עבור לתוכן

אסטרו-פוטוגרפיה "תוצרת בית"

Featured Replies

פורסם

בסוף השבוע האחרון (שבו סגרתי שבת), יצא לי לבלות לא מעט עם אחד מחברי הטובים ביחידה, שבמקרה חובב אסטרו-פוטוגרפיה ובעל הציוד הנכון (למזלו - על חשבון הצבא).

החליט לשלוף את הגיר האימתני שלו, בליל שישי, הכולל טלסקופ מפלצתי (65 ק"ג - לא זוכר את הקוטר במ"מ), מכפילים, מתאמי הברגה ל DX, ורפלקסית דיגיטלית ממוקצעת שגם עברה MOD אינפרא-אדום (הכרחי לצילומים בסגנון) - ניקון D1X לכל המסוקרנים (לעולם לא אבין את תג המחיר שהדביקו לה, 6000 דולרים, או קרוב ל 30 אלף ש"ח בארץ הקודש) וחצובה אימתנית המסוגלת לשאת משקל של עד 90 ק"ג.

בכוחות עודפים הצלחנו להעלות את הכל לגג המחלקה ותוך מס' דקות, אחרי שהכל היה מורכב ומוכן והשמים היו בהחלט לטובתינו, הרבצנו סט צילומים בחשיפות ארוכות (מאאאודדדדדדד ארוכות) באורך כולל של כ 4 שעות.

צילמנו את גלקסיית אנדרומדה - (2.2 מיליון שנות אור מכאן - 125 אלף שנות אור אורכה הכולל) M-31 ואת נביולת "אוריון". התוצאות מהמצלמה דורשות עריכה מאסיבית, לאחר מכן, חברי השאיר אותי פעור פה.

לאחר שיהיה ניתן להוציא את המידע מכרטיס הזכרון אל מחוץ ליחידה, אשתף אתכם בתוצאות (כולל תמונות מזירת הפשע). זה מדהים איך ש 125,000 שנות אור נדחסות אל תוך חיישן של ארבעה מיליון פיקסלים. ;D

פורסם

אני כנראה ממש עייף ...

כי הדבר הראשון מכל הפוסט הזה שקפץ לי לעין היה אסטרו-פוטוגרפיה , שהתחזה לאסטרו-פורנוגרפיה .

:kopfpatsch:

פורסם

And then god said

"let there be light"

and humans said

omghax.

btw

מה זה על חשבון הצבא?! יש בצבא מקצוע "צלמנות"!? חחח

נשמע מעניין P:

פורסם

יפה יפה :)

אנשים כלבבי :)

תאמר לחבר'ה להיכנס (אם הם עוד לא שם) לפורום של נענע אסטרונומיה, אנחנו מרביצים גיחות כל חודש לדרום לתצפיות :)

יהיה נחמד לראות אנשים חדשים.

וטלסקופים זה באינצ'ים ;) (המספר ב-מ"מ גדול פשוט ;D )

ברוך הבא לאסטרונומיה :yelclap:

פורסם

בסוף השבוע האחרון (שבו סגרתי שבת), יצא לי לבלות לא מעט עם אחד מחברי הטובים ביחידה, שבמקרה חובב אסטרו-פוטוגרפיה ובעל הציוד הנכון (למזלו - על חשבון הצבא).

...

לאחר שיהיה ניתן להוציא את המידע מכרטיס הזכרון אל מחוץ ליחידה, אשתף אתכם בתוצאות (כולל תמונות מזירת הפשע). זה מדהים איך ש 125,000 שנות אור נדחסות אל תוך חיישן של ארבעה מיליון פיקסלים. ;D

:yelclap:

מכל התפקידים בצבא החובב אסטרונומיה הגיע לתפקיד שיש לו גישה לציוד שעולה 30,000 ש"ח שמתאים לצילום חלל (מזליסט)?...

רוצים לראות תמונות!  :jump:

Chey - תראה גם אתה תמונות חלל שצילמת..

פורסם

איך נקרא התפקיד שלו ? (צילום-מודעין או משהו כזה ?) נשמע כמו ה-תפקיד בשבילי בצבא, כחובב אסטרונומיה וצילום ;).

מחכים לתמונות :xyxthumbs:

פורסם

רוקי, מה קורה עם התמונות?

פורסם

אכן יש יחידות שבורכו בציוד שמתאים למגוון רחב של שימושים .. ;D

אני גם התנסיתי קצת בצילומים עם חשיפה ארוכה מאוד פעם אחת בלילה ממש בהיר בפרו מלא כוכבים ופעם אחת את הירח דרך משקפת ביתית :smile1: (לא מגרד את הציוד שהזכיר פה רוקפורד, אבל זה מה יש..)

תמונות אני לא אעלה כרגע, לא נגנוב את הת'רד..

פורסם

אתה תמיד מצלם חותם בתור NASA? :nixweiss:

פורסם

*שיעול*(א)האבל*שיעול*

פורסם

אולי מספיק? :nono:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים