עבור לתוכן

שאלה לגבי לוח אם GA-K8NF-9

Featured Replies

פורסם

הלוח הנ"ל זול בגלל hypertransport של 1600 MHz לעומת חבריו שהם 2000MHZ - > מה זה אומר מבחינת ביצועים ? על מה זה ישפיע ? OC יפצה ?

אשמח אם תשפכו קצת אור על הנושא

פורסם

אני בדיוק כמוך חשבתי על ה NEO4,אבל עקב הבדל גדול במחיר והבדל קטן בשטח(אני לא אוברקלוקר,לא זקוק ל DUAL LAN או DUAL BIOS)

אז כנראה אלך על הK8NF-9,שחסרונו לי הוא חוסר ב SATA 2,אבל מצד שני עד שארצה להשתמד בזה כבר יעברו כמה שנים ואז בטח יהיה עדיף לקנות לוח אחר תומך DDR2...

כרגע זה לוח מצויין חיוזר רגיל(לא אוברקלוקר) במחיר נאה 680 ש"ח.

האם אני טועה?

פורסם

לגבי ה Hyper Transport: בחלק מהלוחות אפשר לעבוד במהירות 1000 בצורה יציבה ובחלק הלוח אינו יציב.(עניין של מזל)

באופן רשמי הלוח תומך במהירות Hyper Transport של 800.

אין לנתון הזה שום השפעה על יכולת האובר קלוקינג של הלוח כל עוד אתה דואג להוריד את מכפיל ה HT link כך שישמור אותו בתחום היציב.

מבחינת ביצועים אין הבדל כמעט בין עבודה ב 800 או ב 1000 כך שזה שיקול שולי בהחלטה אם לקנות את הלוח.

לגבי אובר קלוקינג - הלוח יכול לבצע אובר קלוקינג נאה ביותר וביציבות מצויינת.

הבעיה העקרית שלו בתחום האובר קלוקינג היא מתח מקסימאלי לזכרונות של 2.8V מה שמגביל אובר קלוקינג לרמות מטורפות.

באופן כללי הלוח מכיל הרבה יותר ממה שרוב המשתמשים יוכלו לנצל ,הביצועים מצויינים והמחיר נמוך באופן משמעותי מלוחות Ultra.

הלוח עולה 1000 ש"ח פחות מהלוחות שמומלצים כאן בפורום.

יש נטיה בפורומים כאן לקנות רק רכיבים שמתאימים לאובר קלוקינג מטורף והמחיר של רכיבים כאלה גבוה בהתאם.

אם אתה לא מתכוון להשתתף בתחרויות לשבירת שיאי עולם באובר קלוקינג, אזי קניה של לוח יקר כמו DFI או MSI היא זריקה של כסף טוב לפח.

הנה לינק לביקורת שכתבתי על הלוח:

http://www.pcarena.org/index.php?subject=viewArticle&sg=hardware&id=65

אני לא בדקתי עדיין עבודה עם HT1000, אני מקווה לעשות זאת בקרוב ולפרסם תוצאות.

כאן יש ביקורת באנגלית בא הריצו את הלוח ב HT1000 ללא כל בעיות. שים לב שהלוח נותן תוצאות טובות יותר מלוח SLI של אסוס

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=gbnf44x&page=1

פורסם

בדקתי עכשיו את נושא ה HT1000 ואכן אין בעיה לעבוד גם ב HT 1000 - הלוח בנתיים יציב לחלוטין.

כמובן שצריך להריץ את הלוח עוד כמה ימים כדי לוודא שאין בעית יציבות.

למרות זאת אין עליה בביצועים עם המעבר ל HT1000 ובחלק מהבדיקות אפילו יש ירידה קלה.

ב PCMark 2004 ירד הציון למעבד מ 4690 ל4580.

במבחנים גרפיים כמו 3DMark2005 ו 3DMark 2003 לא היו הבדלים משמעותיים בביצועים.

פורסם

Way to go Martok

ותודה לג'יגהבייט שהוציאה את ה-K8NF-9... למרות שאולי הם מתחרטים עכשיו, שהרי הלוח הזה פגע במכירות של אחיו הגדולים. ;)

פורסם
  • מחבר

אני קורא כרגע את הביקורת שלך -

הלוח תומך בזכרונות מסוג Double side וגם Single side. > ??

הלוח אינו תומך בהתקנת שלושה מודולים של זיכרונות ובמקרה כזה הלוח לא יבצע Boot. > למה הכוונה ? אי אפשר לשים 3 של 512 לדוגמא ?

פורסם

כן אי אפשר לשים שלושה זכרונות...

או 1 או 2 או 4.

לא הבנתי משהו לגבי ה USB,יש לו 4 פורטים על הלוח ועוד 6 איפה הם בדיוק לא הבנתי את עניין החיבור על הפינים,מזה?!

Four USB 2.0 ports are featured on the boards backplane whereas another two can be added via an add-in card which is bundled wit the motherboard. The other four USB 2.0 ports are available via pins on the motherboard.

פורסם

4 - בחלק האחורי, במיקום הרגיל.

2 - על כרטיס הרחבה שמגיע עם לוח האם.

4 - על ידי חיבור פינים : לשימוש בדר"כ ע"י גישה קדמית במארזים מסויימים. בלוחות אם מסויימים יש מתאמים, שניתן מפינים אלו להעביר גישה אל מאחורי המחשב, במקום חריץ הרחבה.

פורסם

אוקיי תודה,

1.אז 6 מאחורה ו 4 נחבר או למארז או עם מתאם מיולד גם לאחורי הלוח.

כן?

2.שאלה גם לגבי ה FIREWIRE,?

הם מגיעים על הכרטיס הנוסף עם ה USB ביחד או מה לא בדיוק הבנתי...?

Firewire is also supported, although in a very odd configuration. The board has two Firewire controller chips on onboard, both from Texas instruments, and both Firewire controllers are usable through pins on the motherboard. Whats odd is that each Firewire controller chip only supports one Firewire port. Gigabyte includes an I/O panel card which connects to the pins on the motherboards, allowing for two Firewire ports on the back of the system. One Firewire port is a standard Firewire 400 port, while the second port uses a Firewire 800 style connector, but is still classified as a Firewire 400 port.

פורסם

1. - כן.

2. - לפי מה שרשום, יציאות ה-IEEE1394 מתממשקות גם כן ע"י כרטיס. לא ברור אם מדובר באותו כרטיס של יציאות ה-USB. למרות שהגיוני שכן.

ישנן שתי יציאות - אחת בתקן 1394b - 800Mbps והשנייה 1394a - 400Mbps.

פורסם

טוב,תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים