עבור לתוכן

שאלה לא כל כך קשורה אבל בכל זאת התלבטות בבחירת מגמה כנסו זה חשוב לי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שעוד לפני שאני יתחיל לספר יגידו האנשים פה "בחירת מגמה זו רק החלטה שלך" וזה נכון אבל אני רואה יש פה אנשים מבוגרים שאני מאמין שהם יודעים מה עדיף עכשיו כי הרי הם יודעים לאן דרושים יותר עובדים לאן פחות וכו'.

טוב נעבור לעניין:

אני כרגע בכיתה ט' ואני עומד באחת הבחירות הקשות בחיי. בבית ספרי קיימות 5 מגמות: מדעית מחשבים, אלקטרוניקה ותקשרות מחשבים, רובוטיקה ותיבם, מנהל עסקים, עיונית.

כבר היו לנו חשיפת מגמות כלומר אני יודע הכל על כל מגמה וחוץ מזה יש לי סיכויים להיתקבל לכל אחת מהם כי אני יכול להגיד שאני משפר ציונים בסמסטר ב' ואם כן הם לוקחים אותי. אבל גם אם הציונים שלי כגע אני יכול להיתקבל אבל עדיף לשפר. עכשיו אני לא מעוניין מנהל עסקים ועיונית לא יודע זה פשוט משעמם אותי. קצת רקע עליי: אני מגיל 8 מתענין במחשבים (כיום אני בן 16) זה התחיל ממשחקי מחשב עברנו לתיכנות באינטרנט לימודי פריצות וכיום אפילו תיכנות בספתו סי ויסואל פסקל סקיואל SQL. כך שכל הזמן עד יום הצגת המגמות הייתי מעוניין ללכת בכביש אחד מגמת מחשבים. אחרי שהצליחו להרשים אותי או תיבם ורובטויקה ומגמת אלקטרוניקה ותקשורת מחשבים אני מטלבת ובצדק. בזמן האחרון גם התחלתי להתעניין באלקטרוניקה והגעתי למסקנה אני הולך למדעית מחשבים ולומד אלקטרוניקה כתחביב לבד בבית. אחרי שהבנית שללמוד משו לבד זה הרבה כאבי ראש בעיקר אם אין לך לפחות 2-3 ספרים ואתה מחפש רק מידע ברשת זה יותר גרוע. ואני שוב מגיעה לצומת של בחירה הנכונה בשבילי מצד אחד תמיד רציתי ללמוד תיכנות וכו' אבל כולם אומרים אתה יודע שפה אחת בתיכנות תוכל ללמוד את האחרות לבד וגם במגמות רובטיקה ואלקטרוניקה לומדים שפת תיכנות סי. עכשיו הצומת שלי מתחלקת ל 3 כבישים: מדעית מחשבים, תיבם ורובוטיקה, ואלקטרוניקה (הם מסודרים והמועדף עליי עד לפחות מועדף). עיזרו לי בבקשה להחליט. לכל אלה שכבר עובדים הם מבוגרים וכו' אתם יודעים מי צריכים עכשיו איזה אנשים מבוקשים יותר במקומות עבודה וכו'.

תודה לכל מי שקרה את הקטע המשעמם והלא קשור לאף אחד חוץ ממני וינסה לעזור לי בצורה כלשהיא.

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני כאחד שעומד לסיים את מגמת המחשבים אני יכול להגיד לך שמגמת מחשבים זה לא בחירה רעה אבל לא יודע

אם היא טובה מבחינת העתיד, מכיוון שעכשיו יש הרבה מאוד אנשים שלומדים מחשבים ולכן התחרות על מקומות העבודה תהיה

גדולה.

אמממ.. רובוטיקה דווקא נשמע מאוד מעניין אבל לא יודע אם התחום הזה מוכר במדינה שלנו.

וזהו אלקטרוניקה אין לי מושג מה להגיד לך.

לדעתי פשוט תלך לאן שאתה רוצה ומקסימום תעבור במהלך השנה שזה לא קריטי.

ובאמת, גם אצלנו אנשים עברו מגמות מסיבות שונות ומצליחים לא רע.

אתה יכול אפילו להתייעץ עם תלמידים מהמגמות ולשאול אותם איך המגמה שלהם.

מקווה שעזרתי. :)

פורסם

תראה.. אני גם ידעתי תכנות לפני שלמדתי במגמת מחשבים בתיכון... אני יכול להגיד בגדול שמגמת מחשבים בבית ספר לא תרמה לי כלום חוץ מציונים טובים ודילוג על הרבה שעות לימוד שבועיות... האם זה קידם לי את הידע בתחום ? לא. האם היום זה עוזר לי יותר? לא.

זה שאלה בגדול של מה אתה רוצה לעשות, אם אתה מרגיש שאתה יודע לתכנת סביר ויש לך ראש לתחום, אז הלימודים במגמה זו יחסית קלים ולא מאתגרים. אם אתה מחפש אתגר, אז עדיף ללמוד אלקטרוניקה, גם משהו חדש, וגם מעניין. (למרות שאני לא יודע כמה מעניין.. למדתי מחשבים).

גם ככה בשביל עבודות טובות בתחום כדאי שיהיה תואר אקדמאי, ואז זה לא כזה משנה מה אתה בוחר בבית ספר (כי זה לא הכי עוזר בלימודים האקדמאים, אולי קצת פה ושם במבוא לדברים כמו פיסיקה ותכנות בסיסי וכו')...

פורסם

תראה, אני הייתי מוותר על המחשבים אם אתה כבר יודע יותר משפת תכנות אחת. אני בחרתי בכיוון זה וכיום דיי משתעמם בכיתה, כנל גם חברים שלי(אולי זה המורה, אולי זה המקצוע לא יודע). תנסה לבחור רובוטיקה, זה מעניין מאוד אם אתה אוהב לבנות דברים. רציתי לבחור בזה אבל נזכרתי מאוחר מידי(אולי הבית ספר שלי לא אמר לי מתי אני צריך לבחור 0- אבל זה כבר סיםור אחר). והכי חשוב, המשפט הכי נדוש: תעשה מה שאתה אוהב. אם אתה לא אוהב לבנות דברים ולא שיחקת אף פעם בלגו, אל תלך לרובוטיקה(האמת היא שזו אחת הסיבות העיקריות שאני ריציתי ללכת לשם). אם אני לא טועה אתה לומד שם משהו עם אלקטרוניקה ומחשבים ביחד. אולי תלחמד שם אסמבלי או משהו(כדי לתכנת ג'וקים). אך תשכח גם את הצבא, מה שתבחר עכשיו אולי ימשוך אלייך את הצבא בעוד כמה שנים. ועוד משהו, מה שאתה בוחר עכשיו לא אומר מה תעשה אחרי הצבא, כשתתחיל לעבוד, תמיד תוכל ללמוד בתואר ראשון משהו שלא היה לך קשר אליך בתיכון, אך תמיד מומלץ להגביר פיסיקה ואנגלית(4-5 יחידות) כי זה נותן לך יתרון בהמשך על פני אחרים שלא למדו.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

מה שאני לומד עכשיו בתיכנות זה כלום זה כולא חוג שבוא יש לי דפים מוכנים אני נכנס ל USER שלי ועובד לפי הדפים והתרגילים בהם. זה נשואים שמסבירים כמה שבועות נותנים לי בשני שלוש דפים וזהו זה הכי בסיס. אני פשוט הגעתי למסקנה לפי דעתי לא משנה מה אני ילמד הכי הרבה אני יתעניין במחשבים כי אני מתעניין מהז מאז ומתמיד. עכשיו מה שמפחיד אותי זה שלא יהיה לי מקום בכיתה כי נפתחת רק כיתה אחת י' שבה לומדים מחשבים והצינונים שלי הם אמורים להספיק לדרישות אבל תמיד יש יותר טובים ממני. וזה מפחיד אותי. אבל מצד שני אני רוצה ללמוד גם אלקטרוניקה אבל מעדיף מחשבים ולכן רציתי ללמוד אלקטרוניקה כתחביב ואני יודע שזה אפשרי אני פשוט לא יודע איך. חבר שלי מהכיתה הוא תותח האלקטרוניה אבל הוא לומד אותה לבד הוא מבין מעגלים שלעומטו אני לא. פשוט אולילא כל אחד יכול ללמוד לבד.

פורסם

אני מסכים עם כל מה שנאמר עד עכשיו על מגמת מחשבים בתיכון.  זו לא מגמה קלה במיוחד (5 יח"ל), אבל היא לא תורמת הרבה...

עדיף אלקטרוניקה כי זה יותר מבוקש וכי ככה תדע אם זה מעניין אותך ואם אתה טוב בלימודים עיוניים תוכל לעשות בעתיד תואר בזה.

אני לא יודע מה זה מגמת רובוטיקה, אבל אם בונים בזה רובוטים כמו בפרוייקטים של יד' אז זה יכול להיות נחמד...

אה, ובכל אופן אם אתה מעדיף מקצועות ריאליים אז תמיד יעזור לך 5 יח"ל פיזיקה (ללימודים בהמשך).

פורסם

תראה בתור אחד שיש לו ניסיון ויש לו חברים שלומדים מחשבים והוא לומד אלקטרוניקה אני אומר לך

הכל חרא.

מי שלומד אלקטרוניקה מתלונן עד כמה קשה -וזה קשה.

מי שלומד מחשבים מתלונן עד כמה זה משעמם.

אבל מה אני יגיד לך, כל האנשים שאומרים שיש הרבה אנשים במחשבים צודקים

אבל שאני פותח תעיתון ביום שישי ורואה איזה עבודות יש בשוק, אני :-[

רק מחשבים, וכן אני מתבאס כי אני לומד אלקטרוניקה למרות שעוד כמה שנים הכל יכול להשתנות.

אבל מצד שני ללמוד "שפה" זה לא קשה יש קורסים.

ולעומת זאת ללמוד אלקטרוניקה- חחחחחחחחח לך תמצא.

ובקשר לרובוטיקה אל תילך כולם שם ארסים.

זה בדרך כלל כל "הלא יוצלחים"

דבר אחרון אם יש ועדת דוברת תשכח מכל החינוך הטכנולוגי.

שכחתי -תראה תחתימה.

פורסם

רק חבל שאתה טועה...

פורסם

אני כרגע בכיתה ט' ואני עומד באחת הבחירות הקשות בחיי.

אוי, התמימות... :-X

פורסם

תראה בתור אחד שיש לו ניסיון ויש לו חברים שלומדים מחשבים והוא לומד אלקטרוניקה אני אומר לך

הכל חרא.

מי שלומד אלקטרוניקה מתלונן עד כמה קשה -וזה קשה.

מי שלומד מחשבים מתלונן עד כמה זה משעמם.

אבל מה אני יגיד לך, כל האנשים שאומרים שיש הרבה אנשים במחשבים צודקים

אבל שאני פותח תעיתון ביום שישי ורואה איזה עבודות יש בשוק, אני  :-[

רק מחשבים, וכן אני מתבאס כי אני לומד אלקטרוניקה למרות שעוד כמה שנים הכל יכול להשתנות.

אבל מצד שני ללמוד "שפה" זה לא קשה יש קורסים.

ולעומת זאת ללמוד אלקטרוניקה- חחחחחחחחח לך תמצא.

דבר אחרון אם יש ועדת דוברת תשכח מכל החינוך הטכנולוגי.

שכחתי -תראה תחתימה.

קודם כול אתה טועה ובבגדול.. ברובוטיקה אין בכלל ערסים להפך באלק' יש ..

ולפותח הת'רד .. אני מציע לך לא לבחור במגמת רובוטיקה ותיבם (אני לומד את זה) כי זה משעמם... זה לא קשה בכלל אבל זה משעמם רצח... אולי זה נשמע לך מדליק והכול לבנות רובוטים ולתכנת אותם..

אבל בת'כלס זה משעמם ואין לזה שוק.... לעומת זאת אלק' יותר מעניין ויותר מאתגר ויש לזה שוק הרבה הרבה יותר רחב...

אנחנו במגמה (רק שאצלנו קוראים לזה מכטרוניקה).. 20 תלמידים .. וכולם חושבים שהמקצוע הזה דפוק ומשעמם ואין לזה המשכיות בצבא או בחיים האזרחיים..

ועוד דבר אחד שאני לא מבין .. למה פסלת ת'אפשרות של לימודים עיוניים.. תבחר שמה ביולוגיה+כימיה ... וזה פצצה של דבר .. במיוחד אם תמשיך בזה אחרי הלימודים..(יחטפו אותך כמו כלום אחי..)

המלצה שלי .. תתרחק מרובוטיקה  :nono:

פורסם

כן, למה פסלת עיוני?

אם אתה משקיע בזה אז יוצא לך מזה הכי הרבה, אם יש לך ציונים טובים תוכל לעשות תואר במשהו...

ביולוגיה-כימיה זה באמת צירוף טוב, זה בטוח לא משעמם, רק שזה צריך להיות מתאים לך...

פורסם
  • מחבר

עיוני - לא הולך לי כל המקצועות פיזיקה באיולוגיה ועוד כימיה פיזיקה אני איכשהוא מבין ואני צריך לשפר אבל באיולוגיה וכימיה לא יודע זה נחמד רק שזה לא ממש מעניין אותי. אולי לא הבנת נכון עינונית זה לימודי פסיכולוגיה סוציאולוגיה קרימינלוגיה וכו' וזההה מה זהההה משעמםםםםםם!

אלקטרוניקה - דווקה שמה הקרטריונים לקבלה מאוד נמוכים ודווקה לשם ילכו כל אלה שלא למדו ושלא יקבלו אותם לשום מגמה אחרת היא נחשבת המגמה הכי פשוטה להיכנס אליה למרות שבהרצעה מיסו לספר לנו שזה לא כך וכו'

רובוטיקה - אני לא יודע זה נראה מעניין

מחשבים - היא בעיקרון המגמה הכי קשה להיתקבל אליה ואני באמת מעוניין ללכת לשם פשוט בזמן האחרון מעניין אותי גם אלקטרוניקה אז אני מתחיל להיתלבט.

פורסם

יש אצלכם יג' יד' בתיכון? כי אם כן אז זה אומר שהרמה של המגמה צריכה להיות יחסית גבוהה... באלקטרוניקה יש די הרבה לימודי פיזיקה ותאוריה...

פורסם
  • מחבר

כן קיימת אםשרות לסיים יג-יד

פורסם

בחשמל יש תנאים מקדימים נמוכים בדרך כלל, לא באלקטרוניקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים