עבור לתוכן

כמה שאלות שיש לי... מדוע הייתה שואה?

Featured Replies

פורסם

מאוד מאוד מוזר לי להבין מדוע התרחשה השואה.. הרי, לפחות מנקודת הראות שמציגים לנו בתיכון: היהודים לא עשו שום דבר רע, חוץ מזה שהם היו מיעוט שעיר לעזאזל בזמן גרוע מאוד של הגרמנים.

אבל איך זה הגיוני? זה לא יכול להיות שהגרמנים עשו לנו שואה בלי שאנחנו השפלנו אותם/טבחנו אותם/לא יודע מה.. ה"חטא" של היהודים לא נראה לי מספיק רציני כדי להתחיל לעשות בו רצח עם. לא ככה?

אני מניח שאם אני אשאל מורה להיסטוריה, אז היא תגיד לי: כן, אבל אתה צריך להבין שהחברה הגרמנית התאגדה מאחורי השנאה ליהודים, ושהנאצים היו אנשים מטורפים וחסרי היגיון... אבל משומה זה פשוט לא משכנע אותי.

מה אנחנו -העם היהודי- עשה, שהוביל לרצח עם? זה חייב להיות יותר מזה שסתם "היינו שם".

תודה

פורסם

אתה צריך להבין את הדינמיקה של הארועים ורוח התקופה,

רקע היסטורי קצר:

הימים ימי המשבר הכלכלי הגדול בגרמניה של פוסט מלחמת העולם ה1, גרמניה תוך בידוד כלכלי והשפלה שלא תתואר מצד העולם נכנסת למן סחרור דיכאוני כזה,

מתוך ה"אפר" בא פתואם היטלר, "הרים" את אפם וגבם של הגרמנית "זריקת גאווה", ותוך כדי מעורבת באנטישמיות קלאסית ותורת הגזע האשים את היהודי - הגזע הנחות בתבוסה במלחמה, מה שלא היה נכון כמובן, היו אלפי יהודים שנלחמו לצד העם הגרמני.

למה השואה קרתה? גדולים ורבים ממני דיברו על כך, ולא ממש הצליחו להבין.

אבל, ההסתה (פרופוגנדה פראית שמשווה יהודים לכל הרע והמזיק בעולם, יתושים וירוסים עברושים ומה לא) מבית היטלר, והאדישות של העם הגרמני (זה לדעתי הגורם העיקרי לכל הרוע בעולם...) הביאו למה שהביאו.

שתבין, בהתחלה חשבו "רק" לסגור את היהודים בגטאות להפטר מהם לארץ אחרת, אף אחד לא רצה יהודים,

זה גרם להיטלר כנראה להבין שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה עם היהודים והחליט ע"י יועציו בויעידת ואנזה על ה"פתרון הסופי" , השמדת יהדות העולם,

אירופה תחילה, ושאר העולם אח"כ.

אכן, היהודים לא הפריעו לגרמנים, לא עשו הפגנות, לא הזיקו, פשוט מצאו בהם שעיר לעזאזל (כמו הקלאסי) ולקחו צעד אחד קדימה

פורסם

מסכים לגמרי עם RK (חיכיתי לתגובה שלך :) ) אדישות העם הגרמני הייתה לגורם העיקרי.

נוסף על מה שRK אמר, המדע לקח חלק חשוב. באותה התקופה התפתח נושא השוני הגזעי, שהוביל להנחות שיש גזעים עליוניים ונחותים.

היטלר הושפע מספרים רבים המתארים את שוני הגזעי והגזענות שנובעת מהשוני.

הדברים האלה קיבלו גיבוי באמצעות פרופוגנדה אנטי יהודית (כמו ההנחה שיהודים שולטים בכלכלה העולמית ו"מפעילים" את הסוציאליזם לטובתם ונגד האינטרס הגרמני).

אם זה מאוד מעניין אותך אני ממליץ לך לקרוא את הספר "פרקים מתוך מאבקי של אדולף היטלר". זה ספר בהוצאת האוניברסיטה העברית שמכיל את רוב הספר "מאבקי" כולל הסברים, ממש מעניין.

פורסם

הנאצים חשבו שכל מי שלא ארי מזהם להם את החברה והגזע, קח את זה לקיצוניות ואז תתחיל לקבל חוקים כמו חוקי נירנברג ומשם בכלל למה צריך יהודים במדינה ? אפשר לגרש אותם, ואז שואלים איזה מדינות בעולם רוצים לקבל יהודים ? אמריקה רוצה ? "לא תודה יש מספיק", אנגליה רוצה ? "לא מתאים לנו", וכו' וכו'...

ואז זה מגיע למצב שמתחילה המלחמה וגרמניה כובשת שטחים שבהתחלה היא רצתה לעצמה לפי תוכנית הרייך השלישי של 1000 השנים, הם לא האמינו שזה יגמר ב6 שנים כל העסק... אז פשוט כל פעם שפלשו לשטח נלחמו בצבא ובאנשים שהתגוננו  וכשראו יהודים אז פשוט ירו בהם כי מי צריך אותם בכלל ? תלמד על האיינזצגרופן, הם פשוט באו לכל עיירה קטנה וכל איזור וכל חור אפשרי שכבשו, מהר יצאו מלא חיילים שטופי מוח נאצים של הSS (בניגוד לוורמאכט שגם שם היו הרבה נאצים אבל זה היה צבא העם, דומה לצבא שנלחם במלחמת העולם הראשונה (ששם גם היו יהודים וזה היה דבר נורמאלי)) והם פשוט רכזו מהר את כל היהודים וירו בהם או שאלצו אותם לחפור בורות ואז זרקו אותם וטבחו בהם.

ואחרי שראו שזה כבר לא אפקטיבי פשוט הפכו את כל העסק לפס "יצור" או יותר נכון השמדה, יותר יעיל, יותר מהר, מבזבז פחות כוח אדם.

ואת השאר אתה כבר יודע.

אני יודע שקשה להבין את זה אבל חסרים דברים שקשה להבין במאה האחרונה ?

סטאלין למשל רצח 20 מליון מהאנשים שלו.

כשהוא עלה לשלטון הוא גם רצח 80% מכל הצמרת של הצבא האדום !

הרוסים טבחו כמעט בכל השבויים שלהם שחזרו לאחר המלחמה או כששחררו מחנות שבויים.

חוץ מזה בחלק מכל עסק ההשמדה של היטלר הוא הרג המון המון המון צוענים במחאנות ההשמדה וגם כל האוטיסטים והאנשים עם המומים שנולדו בגרמניה וגם הומואים - כולם נשלחו עוד לפני היהודים למחאנות ריכוז וגם הרגו אותם בסוף.

שואת היהודים זה אולי הדבר הנוראי ביותר בכל מלחמת העולם השנייה אבל שאתה מסתכל על זה בגדול זה רק חלק מאלפי מעשים מזוויעים שקרו בזמן הזה ובכלל מתו יותר מ60 מליון אנשים ב6 שנים אז תבין את היקף הרצח שהתרחש בכל הכדור הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים