עבור לתוכן

ipv6 בבקשה אפשר מידע או כל דבר שקשור לזה..

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע אולי מתי כל הספקיות עוברת לזה במקום ipv4 ל ipv6 .. שמעתי שהיום אפשר גם לעשות את זה לבד.. יש למישהו מוגש איך?

פורסם

מה זה ipv6 ?

IP ver6?

פורסם

שמעתי שהיום אפשר גם לעשות את זה לבד..

אתה רוצה להתקין פרוטוקול של IPv6 אצלך במחשב? בשביל מה? מי יידבר אתך בצד השני (שני הצדדים צריכים את אותו פרוטוקול כדי לתקשר בינהם)? אני לא חושב שספקי האינטרנט עובדים כרגע עם הפרוטוקול הזה.

הפרוטוקול הזה אמור, בין היתר, לפתור את הבעיה של חוסר בכתובות IP (האינטרנט התפתח כל כך שמתחיל להיות מחסור בכתובות IP למחשבים שרוצים להתחבר לאינטרנט).

פורסם

אני יודע שנטויזן עברו לזה,

יש לך עקרונית תמיכה לאחור.

בSP2 יש את זה כבר בילט אין.

זה פשוט נותן לך את האפשרות להוסיף עוד 2 שדות אם אני לא טועה, במקום שיהיו 4 כמו שיש עכשיו, יהיו 6.

פורסם

כדי שתוכל לעבוד ב- IPv6 באינטרנט תצטרך שכל הראוטרים בדרך לאן שאתה מתחבר יתמכו ב- IPv6, או לפחות שיהיה ראוטר אחד בדרך שיעשה תרגום ל- IPv4.

בנוסף אתה צריך לקבל כתובת IPv6 מספק השירות שלך (כי לא נראה לי שה- DHCP שלהם מחלק אותן). למה שלא תדבר איתם?

פורסם

בעיקרון כבר אין צורך בזה מאחר ופיתחו את הSUBNET.

אבל מאחר וכבר השלימו את הפיתוח אז יש כמה מקומות שדוחפים לזה בשביל לא לבזבז את ההשקעה. :kopfpatsch:

פורסם

אני יודע שנטויזן עברו לזה,

יש לך עקרונית תמיכה לאחור.

בSP2 יש את זה כבר בילט אין.

זה פשוט נותן לך את האפשרות להוסיף עוד 2 שדות אם אני לא טועה, במקום שיהיו 4 כמו שיש עכשיו, יהיו 6.

במקום 4 שדות (16 סיביות) יש לך עכשיו 16 "שדות" (128 סיביות).

השיטת הצגה של IPv6 שונה מהשיטת הצגה של IPv4, לא עוד 4 מספרים בין ל-0 255 אלה 8 קבוצות של 4 ספרות ספרות הקסהדצמליות כל אחת מופרדות ע"י :

לדוגמא A12:E54:45:EEAA:43A8:54:1:0

פורסם

בפעם הראשונה שקראתי על זה באינרנט ושאמרו שעובדים על זה , ישר חשבתי על כל הבעיות שיכולות ליהיות ... ואת האמת שזה עושה רושם ממש רע ,זה יכול לפגוע במהירות ביגלל כל המעברים שזה עושה אבל אני לא סגור על עצמי (זה רק מחשבה שלי)

פורסם

כבר 4 שנים מנסים להכניס את זה, אבל זה מאד בעייתי עם אפלקציות שמניחות שהן עובדות מעל IPv4.

המעבר לכתובת IP גדול יותר כבר מתחיל להיות קריטי, במצב הנוכחי ב-IPv4 יש בעיקרון 4 מיליארד (ליתר דיוק 32^2) כתובות אינטרנט כאשר אחוז נכבד מהם לא ניתן לשימוש באינטרנט והגענו למצב שבאסיה ובעוד מקומות בעולם אין מספיק כתובות IP. משתמשים לא יכולים להתחבר לאינטרנט כי אין לספק שלהם כתובות IP פנוייות.

המעבר ל-IPv6 יבטיח 128^2 שזה משהו כמו 256 עם 12 אפסים אחריו שזה בהחלט מספיק...

במהירות זה לא ממש יפגע בצורה ישירה, אומנם כל חבילה תהיה גדולה יותר ב-112 סיביות (14Byte) אבל גודל חבילה בהעברת דברים גדולים הוא בדרך כלל בערך 1500KByte ככה שזה אפילו לא 1%.

ההשפעה של זה על המהירות יכולה להיות הגדלה משמעותית על טבלאות הניתוב בנתבים השונים בעולם מה שיביא לניתוב איטי יותר (פינג נמוך יותר אבל מהירות העברה כמעט ללא שינוי).

קיצור זה must במצב הנוכחי.

פורסם

בעיקרון כבר אין צורך בזה מאחר ופיתחו את הSUBNET.

אבל מאחר וכבר השלימו את הפיתוח אז יש כמה מקומות שדוחפים לזה בשביל לא לבזבז את ההשקעה. :kopfpatsch:

את זה פיתחו אחרי הסבנטים. סבנטינג זה לא דבר יעיל והוא גורם לבזבוז עצום של כתובות זה רק מפצל את הרשת שלך לכמה תתי רשתות אבל עדין לכול מחשב יש כתובת

זה נועד כדי לדאוג שיהיה הרבה יותר כתובות אפשריות ושלא יהיה צריך להשתמש בsubnet vlsm nat pat ודומיהם שפשוט לכול מחשב יוכלו לספק כתובת בלי שום בעיה כי גם אחריהם יש מחסור בכתובות וכמותהכתובות הנדרשת רק גדלה עם הזמן

פורסם

כמה שטויות... :) סתם...

בכל מקרה, לשאלה המקורית, אפשר לעשות היום IPV6 ישירות דרך TUNNEL BROKER, שזה לא דרך הספק שלך, אתה מתחבר דרך תקשורת IP רגילה ל TUNNEL BROKER והוא מחבר אותך ל IPV6 BACKBONE העולמי...

אבל זה לא נותן כלום כלכך היום, כי תוכל להתחבר רק למי שיש IPV6 גם כן וגם זה לא ברור למה צריך...

http://www.google.com/search?q=ipv6+tunnel+broker&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox&rls=org.mozilla:en-US:unofficial

הנה רשימה קצרה שלהם...

-------------------

למי שרוצא לקרוא עוד בנושא:

http://en.wikipedia.org/wiki/IPv6

וגם

http://linuxreviews.org/features/ipv6/

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכולם ... בקיצור הבנתי שלא ממלצים על זה.. :>

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים