עבור לתוכן

כרטיס שמתאים לעריכת וידאו, עד 200$?!

Featured Replies

פורסם

הי כולם,

אני מתכוון לשפץ את המחשב שלי ולארגן AMD XP1800 עם זיכרון DDR333 ולוח של ASUS או של GIGABYTE... וכאן כמעט ונגמר לי הכסף...

אבל חייבים כרטיס מסך, ואני מבולבל - אפשרות אחת היא לקנות משהו זול ממש לבינתיים, ובהמשך להשקיע במשהו יקר. אבל הייתי שמח לגרד עוד 200$ ולקנות כבר כרטיס טוב, ואני זקוק להמלצות.

אני לא גיימר רציני, וגם לא מעיז לעשות OC כך שזה לא פרמטר. אבל אני כן מעוניין לעשות עריכת וידאו עם הכרטיס. לכן הייתי שמח לכרטיס עם איכות טובה ממש, ושיש לו אפשרויות רלוונטיות (כמו כניסת ויציאת וידאו, יכולת דחיסה מרשימה, אולי תמיכה בשני מסכים). ושוב - לא במחירים של ה-G4Ti.

Let me hear your thoughts...

פורסם

GF4 TI4200 עולה 200$.

פורסם
  • מחבר

GF4 TI4200 עולה 200$.

נכון, אבל לא ברור לי כמה GF4 מתאים לצרכים שלי - עריכת וידאו, איכות מצוינת של היציאות, כניסת ויציאת TV, אפשרות לדגימה מכניסה אנלוגית, תמיכה בשני מסכים... מה גם שה-RADEON 8500 למיניהם עולים גם בסביבות אותו מחיר...

חוצמזה, אם יש משהו יותר זול שיעשה את העבודה טוב גם כן, אז לא חייבים לעלות עד 200$...

פורסם

קנה Radeon 8500 של אחת החברות... הוא יעשה לך את העבודה הרבה הרבה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

קנה Radeon 8500 של אחת החברות... הוא יעשה לך את העבודה הרבה הרבה יותר טוב.

ואם RADEON, יש בעיה עם גרסת ה-LE? האם היא הרבה פחות טובה? ובנוסף - הבנתי שיש הבדל גדול בין החברות השונות, מבחינת איכות התמונה המתקבלת (שזה עוד יותר חשוב לי מ- FPS). מי היא חברה מוצלחת (Gigabyte, MSI, Leadtek, ATI, Hercules...)?

כמה זיכרון אתם ממליצים שיהיה על הכרטיס?

פורסם

הLE בסדר

במיוחד של גיגבייט, שאפשר לאברקלק (להמהיר) אותו למהירות של ראדון רגיל בלי הרבה מאמץ

פורסם

אתה רוצה כרטיס עריכת וידאו או כרטיס מסך???

זה ממש לא אותו הדבר וב 200$ אין כרטיסי עריכה ששוים משהו.

יש כרטיסי מסך עם כניסת וידאו אבל זה לא כרטיס עריכה כי אין

לו דחיסה ואפקטים למיניהם (בחומרה).

פורסם
  • מחבר

עכשיו התקלת אותי...

אני צריך כרטיס מסך בוודאות. והייתי רוצה משהו שניתן לעשות איתו עריכת וידאו עם תוכנה כמו Adobe Premier, בלי לחכות למחשב כל הזמן שירנדר את האפקטים.

מעבר לכך, אני מניח שעם יציאת TV איכותית, ניתן להוציא לוידאו את הסרט (או לצרוב אותו ב- VCD, ולראות ב- DVD).

איך לדגום את הסרט למחשב? אם הוא מתוך וידאו או מצלמה אנלוגית, אני צריך כניסת וידאו ואופציה לדחיסה.

כעת השאלה היא מה ניתן לעשות בתוכנה, ולמה אני זקוק לחומרה מיוחדת. קח בחשבון שאני מדבר על עבודה ביתית ולא מקצועית, ולכן איני רוצה להשקיע הרבה כסף, ולא אכפת לי לחכות קצת למעבד שיעבוד הוא במקום חומרה ייעודית. אבל לא הייתי רוצה לקבל איכות דפוקה של הסרט הדגום.

ואם כבר הזכרת כניסת וידאו - מה נותנת כניסה כזו בלי אופציה לדחיסה? אפשר לדחוס עם CPU במקום עם חומרה, באיכות טובה?

תודה,

ניר.

פורסם

עכשיו התקלת אותי...

אני צריך כרטיס מסך בוודאות. והייתי רוצה משהו שניתן לעשות איתו עריכת וידאו עם תוכנה כמו Adobe Premier, בלי לחכות למחשב כל הזמן שירנדר את האפקטים.

מעבר לכך, אני מניח שעם יציאת TV איכותית, ניתן להוציא לוידאו את הסרט (או לצרוב אותו ב- VCD, ולראות ב- DVD).

איך לדגום את הסרט למחשב? אם הוא מתוך וידאו או מצלמה אנלוגית, אני צריך כניסת וידאו ואופציה לדחיסה.

כעת השאלה היא מה ניתן לעשות בתוכנה, ולמה אני זקוק לחומרה מיוחדת. קח בחשבון שאני מדבר על עבודה ביתית ולא מקצועית, ולכן איני רוצה להשקיע הרבה כסף, ולא אכפת לי לחכות קצת למעבד שיעבוד הוא במקום חומרה ייעודית. אבל לא הייתי רוצה לקבל איכות דפוקה של הסרט הדגום.

ואם כבר הזכרת כניסת וידאו - מה נותנת כניסה כזו בלי אופציה לדחיסה? אפשר לדחוס עם CPU במקום עם חומרה, באיכות טובה?

תודה,

ניר.

תשובות:

-אפשר עם היציאה להוציא סרט לוידאו.

-התוצאה הסופית מדחיסה עם המעבד זהה לדחיסה של הכרטיס, רק הרבה יותר איטית.

-הכניסה והדחיסה לא ממש קשורות, אתה שואף להקליט ללא דחיסה, לבצע עריכה ורק בסוף לדחוס.

שים לב שצריך דיסק מהיר מאוד בשביל להקליט ברזולוציה מלאה ללא איבוד פריימים ללא דחיסה.

שאלות:

-אילו כניסות/יציאות אתה צריך שיהיו לך בכרטיס?

-על איזה סדר גודל של קובץ מדובר כאן?

פורסם
  • מחבר

עד כמה שאני יודע, כרטיסי העריכה אשר דוגמים מכניסת וידאו סרט, עושים לו דחיסת MPEG2 (בחומרה). זה בין היתר בגלל שצריך דיסק מאוד מהיר וגדול כדי לשמור סרט מכניסת הוידאו ללא איבוד פריימים, ומפני שקשה גם לערוך בהמשך סרט לא דחוס.

לעריכה בייתית אני מדבר על חומר גלם לא ערוך של בערך שעה... זה לא מעט. כניסות שאני צריך? ת'אמת, אני לא יודע מה ההבדל בין s-video ל- composite לכניסת RF רגילה. אבל משהו מאלו - שידע לדגום ממצלמת וידאו או מוידאו ביתי. אני לא צריך TV tuner.

הדאגה העיקרית שלי היא לאבד פריימים או רזולוציה במהלך הדגימה, כי ראיתי כבר נסיונות דגימה מוידאו עם כרטיסים לא מוצלחים שנתנו תוצאה מזעזעת. אני רוצה כרטיס שיאפשר לי לעשות PLAY בוידאו, REC בכרטיס, ולקבל סרט AVI או MPEG באיכות זהה למקור (עד כדי דחיסה לא מורגשת...). משהו שאחרי עריכה יראה מעולה (בוידאו - TVOUT או ב- VCD)!!

זרקו לי שמות של כרטיסים כמו PINNACLE, או All in wonder, אבל אני רוצה לדעת האם אני צריך באמת כרטיס כזה, או שמספיקות לי כניסות ה-VIVO למשל על GF4 של GAINWARD....

תודה תודה תודה לכל מי שסייע לי עד כה...

ובבקשה, אל תתביישו - תגידו כל מה שאתם יכולים בנושא (ואני אפילו אשמח לשמוע ממישהו שמבין בזה דרך EMAIL).

פורסם

עד כמה שאני יודע, כרטיסי העריכה אשר דוגמים מכניסת וידאו סרט, עושים לו דחיסת MPEG2 (בחומרה). זה בין היתר בגלל שצריך דיסק מאוד מהיר וגדול כדי לשמור סרט מכניסת הוידאו ללא איבוד פריימים, ומפני שקשה גם לערוך בהמשך סרט לא דחוס.

לעריכה בייתית אני מדבר על חומר גלם לא ערוך של בערך שעה... זה לא מעט. כניסות שאני צריך? ת'אמת, אני לא יודע מה ההבדל בין s-video ל- composite לכניסת RF רגילה. אבל משהו מאלו - שידע לדגום ממצלמת וידאו או מוידאו ביתי. אני לא צריך TV tuner.

זרקו לי שמות של כרטיסים כמו PINNACLE, או All in wonder, אבל אני רוצה לדעת האם אני צריך באמת כרטיס כזה, או שמספיקות לי כניסות ה-VIVO למשל על GF4 של GAINWARD....

כרטיסי וידאו שעושים דיחסה בחומרה של MPEG נחשבים כרטיסים איכותים ויקרים יותר

יש רמת ביניים של כרטיסים שמבצעים דחיסה חומרה של MOTION JPEG

ויש את הרמה הנמוכה של כרטיסים שהם ללא דחיסת חומרה - אלה כרטיסי המסך עם ה VIVO.

לגבי היצאות :

S_VIDEO שו יצאת קול+תמונה החוט אחד הוא נראה כטבעת עם 4-5 פיניים בתוכו

RF זה החוט שאתה מחבר בים ה TV לקיר

COMPOSITE זן יצאה שמחלקת את התמונה ל3 צבעי יסוד (RGB)

המלצות (שלי)

לעריכת וידאו אנלוגית עם מקום רב בHD הכרטיסים הזולים או כרטיסי ה G-FORCE 2-4

לעריכה וידאו אנלוגית בלי הרבה מקום ב HD צריך/רצוי לקנות כרטיס עריכה בנוני ( MOTION JPEG ) המלצה שלי DC10+ של PINNACLE כרטיס שעולה בסביבות 1200-1500 ש"ח עושה עבודה מעולה ( מה שיכול להצדיק קנית HD נוסף ולא כרטיס)

שם לב שאין התיחסות לעריכה דיגיטלית אם אתה רוצה בה זה עולם יקר יותר- אם יש שאלות לאדוני אדוני יכול לשאול (-:

פורסם
  • מחבר

אם אין דחיסה בחומרה, האם מעבד AMD XP 1800 עם 256MB DDR333 יכול להסתדר עם דחיסת MPEG בתוכנה, ב-REALTIME, וללא איבוד איכות או פריימים?!

ולגבי העריכה עצמה - האם תוכנה כמו PREMIER משתמשת לרינדור אפקטים ביכולות של כרטיס המסך, או עושה הכל דרך ה-CPU ולכן לא צריך כרטיס מסך חזק כדי לעבוד מהר בלי לחכות לתוכנה?

פורסם

אני לא מכיר תוכנה שעושה דחיסת סרט בזמן אמת אבל זה נראה לי לא רציני

פרימיר משתמשת ב CPU אבל למה בחרתה בתוכנה הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים