עבור לתוכן

שאלה לגבי זכרונות, צ'יפסט ו AGP

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לחשוב אם אני רוצה לעשות אוברקלוק...משעמום כמובן... :P  :s07:

לגבי הצ'יפסט

בשביל זה אני רוצה להבין כמה דברים לגבי המעבד, הזכרונות והצ'יפסט. כמובן לגבי המחשב שלי (שמפורט בתחתית ההודעה)

הערוץ שבו מתקשר המעבד עם הצ'יפסט בלוח שלי  נמדד ב...מה?

אני יודע שהוא נקרא HyperTransportation וכרגע עומד על 800 Mhz. בגלל שזה מעבד AMD למעבד יש גישה ישירה לבקר הזכורונות...אז השאלה עם מה משפיע רוחב הערוץ הזה.

מעבר לזה. למה הוא נמדד ב Mhz, ומה תעשה העובדה שאני אשנה את המכפלה מ-4 ל-5

לגבי הזכרונות

הזכרונות שיש לי היום לא מאפשרים שינויים, לדעתי גכמעט בכלל בתזמונים.

השאלה איך שינוי במהירות השעון שלהם מ-200 ל-166 תוריד את התזמונים?

כי יעברו פחות נותנים בשנייה ואז תהיה אפשרות לטפל בפחות נתונים בצורה יותר מהירה?

ולגבי תזמונים. קנייה של זכרון במהירות 500 מה"צ לא בהכרח מבטיחה תזמונים יותר טובים. אם למשל אני אוריד את המהירות שלו ל-400 כדי שיתאם את ה FSB...הזתמונים בהכרח יירדו?

לגבי ה AGP

מה ייתן לי שינוי במהירות בערוץ של ה AGP?

וזהו בינתיים

פורסם

לא בטוח שתיזמונים ירדו ..

אבל סביר מאוד שכן ..

כלומר באתר של החברה אתה תראה את התיזמונים של הזיכרונות על 500 מגה הרץ .. אבל ברור שהתיזמונים האלה ירדו כאשר הם יהיו על 400 ...

השאלה בכמה ..

זה מה שאני די בטוח לגביו ..

השאר בספק ..

:/

פורסם

הציפסט :

ה 800mzh זה הבאס של המערכת - זה ההסבר לכך שהוא נמדד ב mhz.

מערכות ה athlon64 מבוססות על באס הקבוע ע"פ הציפסט, במערכת שלך הבאס אמור להיות על 200mhz עם מכפלת htt4 סה"כ 800mhz.

אם תעלה את המכפלת ה htt ל 5 הבאס שלך יהיה 1000mhz והציפסט לא יעמוד בזה, המכפלה נועדה לאזן את הבאס אם מעלים את תדר המערכת.

זיכרון :

ברוב הזיכרונות הורדת תדר העבודה תכביד עליהם פחות וכתוצאה מכך יהיה ניתן לתזמן אותם נמוך יותר, בקשר לשאלה מה עדיף

יש על כבר מחקרים ;D אז לא נכנס לזה, כל אדם וההעדפות שלו.

במקרה הספציפי שלך לא יהיה מומלץ להוריד את מהירות הזיכרון אל מתחת ל 200mhz על חשבון התיזמונים, התיזמונים משפיעים פחות מתדר הזיכרון.

בקשר לקניה של זיכרון ה 500mhz - יש לשים לב גם לתיזמונים שלו, לרוב זיכרון שעובד ב 250mhz בתיזמונים גבוהים יעבוד ב 200mhz בתיזמונים נמוכים.

חריץ ה agp אמור לעבוד ב 66hz השינוי יעלה את התדר והכרטיס יתקע בדומה מאוד למעבד שתעלה לו את התדר אל מעבר למה שהוא יכול וצריך לעבוד.

פורסם
  • מחבר

1. למה הצ'יפסט לא יעמוד בזה?

2. אם אני אוריד גם את ה FSB ואת באס המערכת ל-166 ואעלה להם את המכפלה..אני אעשה סתם פעולה טיפשית שתאט לי את המערכת...?

3. בביוס אין לי אפשרות להעלות את תדר הזכרונות מעל 200, לעומת זאת על כל השאר יש לי שליטה...איזה תזמונים אני יכול לקבל מהזכרון שיש לי?

4. למה בעצם קיימת האופציה להעלות את התדר של ה AGP...?

אהה, וגם תודה רבה על התשובות :) ועל זה שיש לך מערכת שמסוגלת לשגר טיל לחלל בזמן שהיא יוצרת הדמייה תלת מימדית של 3DMARK ;)

פורסם

1. ככה.

אתה יכול לשלוח mail ל nvidia ולשאול למה הם תיכננו את את הציפסט שיעמוד רק ב 800mhz ב nforce250. ;D

2.הבאס תמיד יהיה סביב ה 800mhz, אם תוריד את ה Mhz ל 166 תקבל ביצועים נמוכים יותר.

3.לא יודע איזה ציפים יש לך ב gail, סביר להניח שלא תוכל לעבוד בתיזמונים נמוכים בהרבה, אתה מוזמן לנסות .

4.למה שלא ?

תודה רבה, אבל המערכת שלי לא מוכנה עוד שבועיים שלושה יהיה יותר הכיף :xyxthumbs:

פורסם

1. למה הצ'יפסט לא יעמוד בזה?

כל רכיב אלקטרוני מתוכנן לעמוד במהירות מסויימת, כלומר בכמות נתונים מוגבלת לשנייה. הבעיה היא בחלקה פיזית - לכל רכיב יש התנגדות מסויימת, מה שגורם להאטת האלקטרונים שבו, וכמו כן מהירות תנועת אלקטרונים בחומר היא מוגבלת ולא אינסופית. אלקטרונים, לצורך הפשטת ההסבר = זרם = חשמל = נתונים. זרם שנכנס מצד אחד לא יוצא מיידית מהצד השני - זה לוקח זמן.

חלק אחר (ועיקרי) של הבעיה הוא העובדה שנעשה עיבוד כלשהו על המידע, וזה מעכב את התוצאה. התוצאה גם כאן היא שלוקח זמן מרגע כניסת הנתונים עד רגע קבלת התוצאה.

מכאן שלכל רכיב אלקטרוני יש כמות מוגבלת של נתונים שהוא יכול לעבד בזמן מוגדר (בד"כ מתייחסים לשנייה, ומאן השימוש בערך הרץ).

גם ל chipset יש כמות מוגבלת של נתונים שהוא יכול לעמוד בה (שנמדדת במיליונים לשניה, או Mhz). אם תיתן לו לקבל נתונים מהר יותר ממה שהוא מסוגל, הוא לא ייטפל בכולם וסביר ביותר שגם שגם ייפלוט תוצאות שגויות. זה כמובן לא יאפשר למחשב לעבוד.

כנ"ל גם לגבי המעבד, וכנ"ל גם לגבי חריצי ההרחבה - חריצי PCI יכולים לקבל נתונים בעד 33MHz (או 33 מיליוני מחזורים בשנייה), וחריץ ה AGP יכול לעבוד בעד 66MHz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים