עבור לתוכן

וויכוח עם גילי: צדיק / איש באמונתו יחיה - איזה אחד מהם הוא הנכון?

Featured Replies

פורסם

לך תתקוואד יאמג'עייף מי אתה חושב שאתה? תתחיל להרגיע בעצמך לפני שיפסיק לי המחסום כתיבה!

בכל מקרה, כבוד גילי, ניצחת.. אנ'לא מבין מה כל המתלהמים פה, בכלל אני העליתי את זה לדיון ולא גילי.

ס'עמק ערס....

אחד הדיונים המרתקים שהיו פה.

• תגובות 67
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ההבדל בין שחיתות ופורענות בין העולם החרדי לחילוני:

על מנת להבין מדוע ישנה התלהמות כאשר אדם חרדי מבצע פשע/מעורב בשחיתות יותר מכאשר מדובר באדם חילוני יש להבין תחילה את הדברים הבאים:

החרדים עומדים מאחורי סט קבוע של ערכים, והם מתיימרים לקיים את כל המצוות והערכים שמצווים עליהם לפי כללי המוסר הנ"ל.

בעולם החילוני הדבר אינו ככה, כאשר כל אדם פועל על פי צו מצפונו, ואם תרצו או לא- ישנה פשוט פריצות בערכי המוסר של העולם החילוני שזה כבר לא חדשות לאף אחד. החילונים לא מתיימרים להיות אנשים מוסריים בצורה מוגזמת והם יותר מתאימים לאורח חיים של עיר גדולה (כל אחד לעצמו).

לכן כאשר אדם חרדי מבצע עבירה מדובר בצביעות לשמה, וחוץ מזה- זה הרבה יותר מעניין, כיוון שאנשים חילונים מעורבים בדברים האלה כל הזמן.... אין מה לעשות, אבל זה ככה.

החברה החרדית היא יותר מוסרית והחברה החילונית. נכון שפה ושם יש בני זונות שאונסים כל מיני ילדות, וה"גיבוש" של הקהילה סביב ה"רב" הכל-יכול פוגע בזכויות הפרט לפעמים (נשים מתביישות להתלונן על אונס).

לסיכום:

מוסר בחברה החילונית = פריצות

מוסר בחברה החרדית = לא פריצות, לרוב... חוץ מכמה חנטרישים, אבל הרבה פחות מהחברה החילונית.

-------------

בעניין הפולסא-דנורה: גילי, אני ממליץ שתתעדכן (חיפוש קצר בגוגל) ותראה שאכן נעשתה פולסא-דנורה על יצחק רבין, לא רק זה, גם על אורי לופליאנסקי- ראש עיריית ירושלים נעשה פולסא-דנורה. הפולסא-ד'עמוק הזאת נותנת לגיטימציה ש"עוקפת" את "לא תרצח" מבחינה דתית (עד כמה שאני מבין), והדבר הזה נתן ליגאל עמיר (יש"ו) לגיטימציה מבחינה דתית (הרי הוא אדם דתי ושומר מצוות) לרצוח את ראש הממשלה המנוח יצחק רבין ז"ל.

פורסם

בוא אני אגיד לך שאתם עושים את החרדים מתיימרים להיות צדיקים... ומכאן נובעת השנאה שלכם שאתם חושבים שהם חושבים שהם צדיקים...

תמצא לי אדם חרדי שיגיד על עצמו שהוא צדיק... תמצא.....

בחברה החרדית מנסים תמיד להשתפר אבל זה לא אומר שהם חושבים על עצמם שהם צדיקים

וגם הרגע הודאת שהחברה החרדית יותר מוסרית ולכן לא עושים עניין מתי שחרדי עושה עבירה ומתי שחרדי כן עושה?

עם זה אני יכול להסכים

פורסם

בוא אני אגיד לך שאתם עושים את החרדים מתיימרים להיות צדיקים... ומכאן נובעת השנאה שלכם שאתם חושבים שהם חושבים שהם צדיקים...

מתי אמרנו שאנחנו שונאים חרדים?

פורסם

:lol: :lol:

אשכרה צריך שתגידו כדי שידעו.... חחחח

כאילו מה לא רואים שאני ובארטון החברים הכי טובים? הייתי קופץ להציל אותו מכדור!

פורסם

:lol: :lol:

אשכרה צריך שתגידו כדי שידעו.... חחחח

כאילו מה לא רואים שאני ובארטון החברים הכי טובים? הייתי קופץ להציל אותו מכדור!

ממש ילד קטן אה...

פורסם
  • מחבר

ממש ילד קטן אה...

פורסם

drama.jpg

אני לוקחת יום אחד כדי לישון כל היום וזה מה שקורה פה?!

Vega, אתה מוזמן להציק לגילי אבל לא על חשבון המקום על השרת הזה או על חשבון העצבים שלי.

threadclosed.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים