עבור לתוכן

איך עובדים עם טרנזיסטור?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום טרנזיסטור ורציתי לדעת איך אני מעלה איתו זרם

איזה רגל לחבר ולאן?

פורסם

זה פשוט. יש לך קולקטור,בסיס ואמיטור

מהו בעצם טרנזיסטור ? זהו ברז !

הטרנזיסטור מבודד בין הקולקטור ולאמיטור.

אבל מתי שאתה נותן זרם חלש בבסיס של הטרנזיסטור (הרגל האמצעית) אז פתאום הטרנזיסטור מוליך בין הקולקטור לאמיטור, ובגלל זה הוא ניקרא מוליך למחצה.

זה על רגל אחת...

אגב הזרם צריך לזרום מהקולקטור ואמיטור בדרך כלל.

פורסם

לפי הזכור לי היה בסטיקי הסברים על זה...

בכל אופן צורת החיבור הנפוצה ביותר הינה אמיטר משותף,בצורה הזאת הזרם הנכנס לבסיס הטרנזיסטור מוגבר פי כמה ויצא אל הקולקטור והאמיטר.

תן בבקשה את המעגל שאתה רוצה לעשות ואני יוכל לעזור יותר.

פורסם

נחמד שהוא אמר "יש לי טרנזיסטור. מה אני עושה איתו?", ואתם מדברים איתו על קולקטור, אמיטור וכו'...

פותח הת'רד - תשתמש בsearch.gif, הנושא הזה נשאל ונענה כאן בפורום מס' פעמים.

פורסם

אני מבין את פותח הת'רד

אין הרבה דיונים על טנרזיסטורים בפורום הזה

פורסם

דווקא חיפוש המילה טרנזיסטור נותן המון תגובות, כל מה שצריך זה לא להתעצל ולעבור עליהן...

ביניהן תמצאו הסברים גם - כגון זה - לחצו כאן.

באופן כללי, שאלתך כללית מדי ונובעת כפי הנראה מחוסר היכרות עם טרנזיסטורים, שהינם מוליכים למחצה מסובכים ביותר. הבעיה היא שיש כמה דרכים להשתמש בהם ולקבל את אותה תוצאה, כשלכל דרך הפרמטרים שלה הנדרשים ע"מ לקבל את התוצאה הרצויה...

על-כן, נהוד להסביר את היישום הספציפי בו אתה מעוניין ע"מ לקבל תשובה ממוקדת יותר, להסבר כללי יותר (שלדעתי אגב, על אף היותו ממצה - אינו מספיק ע"מ לדעת לתכנן מעגל בעצמך) אתה מוזמן לפנות ללינק שצרפתי. היכולת לתכנן מעגלי טרנזיסטורים אינה פשוטה כלל, כך שאם קיווית כי משתבין טיפה יותר תוכל גם לתכנןן מעגלים, הרי שהינך רק צודק למחצה. תוכל אולי לתכנן מעגלי מיתוג מאוד בסיסיים אבל בכדי לתכנן משהו מורכב יותר תזדקק לנסיון רב.

אם מדובר בתחילתה של התעניינות - הרי שהת'ראד שהזכרתי מצויין ואתה מוזמן להמשיך ולשאול בפורום. אבל אם אתה שואל בכדי לתכנן יישום ספציפי ומורכב הרי שעדיף שתשאל עליו ספציפית...

כך או כך, המון בהצלחה.

ולהבא - ע"מ שלא אאלץ לנעול את הדיון, אבקשך לא להתעצל - לחפש וגם להשקיע כמה דקות בלקרוא את התוצאות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים