עבור לתוכן

בעיות בהתקנת צורב DVD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי צורב DVD של חברת LiteOn וחיברתי אותו למחשב במקום צורב הימהה הישן שלי.

הצורב מחובר כ-Secondery Slave ומחובר כמשני להרד דיסק.

הבעיה היא שבאתחול המחשב, בשלב שבו המחשב מזהה את כונני ה-IDE השונים, הוא לא מזהה את הצורב ופשוט לא ממשיך את האתחול עד שאני מנתק את הצורב ומאפס אותו מחדש.

כשאני מחזיר את הצורב הישן הוא מזהה אותו בלי בעיה.

עוד אציין כי הג'ימפור לצורב DVD הוא אותו דבר כמו לימהה (Slave)

אני לא רואה כל סיבה נראית לעין מדוע המחשב לא מזהה את הצורב (חיברתי את הצורב במחשב של חבר והוא עובד שם יופי - הבעיה לא בצורב..)

יש לי מחשב פנטיום 3 866 עם 256 זיכרון ושני הרד דיסקים שמחוברים כמסטר ל-Primary וSecondery, כונן קריאטיב שמחובר כSlave ב-Secondery, וצורב DVD שלא מזוהה....

האם יכול להיות שצריך לעדכן את ה BIOS כדי לפתור את הבעיה, ואם כן, איך אני עושה את זה בלי להרוס את המחשב.

אשמח לקבל עזרה בנושא

תודה מראש

שרון

פורסם

נסה לשים אותו במקום slave עך c. select

פורסם

נסה להגדיר גם את הצורב וגם את הקשיח כ Cable Select.

פורסם

קודם כל, רצוי לחבר את הדיסקים הקשיחים על אותו כבל ואת הצורבים/CD-ROMs על כבל אחר. זאת מכיוון שהדיסקים הקשיחים שולחים מידע מהר יותר (היום מדובר בעיקר ב UDMA5 ו UDMA6), בעוד שה CD-ROMs למינהם עובדים בתקן של עד (UDMA2 - 33M/S), ואם נעשית גישה במקביל לדיסק קשיח ול-CD כאשר הם על אותו כבל, הדיסק הקשיח יעבוד לאט יותר.

דבר שני - האם המחשב מזהה את הצורב כאשר אין התקן אחר על אותו כבל IDE?

אם לא - תנסה לחבר את הצורב ל IDE השני ותראה אם הוא מזהה אותו. אם עדיין לא - הלוח שלך כנראה לא תומך בו (למרות שזה נשמע מוזר). עידכון BIOS יכול לעזור. אם כן - יש לך בעיה בבקר ה IDE בלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים