עבור לתוכן

האם ניתן לעשות שימוש בג'וקים מלוחות אם ישנות

Featured Replies

פורסם

יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד)

ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים:

9416 A USA 4C16256DJ

9438 B USA 4C4001JDJ

N341256P-15 5H606020

VT82885N

VT82C42N

UM61256BK-25 9236S R60567

P9218 DM74LS245N

יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?

פורסם

לבנות מחשב חדש ? :)

הדבר היחידי שאני מזהה זה ה VT שאלו הגוקים של ה CHIPSET של VIA אם אני זוכר נכון...

פורסם
  • מחבר

רגע אז אין בהם שימוש? משו הם לא מורכבים משערים לגויים בפנים? כמו ה LM741?

פורסם

אתה יכול להריץ חיפוש בגוגל ולראות מה הם.. אבל בגדול נראה לי שחלקם לא יעזרו בכלום (מה תעשה עם CHIPSET), וחלקם OVERKILL למשהו בסיסי בבית... זה שהם מורכבים משערים זה ברור.. אז מה ?

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה CHIPSET ו OverKill

ןמה שערים לוגים זה לא טוב אי אפשר לעשות בהם שימוש?

פורסם

CHIPSET זה רכיבי התקשורת המרכזיים המחשב, שדואגים לחבר בין כל המערכות (המעבד, הזכרון, קלט/פלט וכו'), במחשבי ה PC לרוב הם מוצגים ע"י ה NORTHBRIDGE ו SOUTHBRIGE שמדברים עליהם פה כל הזמן.....

OVERKILL זה כשאתה רוצה לעשות משהו, אבל אתה משתמש בכלים יותר מדי משוכללים/מסובכים בשבילו, שבעצם מקשים על העשייה במקום להקל.....

שערים לוגים זה טוב, אם אתה רוצה לבנות משהו ספציפי, ואתה יודע מה צריך בשביל לממש אותו ויותר חשוב, איך.... בכל גוק לרוב יש שערים לוגים, אך הם מסודרים בצורה מסוימת כדי לעשות משהו (במעבד, בשביל לחשב דברים, בCHIPSET בשביל להעביר מידע בין הרכיבים וכו'...), הרכיבים שבשימוש לוח אם לרוב הם מורכבים מדי בשביל לבנות דברים פשוטים ביתיים, בשביל זה יש גוקים יעודיים ופשוטים יותר...

בתכלס, יש סיכוי שאנשים הצליחו לעשות דברים פשוטים עם חלק מהרכיבים האלו, אני בסה"כ חובבן יחסית בתחום הזה....

פורסם
  • מחבר

אז אין בהם הרבה שימוש?

פורסם

לזרוק למנגל ולהביא לפה תמונות :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים