עבור לתוכן

ביקורת שאני כותב לנגן RIO CARBON, אשמח לתגובות...

Featured Replies

פורסם

כתבתי ביקורת לנגן RIO CARBON שברשותי, הביקורת כמעט מוכנה, חסר רק תמונות וכמה דברים שרשום למטה. רציתי שתגיבו (טעויות כתיב, שגיאות בפרטים, סגנון לא טוב, והאם חסרים דברים לדעתכם), אשמח לכל תגובה עניינית...

טוב, יש לי בעיה כרגע להציג את זה ב HTML, אז אני יעשה COPY PASTE לעמוד פה, אחרי זה כשהאתר שלי יסתדר אני ישים את ה HTML שם:

ביקורת לנגן המוזיקה RIO CARON

רקע

הביקורת הנ"ל היא על נגן המוזיקה האחרון של חברת RIO, הלא הוא ה RIO CARBON. נגן זה קטן מאוד, ומתחרה בקטגוריית נגני המוזיקה מבוססי הארד דיסק בנפח GB5 ומטה. קטגוריה זו שתפסה תאוצה בחודשים האחרונים, החלה עם השקת ה IPOD MINI וקורצת בעיקר למי שמחפש נגן קומפקטי שלא מורגש, אך נותן יותר קיבולת מנגני ה FLASH שמגיעים לרוב עד GB1. כיום ה RIO CARBON הוא נגן די מבוסס בשוק ויש לו תחרות רבה מאז שכל החברות החלו להוציא דגמים דומים, בעיקר ע"י ה CREATIVE ZEN MICRO, ה IRIVER H10 וגם ה IPOD MINI (שהולך לקבל שידרוג בקרוב).

תכולת החבילה

- דיסק שמכיל תוכנת ניהול שירים ודריברים ל WINDOWS 98 (ב XP ו 2000 WINDOWS אין צורך בהם) וחוברת הדרכה

- אוזניות

- כבל MINI USB 5 PIN

- מטען חשמלי שמתחבר לחיבור USB

- דף הסברה מהיר

- הנגן, RIO CARBON

<תמונה של הדברים>

יכולות המכשיר

- דיסק קשיח בגודל GB5

- עבודה רצופה של כ20 שעות

- חיבור 2USB, כולל יכולת טעינה מ USB

- מיקרופון פנימי

- מנגן MP3, AUDIBLE, WMA כולל WMA מוגנים.

- EQ 5 ערוצים ניתן לשינוי

- ניווט בשירים ע"י ID3 TAGS

- יכולת זיהוי שירים עצמית בלי תוכנה

- עובד כ USB ON KEY לכל דבר

- גודל 84 על 64 על 15 מ"מ

- משקל 91 גרם

עיצוב המכשיר

כפי שניתן לראות בנתונים הטכנים, המכשיר קטן מאוד ואינו מורגש כאשר הוא נמצא בכיס. למכשיר יש מסך שחור לבן קטן שמציג את כל הפרטים לגבי השיר (כולל גלילת פרטי השיר) והתפריטים השונים, למסך יש תאורה אחורית בצבע כחול. מלמטה יש גויסטיק שמאפשר לנווט בין השירים (ומצב הנגינה) והתפריטים. מעל המסך יש את המיקרופון. בצד שמאל יש למעלה גלגל שמאפשר לשנות את עוצמת השמע ולנווט בתפריטים, וכפתור לכניסה לתפריט. בחלק העליון של המכשיר יש את כפתור ההפעלה/כיבוי. כמו כן יש את חיבור ה USB (שדרכו גם טוענים את המכשיר), חיבור לאוזניות וכפתור איפוס.

<תמונה של המכשיר מלמעלה ומהצד>

המכשיר עצמו בנוי בצורה טובה ויש לו מראה מיוחד של ציפוי פלסטיק מקדימה, מתכתי מאחורה (כמו ב IPOD) וגומי לאחיזה יציבה מסביב. התאורת לילה בנוסף למסך, מאירה באדום את הלוגו של החברה ואת הגויסטיק. המסך הקטן עמוס במידע, אך עדיין קרי מקרוב (כפי שניתן לראות בתמונות). הגוסטיק עצמו יציב, ולא נלחץ כשהוא סתם בכיס, שולטים בו ע"י הבוהן והוא מאפשר לנגן, להפסיק, לעצור, לדפדף בין השירים ברשימה הנוכחית, ולנווט בין התפריטים. כפתור הגלילה שימושי מאוד (לשינוי עוצמת השמע או ניווט בתפריטים), אך יש להקפיד לשמור עליו (מספר אנשים שהפילו את המכשיר מגובה של מספר מטרים סיפרו כי הגלגל זז ממקומו ואינו מתפקד). העיצוב בהחלט משרת את תפעול המכשיר, ואינו מסובך מדי לתפיסה. כמו כן, למכשיר יש שעון פנימי.

<תמונה של המסך>

זמן הבטרייה של המכשיר, הוא מהגבוהים בשוק, והחברה טוענת לזמן פעולה של כ 20 שעות. לא ביצעתי בדיקה של זמן פעולה רציף, אז בפועל יוצא לי להטעין את המכשיר אחת לשבוע וחצי-שבועיים. כמו כן המכשיר נטען דרך חיבור ה USB (יש לו מטען חיצוני גם כן), טעינה מלאה לוקחת בין 3 ל 4 שעות. למכשיר אין כפתור HOLD יעודי, ניתן לנעול אותו ע"י לחיצה על כפתורים MENU ו SELECT בו זמנית.

הדיסק של המכשיר, בעל נפח GB5 (בפועל GB4.7), הינו דגם סטנדרטי מחברת SEAGATE שנמצא בשימוש בנגנים אחרים, ומאפשר הכנסת כ 1000 שירים באיכות 128KBPS. בזמן פעולת הדיסק (אחת לכמה שירים), אם מחזיקים את המכשיר קרוב לאוזן ניתן לשמוע את פעולתו למספר שניות (צליל חלש ביותר, שלא שומעים דרך האוזניות).

<תמונה של הדיסק>

המכשיר מגיע עם מארז עור בצבע שחור. המארז עצמו מגן על המכשיר די טוב, אך אינו הכי נוח מכיוון שהוא לא שקוף, לא ניתן לראות את הגויסטיק והמסך. לכן בשביל פעולות רציניות צריך להוציא אותו מהמארז (אם כי ניתן ללמוד לשלוט בו "דרך" המארז, והגלגל למעלה עדיין נגיש). ישנם כיום כבר מארזי עור הרבה יותר טובים בשוק שמאפשרים שליטה והגנה טובה, אך עדיין יקרים מאוד ולא ניתן לקנותם בארץ.

<תמונת מארז מקורי וחלופי>

נושא איכות הצליל הוא פתוח לפרשנות, אין נתונים של החברה לגבי הפרטים הטכניים אך לדעתי משמיעה, האיכות גבוהה. האוזניות שמקבלים עם המכשיר סטנדרטיות בנגנים מסוג זה, אך לאחר התעסקות קצרה עם ה EQ ניתן להגיע לתוצאות טובות.

יש לציין כי בדגמים הישנים של המכשיר היתה בעיה בחיבור האוזניות (לא עם האוזניות שמגיעות עם המכשיר). אוזניות שיש להם חלק חשוף בבסיס החיבור (תמונה בהמשך), יכולות לגרום לרעשים סטטים אם מזיזים את החיבור בזמן פעולה. יש כי בעיה זו נפתרה כיום, והנגנים שמופצים היום ע"י החברה תקינים (ולנגנים הקודמים היא הפיצה חתיכת פלסטיק שמונע את הבעיה). בכל מקרה, אם יש לכם דגם ישן, כמו לי, ניתן לפתור את הבעיה בקלות (שוב, אין את הבעיה עם האוזנית שמגיעות עם המכשיר, או אוזניות שאין להם מתכת חשובה בבסיס), ע"י חסימת מגע בין הבסיס עצמו למכשיר (ע"י חתיכה קטנה של נייר דבק, שנמקבים עם האוזניות).

<תמונה של חיבורים טובים וגרועים>

למכשיר יש אפשרות של הקלטה ע"י מיקרופון פנימי בלבד. הממשק די נוח ומאפשר לקבוע את עוצמת ההקלטה, ולשמור/למחוק את ההקלטות השונות. המיקרופון מתפקד טוב בהקלטה מטווח קצר, אך בהרצאות גדולות לא הצלחתי להקליט באיכות טובה. לאחר הקלטה מחדש או מחיקת הקלטה, המכשיר מקטלג את תכולתו מחדש (פרטים בהמשך).

יש לציין, כי למכשיר אין אפשרויות אחרות כמו ניגון רדיו, כניסות/יציאות מלבד לאוזניות ו 2USB, או מסך צבעוני להצגת תמונות. כמו כן, כדאי לשמור על הנגן מנפילות (לאור הגלגלת שלו שיכולה להיפגע).

ממשק המכשיר

מרגע הפעלת המכשיר לוקח לו 12 שניות להידלק, עד להופעת תצוגת השיר הנוכחי. בתצוגה הראשית ניתן לראות את שם השיר, האומן, האלבום, זמן ניגון. כמו כן גם את עוצמת השמע, מצב ההבטריה ופרטים נוספים. במסך זה, ניתן לשנות עוצמת השמע ע"י הגלגלת, או לדפדף בשירים ולהפסיק את הנגינה בעזרת הגויסטיק.

<תמונת מסך של המצבים>

מהתפריטים ניתן להגיע לאופציות השונות של המכשיר (הניוט יכול לעשות או ע"י הגלגלת או ע"י הגויסטיק), הכוללות:

נגינת מוזיקה כאשר פה ניתן ניתן לבחור לנגן את כל השירים במכשיר, או למיין ע"פ אלבום, אומן, ג'אנר, רצועה, שנה (פרטים אלו נלקחים מהשירים עצמם), או על פי מוזיקה חדשה, רשימות מוכנות, קריינות, והקלטות. בכל אחד ממיונים אלו ישנם תת-מיונים (אומן -> אלבום -> שיר וכו', כאשר כמובן אפשר בכל בחירה לנגן הכל). מצב בחירה זה נוח ויעיל מאוד, אך זאת בתנאי שהשירים שלכם במחשב מקוטלגים היטב (ניתן להעזר בתוכנה שמגיעה עם הנגן בשביל זה).

סימניות לנגן יש אפשרות לשמור 9 שירים ואת המיקום הנוכחי שלכם בהם ברשימה מיוחדת (במיוחד טוב לספרי שמע או קטעי מוזיקה רציפים).

הגדרות פה ניתן לשנות את הגדרות המכשיר, בין היתר לקבוע שינגן במצב ערבוב וחזרה. שליטה ידנית ב EQ (5 ערוצים) או שימוש במצבים המוגדים מראש (רוק, גאז, קלסאי, פופ, טראנס). כיבוי אוטומתי, בהירות התצוגה ותאורת הלילה. כמו כן, ניתן לכוון את השעון, שפת הממשק ומצב נעילה (אילו חלקים לנעול במצב HOLD).

הקלטת שמע מצב בו ניתן להקליט ע"י המיקרופון הפנימי בלבד (למצב זה לוקח 2 שניות להיכנס ולצאת ממנו). ניתן ליצור הקלטות חדשות (כל הקלטה נשמרת בנפרד) ולמחוק ישנות, אי אפשר לשלוט על האיכות, אך כן על עוצמת ההקלטה. ההקלטות נשמרות בצורת WAV, מונו, 8Hz.

שעון עצר אופציה קבועה בנגנים של RIO, מאפשר מדידת זמנים של מספר רצים.

נתונים כללים פרטים לגבי גרסת הקשוחה של המכשיר, וכמה מקום פנוי יש בדיסק.

יש לציין כי הממשק של המכשיר יציב למדי, האפשרויות עבדו היטב, למעט המיקרופון שבהתחלה לא עבד טוב, אך אחרי עדכון קשוחה באינטרנט סידר את הבעיה. למכשיר אין מצב דפדוף כמו במחשב (DIRECTORY MODE), אלה רק ע"י הפרטים בשירים (ID3 TAGS). כמו כן, לא ניתן לקבוע EQ שונים לשירים שונים, אין אפשרות ליצור רשימות ניגון בדרך ואי אפשר לסדר את התפריט הראשי באופן אישי. למכשיר גם אין יכולת להכבות לבד אחרי כמה זמן של ניגון שירים (הוא כן יכול, כאשר לא מנגנים) ואין לו יכולת למחוק שירים מתוכו (רק דרך המחשב). לנגן גם אין אפשרות להצגת מילות השיר.

לגבי התמיכה בעברית, למכשיר אין כרגע תמיכה באותיות עברית בכלל. ניתן לראות היום כי לנגני IPOD ו IRIVER יש תמיכה לא רשימת בעברית הפוכה ע"י עדכוני קשוחה שביצעו משתמשים (החברות לא כללו תמיכה רשימת עדיין). יש לציין כי אני יצרתי קשר עם מפתחי המכשיר ויתכן שבעדכונים הקרובים תהיה תמיכה בעברית הפוכה (רשימת).

החברה עובדת בימים אלו על הוספת תמיכה בתקן JANUS למכשיר. תוספת זו תאפשר לנגן לתמוך בשירים שאפשר להשכיר באופן חוקי מהאינטרנט (NAPSTER היום מציע בשירות זה להוריד כמה שירים שאתם רוצים בתשלום חודשי של 15$, השירים חוקיים ותקפים כל עוד אתם משלמם את דמי המנוי החודשיים).

עבודה מול המחשב

כאשר מחברים את הנגן למחשב, הוא מזוהה ככונן נייד לכל דבר (כמו כל הUSB ON KEY למניהם), בלי צורך להגדיר דברים מיוחדים. לדבר זה יתרון, כי מלבד שירים ניתן לאכסן במכשיר כל דבר שתרצו (מסמכים, סרטים או כל קובץ אחר). יש לציין כי רק ב WINDOWS 98 צריך להתקין תוכנה לפני השימוש במכשיר. המכשיר תומך ב 2USB המהיר וניתן להגיע למהירות העתקה גבוהות (להוסיף כמה...).

אחד מהיתרונות הגדולים של מכשיר זה, הוא שאין צורך להשתמש באף תוכנה לניהול שירים. פשוט מעתיקים למכשיר את השירים מהמחשב (או ע"י תוכנה, או סתם בWINDOWS EXPLORER), וכשמפעילים את המכשיר בפעם הבא, הוא מזהה לבד שהוספתם שירים, ומקטלג עצמאית את ספריית השירים שלו (למדוד כמה זמן זה לוקח). פעולה זו קוראת לבד כל פעם שמשנים את הנתונים בדיסק, ולא סתם אם מחברים אותו ל USB.

<תמונה מ WINDOWS EXPLORER>

המכשיר תומך בנגנית מוזיקה מסוג 3MP המוכר, WMA (כולל שירים מוגנים), AUDIBLE (פורמט של ספרי שמע מהאינטרנט). עם הדיסק שמגיע עם המכשיר, ניתן למצוא את ה RIO MUSIC MANAGER, התוכנה לניהול מוזיקה, WINDOWS MEDIA PLAYER 9 למי שאין, מבצעים ממספר חברות (כמו AUDIBLE) ואת ספר המשתמש.

אם אתם רוצים, המכשיר עדיין מסוגל לעבוד עם תוכנות לניהול שירים כמו WINDOWS MEDIA PLAYER ו ה RIO MUSIC MANAGER, שמאפשרים גם לקטלג את השירים שלכם, אם אין להם נתונים מסודרים. כמו כן, ניתן ליצור רשימות שמע משלכם או לפי בחירת התוכנה. הRIO MUSIC MANAGER תומך גם באפשרות של סנכרון מוזיקה עם הנגן בדומה ל ITUNES.

<תמונה של ה RIO MUSIC MANAGER>

מחיר

אחד מהיתרונות הבולטים של המכשיר הזה, מול התחרות, הוא המחיר הזול יחסית. בעוד שהמתחרים הרציניים של המכשיר הזה עולים בארה"ב 250$ ומעלה, את הנגן זה שהוא די ותיק בשוק, ניתן להשיג ב 196$ או בפחות אם יש באפשרותכם לממש REBATE בארה"ב. בארץ ניתן להשיגו בחלק מהמקומות ב 1200 ש"ח במכירות פומביות או ב 1400 ש"ח בחנויות. מחיר זה הינו הוגן ביותר למכשיר, ובניגוד למכשירים מיבואים אחרים, ההפרש מהמחיר שלו בחו"ל לא גבוהה, דבר שמהווה נקודת יתרון חזקה בעוד שאר הנגנים הקטנים שמתחרים מולו עולים הרבה יותר.

דגמים אחרים

נגן ה RIO CARBON הוא מהוותיקים בנגני המוזיקה מבוססי ההארד דיסק הקטנים. מאז הכרזתו לשוק בחודש אוגוסט 2004, החברה מעדכנת את הקשוחה שלו, ואף שוקדת על מוצרים נוספים בתחום. כיום ישנו ה RIO CARBON PEARL שזהו אותו נגן, רק בצבע חיצוני שונה. כמו כן, ישנו ה RIO CE 2100 שזהו נגן בצבע שונה, מגיע עם דיסק של GB2.5 בלבד, ויותר זול. יתכן ובעתיד יצאו דגמים נוספים עם גדלי דיסק שונים (GB4, 6). יש לציין שהרבה אופציות מתקדמות שיש באח של הנגן, ה RIO KARMA (נגן גדול של GB20), לא נמצאות פה בכלל מגבלות יכולות המכשיר.

<תמונות של ה RIO PERAL, RIO CE >

סיכום

בביקורת זו ניסתי לתאר את אופציות המכשיר השונות, ואילו דברים אין בו. אני מאוד מרוצה מהמכשיר ולמרות שהוא די מנימלסטי באפשרויות שלו, יש לו נקודות יתרון חזקות מול התחרות (שאר הנגנים הקטנים) ובכלל זאת, מחיר מצוין, יציבות ובשלות הממשק, עבודה כהתקן נייד לכל דבר (ללא צורך בתוכנה לניהול שירים), מיקרופון פנימי וזמן בטרייה מעולה. יש לזכור כי התחרות הישירה שלו היא נגני MP3 קטנים בעלי קיבולת של GB5. יתרון הנגנים האלו הוא הגודל הקטן שלהם יחסית לאחים הגדולים שלהם (נגני ה GB20). כיום כל החברות מיצרות נגנים כאלו והתחרות המרכזית היא מבית ה IPOD, IRIVER ו CREATIVE, כאשר נגנים אלו עולים הרבה יותר יחסית, כמו כן הנגנים חדשים יותר, וחלקם סובלים עדיין מבעיות בשלות. ה IPOD MINI, המכשיר הכי וותיק, הוא גם הכי פרימטבי היום, אך הוא צפוי לקבל שדרוג בשבועות הקרובים.

שוק הנגנים הקטנים גדל בימים אלו, כאשר חברות הדיסקים מציגים דיסקים קטנים בשלל גדלים, החל מ GB2.5 ועד ל GB6 כאשר בחצי השני של השנה יהיו גם דיסקים בגודל 8 עד GB10 שכמובן גם ישולבו בנגנים. החברות גם ממשיכות להוציא ולפתח נגנים קטנים כחלופה למי שמחפש נגן קומפקטי שלא צריך קיבולת של GB20 ומעלה, ויכול להסתפק בפחות.

לינקים

לחברת RIO

לעמוד הנגן

לעמוד התמיכה

לאתרי הקהילה

ליבואן הרשמי?

נשאר להוסיף?

ביצועי בדיקות זמנים.

סיכום קצר של יתרונות וחסרונות.

עוד משהו לפי דעתכם?

כל הזכויות שמורות © 2005

-----

זו אינה הגרסא הסופית, כפי שציינתי חסרים עדיין פרטים ואין לראות זאת כביקורת שלמה (ונא לא לצטט אותה באופן מלא, רק אם יש התייחסיות לחלקים מסוימים)...

פורסם

עבודה יפה מאוד ומושקעת. כמה הערות ברשותך:

1. זאת לא ממש ביקורת, זאת למעשה סקירה. לא בחנת את אף אחד מהנתונים שהצגת במצבים שונים אלא שפוט הצגת את העובדות כמו שהיצרן מציג ומניסיונך האישי. בביקורת צריך לאמץ את המוצר מכל בחינה כדי לראות את הנתונים האמיתיים.

2. במקומות שיש לך שילוב של אנגלית ועברית או מספרים ועברית, עדיף לשים -. לדוגמה, כ-1000 שירים, בין 3 ל-4 שעות וכו'. נראה יותר טוב.

3. הדקדוק לפעמים לא היה הכי מדוייק. למשל: "התאורת לילה בנוסף למסך" במקום "תאורת הלילה" וכו'. זה דברים קטנים שמציקים בעין. גם השפה של הביקורת טיפה עממית מדי לטעמי, אבל זה כבר טעם אישי. אני מרגיש שכל מוצר שכתב מייצר (ביקורת, כתבה, מאמר וכו') צריכים לבוא בשפה גבוהה לצורך הצגה מקצועית של הדברים. אבל שוב, זה ברמת דיעה אישית.

הקיצר, הנקודה העיקרית היא שהיה לך את התחת לשבת ולכתוב ולהוסיף מהידע שלך לאנשים, וזה מה שחשוב. כל הכבוד! :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

אישית אני מרוצה מהביקורת

רק כמה שאלות:

כמה זמן עידכון החומרה ? מאיפה אפשר להוריד ?

איך אני יודע אם זה דגם חדש או לא ?

בכללי נגני RIO הם נגנים ספורטיבים איך איכות השמע במהלך ריצה או כול פעילות גופנית שבה אתה זז ? עוד יתרון ששמעתי עליו שיש לנגנים האלה בולם זעזועים מה זה נותן ?

נ.ב

אני גם קונה כזה נגן  :D:)

עריכה -

כמה היית נותן לו מ 1- 10 ולמה ?

פורסם
  • מחבר

http://www.digitalnetworksna.com/support/rio/product.asp?prodID=215

בעמוד הזה תוכל למצוא עדכונים, כעת הם מתרכזים בעיקר בהוספת תמיכה בסינית ובטכנולוגיית JANUS של השכרת מוזיקה מבית MICROSOFT... (אני מנסה שיוסיפו עברית). בפועל אני חייב לציין שהמכשיר שלי (קניתי אותו מחו"ל בין הראשונים), ביצעתי רק עדכון חומרה אחד שיצא בשנה שעברה, ומאז הוא עובד טוב, והתוספות מאז לא רללונטיות לגבי, אז אני לא מעדכן, והוא עובד טוב.

לגבי הרעש, אי אפשר כלכך לדעת, אבל כל הדגמים שיצאו מתחילת השנה אמורים או להיות בסדר, או להגיע בפנים עם חתיכת פלסטיק שמונעת את הבעיה.. בעמוד הזה:

http://www.expressresponse.com/cgi-bin/progsnp/sonicblue01/srchjnnp?search_type=vdocument&search_input=5794&session_id=1094582268.16719.4&search_erproduct=Carbon&template=rio%2ehtml&product=Carbon

רשום:

"Units manufactured after serial # 514000015289 already have the fix for this problem. Units manufactured between serial number 4240000077846 and 514000015289 will have the headphone extender already included.+++++ "

לכל מכשיר יש מספר סידורי שונה.. אולי שווה פשוט להתקשר ליבואן ולשאול...

הנגן הזה, בניגוד לספורטיבים שלהם (ה CALI, FORGE וכ'ו), מבוסס הארד דיסק ולא זכרון FLASH. בפועל יש לו BUFFER של 32MB או משהו כזה שמאפשר לך לשמוע כמה שירים בלי שימוש בדיסק, איכות השמע לא אמורה להיפגע כל עוד המכשיר תקין.

פחות מומלץ לבצע פעילות שגורמת לזעזועים עם נגנים מבוססי דיסק, אך עם זאת הנגנים הקטנים יותר עמידים בגלל הגודל הקטן של הדיסק. אם אתה מתכוון לעשות משהו כזה, תוודא שהנגן מוגן ושלא יפול (כי בגלל העיצוב של הגלגל, הוא יכול להישבר במכה).

אני לא מאמין ב 1-10 כי זה יותר מדד השוואתי ולא ברור.....

הנגן די מנימליסטי באפשרוית שלו, אך לאור המחיר המעולה שלו, והוותק שלו (ממשק יציב וטוב), ואפשרויות כמו USB ON KEY, זמן בטרייה מעולה, הוא קנייה מומלצת.

פורסם

באופן כללי סקירה טובה בהחלט. עם זאת, אני חייב לציין כי השפה אינה מספקת לצורך פירסום על גבי דף פורמאלי כלשהי (לטעמי האישי לכל הפחות).

צריך להעביר את הסקירה הזו שיכתוב כיוון שהגהה בלבד לא תספיק.

עם זאת כפי שכבר צויין, הכי חשוב שישבת ורשמת את כל הדברים האלו שיעזרו מאוד לכל מי שמתעניין בנגן הזה.

Anatoli.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

במסגרת הנסיונות שלי לדחוף למכשיר תמיכה רשמית בעברית הפוכה (ניסתי לפרוץ את ה FIRMWARE לבד, כמו שעשו ל IPOD, אבל לצערי זה לא ניתן עם המכשיר הזה :( ), הנה העדכון האחרון שקיבלתי מאחד המפתחי תוכנה של המכשיר:

1.32 and 1.43 were releases made from stable branches with specific (urgent) bugfixes only. The next Carbon release with any new functionality will be the Janus-compatible release; we also expect to be releasing new languages in that version, and, if we do, the Hebrew characters will be added to the font too.

אומנם לא משהו חד-משמעי, אבל בהחלט נותן תקווה (במיוחד שאני מציק לו כל הזמן בנושא).. אם כן זה יהיה ממש נחמד, תמיכה רשמית (כמו שיש היום רק ב H10 בנגנים מסוג זה)...

פורסם

נגן חמוד

קחו zen micro

תאמינו לי לא תצטערו

פורסם
  • מחבר

נגן חמוד

קחו zen micro

תאמינו לי לא תצטערו

מה קשור, יא ספאמר... לך תציק לפוסטים אחרים.. זה פוסט בנושא RIO CARBON, אם אתה רוצה לתרום, או שתכתוב ביקורת משלך, או שתנמק אילו יתרונות וחסרונות יש בין המכשירים (ויש גם חסרונות)....

פורסם

חחחחחחח מצטער  8)

פשוט הייתי חייב לכתוב את זה.

לפי דעתי לפחות החיסרון של הקארבון שהוא די מכוער(שוב לדעתי)

יופי שהוא קטן בלה בלה, אבל גם הקריאטיב מאוד מאוד קטן ומאוד מאוד יפה! עם האורות הזוהרים ומסך יותר גדול משל הקארבון.

כמו כן האביזרים שלו יותר איכותיים ומעוצבים(המטען והכבלים)

לקארבון יש גויסטיק וקריאטיב כפתורים מגע(שאגב נוחים רק צריך להתרגל אליהם וזה לוקח 10 דקות-תאמינו לי)

תוכנות שונות ואיכותיות.

אההה ושכחתי.... קריאטיב כמובן-לא צריך להגיד שהאיכות שמע יותר טובה

פורסם
  • מחבר

חחחחחחח מצטער 8)

פשוט הייתי חייב לכתוב את זה.

לפי דעתי לפחות החיסרון של הקארבון שהוא די מכוער(שוב לדעתי)

יופי שהוא קטן בלה בלה, אבל גם הקריאטיב מאוד מאוד קטן ומאוד מאוד יפה! עם האורות הזוהרים ומסך יותר גדול משל הקארבון.

כמו כן האביזרים שלו יותר איכותיים ומעוצבים(המטען והכבלים)

לקארבון יש גויסטיק וקריאטיב כפתורים מגע(שאגב נוחים רק צריך להתרגל אליהם וזה לוקח 10 דקות-תאמינו לי)

תוכנות שונות ואיכותיות.

ל CREATIVE יש גם רדיו ואופציה לשלט חיצוני... ל CARBON יש DISK ON KEY שקוף לגמרי (שיש אנשים שזה ממש חשוב להם), וגם זמן בטרייה מוצהר של20 שעות... לגבי הנוחות של הניווט, אני חייב לציין שלא ניסתי את ה CREATIVE, אבל אין לי בעיות עם ה CARBON... וגם לגבי העיצוב אפשר להתווכח (נראה לי שה CREATIVE יותר עמיד, אבל ה CARBON נראה יותר טוב).

פורסם

לדעתי הקרבון נראה יותר טוב מכל שאר הנגנים הקטנים בשוק. בכלל ל- Rio יש טעם מעולה בעיצוב.

יש לי שאלה: הנגן תומך ב- ogg vorbis? יתמוך בעתיד?

כי אני רואה מלא נגנים שלא תומכים בפורמט הזה, וזה ממש חבל. יש לי אוסף איכותי של מטליקה (דיסקים שלי שהעברתי לפורמט ogg) שחבל שאצטרך להמיר את כולו ל- MP3 רק בשביל לנגן בנגן הזה.

השוות ישירות בין שני הנגנים האלו או שאתה סתם זורק את המשפט חסר הביסוס הזה לאוויר?

אז מה אם זה קרייטיב?

פורסם
  • מחבר

לדעתי הקרבון נראה יותר טוב מכל שאר הנגנים הקטנים בשוק. בכלל ל- Rio יש טעם מעולה בעיצוב.

יש לי שאלה: הנגן תומך ב- ogg vorbis? יתמוך בעתיד?

כי אני רואה מלא נגנים שלא תומכים בפורמט הזה, וזה ממש חבל. יש לי אוסף איכותי של מטליקה (דיסקים שלי שהעברתי לפורמט ogg) שחבל שאצטרך להמיר את כולו ל- MP3 רק בשביל לנגן בנגן הזה.

השוות ישירות בין שני הנגנים האלו או שאתה סתם זורק את המשפט חסר הביסוס הזה לאוויר?

אז מה אם זה קרייטיב?

הנגן כנראה לאי יתמוך ב OGG בגלל הטכנולוגיה.. המזעור של הכל, והשימוש בטכנולוגיה יותר מוגבלת מאחיו ה RIO KARMA גרמו לזה שדברים כמו OGG ו GAPLESS PLAYING ו RIO DJ, תא יהיו בו, זה המחיר שצריך לשלם על הגודל וזמן בטרייה...

מבחינת אפשרויות עתידיות של המכשיר, כרגע לפחות עובדים על הוספת תמיכת JANUS (מה שמשתמשים ב NAPSTER TO GO להשכרת מוזיקה), ואולי בהוספת שפות נוספות למכשיר (יתכן גם עברית)...

ושוב עיצוב זה עניין של טעם, כמו שיש שאוהבים את המראה של APPLE ויש חושבים שזה צעצוע, כנ"ל לגבי IRIVER, או RIO ו CREATIVE...

אם זה משש חשוב לך, תחכה ל RIO CHROMA שאמור לצאת בהמשך השנה ולהוות מחליף ל RIO KARMA המזדקן... הוא יראה יותר כמו ה RIO CARBON כנראה, ויהיה לו את כל הדברים שהיו ב RIO KARMA ויותר...

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב לקנות את הנגן ורציתי לדעת אם יש חדש בנושא העיברית בנגן?

פורסם
  • מחבר

אני חושב לקנות את הנגן ורציתי לדעת אם יש חדש בנושא העיברית בנגן?

לא, עדיין לא, צריך לחכות לעדכון FIRMWARE הרציני הבא ולראות האם הוא יהיה שם או לא (אין עוד תאריך לעדכון הזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים