עבור לתוכן

מצלמת אינטרנט עם יכולות צילום בחושך?

Featured Replies

פורסם

יש חיה כזאת?

שיכולה לצלם בחושך ויראו ברור?

לדוגמא Video conference שהאור בחדר כבוי והמצלמה מעצימה כביכול את האור של המסך...

?

פורסם

ישנה כנראה "הגברת" תאורה אך זו מתלווה לרעש עצום ע"ג התמונה.

בכ"מ, מצלמות כאלו לא יימכרו ב-100 שקל.

פורסם

יש גם מצלמות שמשלבות פנס אינפרה-אדום ומצלמות בשחור לבן.

ברמת העיקרון, אם יש לך פנס אינפרה, ואתה מעביר את המצלמה למצב שחור/לבן (אם קיים), אז תוכל לצלם בחושך. בעיקרון מה שיקרה הוא שאתה לא תראה את התאורה האינפרה-אדומה, אבל המצלמה כן. כלומר ככל שזה נוגע אליך - החדר חשוך.

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר למצוא כאלה?

או לפחות פנס כזה?

או אחת עם הגברת תאורה?

פורסם

אתה צריך לקנות לדים אינפרא (משדרים), ולחבר אותם למקור מתח קבוע.

הם "יאירו", ואתה אמור לפחות לראות משהו :s05:

לדעתי ככה זה צריך להיעשות.

פורסם

אגב סתם בשביל הקוריוז... עשיתי עכשיו ניסוי מעניין.

העברתי את המצלמה למצב שחור-לבן (קנון A80), חשיפה של 10 שניות, צמצם פתוח לחלוטין ( 2.8 ), ISO 400.

צילמתי אוטובוס צעצוע (מקרו), בחדר חשוך לחלוטין (יותר נכון מתחת לסמיכת פוך :) ).

צילמתי פעמיים - פעם אחת "רגיל", ופעם שניה קירבתי לאוטובוס שלט רחוק של טלוויזיה ולחצתי כל זמן הצילום על אחד הכפתורים (מה שגורם לנורה האינפרה-אדומה של השלט להבהב).

את תוצאת ה"לפני" אני לא אביא פה, זה פשוט תמונה שחורה כמעט לחלוטין.

והנה תוצאת ה"אחרי":

untitled1tj.jpg

מעניין לא?

פורסם

תראה מה מצאתי ועוד במחיר לא רע: קישור

:)

כיוון שהנושא מתחיל כבר לדון בתחום האלקטרוניקה, אני אשקול העברת נושא, כמו כן - bad-sector, תשנה את הכותרת לאחר מכן בהתאם :)

פורסם

באמת מעניין צביקה, אני חייב גם לנסות. אתה יכול אבל להסביר את זה? למה המצלמה רואה את התאורה האינפרא-אדומה ואני לא ולמה היא רואה אותה רק כשהיא במצב של שחור לבן?

פורסם

אני לא יודע להסביר את התופעה, אני רק יודע שהיא קיימת (כלומר שמצלמות ש/ל קולטות IR).

ל-Bad-Sector - מה בדיוק הצרכים שלך? כי בשביל להאיר טוב אתה צריך פנס די חזק...

פורסם

אני לא יודע להסביר את התופעה, אני רק יודע שהיא קיימת (כלומר שמצלמות ש/ל קולטות IR).

למה דווקא ש\ל ? נסה לצלם בצבע, גם תהיה תוצאה זהה

פורסם

וואלה, צודק! לא ידעתי את זה.

פורסם
  • מחבר

הצרכים שלי הם פשוטים-

אני רוצה לשבת במיטה שלי (3 מטר לערך) מהמחשב ולדבר מהמיטה כשהחושך כבוי (אם ישנים אצלי אני לא רוצה להפריע...)

האם המצלמה תצלם למרחק כזה בבירור?

פורסם

לדעתי לא.

(אבל אין לי ניסיון עם זה)

פורסם

ולדבר מהמיטה כשהחושך כבוי

ניסוח מעניין, ניסית לדבר כשהחושך דולק ??  ;D

ובכל אופן, אני בספק רב שהמצלמה שהציעו לך תבחין בך ממרחק 2 מטרים, שלא לדבר על 3 מטרים...

מצלמה שתענה על הדרישות שלך תעלה הרבה (בטח איזו מצלמת אבטחה רצינית) ולדעתי העניין לא ישתלם לך.

אני לא מבין מה העניין לדבר בחושך, אז מאבדים את כל העניין הוויזואלי, אלא אם אתה רוצה שבצד השני יראו אותך בשחור ירוק כאילו יצאת מסרט קומנדו..

ולגבי העניין עם המצלמות - כל מצלמה כמעט, גם מצלמת וידאו ביתי רגילה ולא דיגטלית ("על קסטה") יכולה להציג את הלדים אינפרא אדום של השלטים (תעשו ניסויי ותראו..). זה קורה בגלל שאורך הגל של לדי האינפרא דיי קרוב למה שהעין האנושית מסוגלת לראות (אך לא מספיק) וכאשר המצלמה מצלמת את הלדים האלו, היא עושה SHIFT של האור בתחום האינפרא לתחום הנראה של עין האדם ולכן ניתן לראות את הלדים.

היא בעצם משנה את אורך הגל שלהם למשהו שאנחנו יכולים לראות. אנחנו לא רואים באמת את הצבע שהלדים מאירים אלא צבע אחר שהמצלמה "תירגמה" את תחום האינפרא אליו.

(ואגב, "פנסי" אינפרא קיימים בשירות כל מיני מקומות שהשתיקה יפה להם, אך הפנסים שמאירים חזק  מסוכנים לעיניים ואסור להביט בהם ישירות, ככה שאני לא בטוח זה רעיון טוב לשים "זרקור" אינפרא בחדר, גם אם לא רואים אותו.. )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים