שנית הלוח תומך בחיבורים חדשים שיאריכו את חיי המחשב שלך, כשתרצה למכור או לשדרג הסכום יהיה קטן יותר או לחילופין גדול יותר(כשתרצה למכור).

שלישית אין שום סיבה שהוא יקח DDR500 אם הוא מתכוון לעשות OC קטן.

ועוד משהו, כל הענין של ה4 זכרונות, עד שתשים 4 סטיקים במחשב יצאו כמה עשרות עדכוני ביוס שיתקנו את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

אני כבר מבולבל מה לקחת.

יש מישהו שמעוניין להציג גם את הדיעה שלו, כניראה אני אעשה מה שהרוב יגידו...

אגב, ספק של 300W יספיק?

אולי עדיך לקחת את הספק 420W של TT?

פורסם

300 יספיק למה שבחרת, אבל הוא גבולי. תמיד עדיף ספק חזק יותר, אבל אם זה לא בתקציב זה לא נורא.

כמובן שאם אתה מתכונן להעלות מתחים לרכיבים אז מומלץ ספק חזק יותר.

פורסם

ועוד משהו, כל הענין של ה4 זכרונות, עד שתשים 4 סטיקים במחשב יצאו כמה עשרות עדכוני ביוס שיתקנו את הבעיה.

זה לא ממש נכון בגלל שבלוחות AMD בקר הזיכרון, כמו שאתה יודע, נמצא על הליבה, אז עדכון BIOS (שמשפיע רק על הלוח) לא יעזור. מצד שני יש לוחות לAMD שנותנים לעבוד עם 4 מקלות בDDR400, אבל זה נחשב אוברקלוק. מצד שלישי, גם אם תעבוד בDDR400 עדיין לא תוכל לעבוד בT1 וזה הבדל עצום אצל AMD - כאילו ממש יש לך מעבד יותר איטי.

העדכון של AMD מתכננת למעבדים שלה יפתור את הבעייה אבל יוחל רק על מעבדים חדשים, כמובן.

אז אם מחפשים יותר גמישות בנושא אין ברירה אלא ללכת על אינטל או על 940 ($$$). היתרון של אינטל מלבד האפשרות לעבוד עם 4 מקלות הוא שיש מקלות DDR2 בנפח ג'יגה ועם יכולת לעבוד במהירויות גבוהות ותזמונים נמוכים (יחסית לDDR2).

האנשים שזה חשוב להם בד"כ לא מעוניינים במשחקים אז AMD פחות אטרקטיבי בשבילהם בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב לכולכם.

אני כניראה אבצע מספר שינויים במפרט, מפני שאין את כל הרכבים שבחרתי בחנות.

אני חושב שאני אקח זיכרונות של TWINMOS, האם הוא זיכרון טוב ושווה ערך לזה של A -DATA. יש המלצות לסוג מסויים של זיכרון מהחברה הזאת, או שלקחת את 512 מגה במהירות 400MHZ X2. שמעתי שחלק באים גם עם צ'יפים של BH - 5 , אלא שבאים בלי אינם טובים?

את הכרטיס מסך אני מחליף לאותו דגם רק של ג'יגבייט, ואת הלוח אם משאיר. (אין לוחות של MSI)

כמו אשמח לחוות דעתכם על המארז ANTEC SLK3700AMB .

http://www.antec-inc.com/us/pro_details_enclosure.php?ProdID=93700

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים