עבור לתוכן

בעיה (?) ב-Q-Fan של מאוורר המעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מחשב אשר נקנה בסביבות יולי שנה שעברה. כולנו מודעים לבעית החום של הפרסקוטים והחום של יולי הוא לא בדיוק החבר הכי טוב של המעבד. באותה תקופה אני זוכר (היטב, יש לציין) את התקינות של ווסת המהירות האוטומטי של המעבד: עוד לא עברו 10 דקות של עבודה וכבר כל המתים במקלט התהפכו בקברם מרוב רעש.

הזמן עבר והגיע החורף. הבית קריר, המאורר לא רועש והכול סבבה. לאחרונה התקנתי כלי לבדיקת טמפ' המעבד (AsusProbe שבא עם לוח האם) וקצת נדהמתי.

הטמפ' היציבה של המעבד ללא כל פעולה היא ~63c ומהירות הסיבוב של המאוורר היא 2600[RPM] שזה נמוך יחסית.

מאותו רגע הגעתי למסקנה שמשהו לא בסדר. אם הטמפ' כ"כ גבוהה ומהירות המאורר כ"כ נמוכה, אז סביר להניח שמשהו לא פועל כשורה.(יש לציין כי בקיץ טמפרטורת כאלה הפעילו את הרמה השנייה או השלישית של המאוורר) נכנסתי לביוס בניסיון למצוא תשובה, אך אפילו מעבר ידני למהירות המקס' של המאורר לא עשת כלום (כן, עשיתי save).

ממש אין לא מושג מה הולך כאן, אבל יש לי כמה השערות:

- אחת מתוכנות ה"ניטור חומרה" שהורדתי עשת משהו שלא למטרתה.

- יש לי שני מאווררים (רגילים) שמכוונים פנימה למארז, ממש על לוח האם וכרטיס המסך משבשים משהו (לא ממש הגיוני למרות המרחק הדי קצר מלוח האם).

המפרט:

מעבד P4 2.8 HT Presc.

לוח אם Asus P4P800-SE.

ממש אין לא זמן או חשק לפרמט עכשיו. כל דעה\רעיון\משהו יתקבלו בברכה.

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

המממ... זה די דחוף...

פורסם

דבר ראשון עצה אישית תחליף קירור

דבר שני אין לעזאזל הגעת לפירמוט... :nixweiss: :s05: :s05: :s05:

אני מציע פשוט מאוד שתבטל על הQ FAN שזה אמור לגרום למאוורר לעבוד כל הזמן על MAX... אפילו אם יש רעש.(לפחות עד שתחליף קירור)

{יש לך קירור STOCK נכון?}

תחליף לZalman 7000 שווה כל פני :D

ואתה די בבעיות כי לפעמים לוחות של ASUS מזייפים טמפ למטה=אם כתוב 65 אז זה בערך 68+

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים