עבור לתוכן

"למה פנטיום? ככה" - כתבה בנושא (חלשה, אבל זה מה יש)

Featured Replies

פורסם

למה פנטיום? ככה

הישראלים בוחרים מעבד לפי עיקרון העדר.

הרוב מכירים רק מילה אחת - אינטל.

המיעוט, הגיקים השרופים, נוהרים למתחרה AMD

מסכים עם הנאמר,

אמנם לא כל כך מפורט אבל קולע לרעיון.

פורסם

זה פורסם בTHE MARKER של הארץ.

סוף סוף כתבה שמציגה את המצב האמיתי כיום...

פורסם

התחיל בסדר גמר רע.

כתבה עם פוטנציאל אבל סתמית בלי ממש הסברים למה AMD יותר טוב מה יתרונות

איזה סוגים וכדומה , וכמו שכבר מישהו אמר בתגובות ל גיימר צריך כרטיס מסך חזק .

רק טוען שהצרכן הישאלי טיפש , בלי הסבר למה. (אבל מה שנכון נכון , אני כל יום רואה כל כך הרבה פראיירים שבאים לחנות שאני עובד בה

בלי לדעת מה הם קונים העיקר זה אינטל! ) :kopfpatsch:

פורסם
תגובה מאת: רוסון

גם אני בחרתי באינטל, למה? התשובה בפנים

יש לי פשוט סיוט ממה שקה לי פעם, בימים שבהם 200Mhz היה משהו תותחי.

החלטתי לשדרג את ה 486-66MHz שלי למשהו חזק, והציעו לי מעבד Cyrix (או משו כזה) במהירות 233, לקחתי אותו. ואחר כמה זמן יצא המשחק MDK שהיה שיא הטכנולוגיה והוא דרש מעבד פנטיום, ולא רצה בשום פנים ואופן לעבוד על ה Cyrix שלי, רצתי להחליף את המעבד שהיה לי בפנטיום 200 MMX ואז המשחק עבד לי, ומאז יש לי סיוטים שאם אקנה מעבד שהוא לא אינטל יהיו לי בעיות תאימות עם כל מיני תוכנות.

אני יודע שהרבה השתנה מאז אבל אני עדיין חושש מכל זה.

:screwy:

פורסם

למה פנטיום? ככה

מסכים עם הנאמר,

אמנם לא כל כך מפורט אבל קולע לרעיון.

זה נכון כתיאור תופעת העדר, אבל  זה לא מדויק כתיאור תמונת המצב

הנוכחית יותר ויותר אנשים קונים מוצרים של AMD, בין אם זה אתלון 64

או אופטרון.

לא כולם בורים ועדריים, הנתונים מצביעים באופן חד משמעי על גידול

המכירות של AMD בשוק המעבדים.

המגבלה האמיתית על AMD כיום היא יכולת הייצור לה, נושא שבו קשה מאוד

ל AMD להיתחרות מול אינטל הענקית. בתחיןת 2006 זה אמור להיפתר עם

כניסת המפעל החדש של AMD לתחילת עבודה ומימוש הסכמי ייצור עם גורמים

חיצוניים ל AMD, אז יכולת הייצור תפסיק להיות מגבלה.

פורסם

נכון, לפי איך שזה נראה הנתח של AMD גודל וגודל..

פורסם
  • מחבר

"תפוחים" - עדיין, אנשים קונים INTEL ואין מה לעשות מלבד לנסות לשכנע אותם (לשמחתי אני מצליח ברוב הפעמים).

ואילו אנשים קונים AMD? אלו שחברים בפורום? אמת, כיוון שניתן כאן בפורומים הרבה מידע וניסיון של אנשים וזה שובה את ליבם של הצרכנים.

אבל עדיין אתה צריך לזכור שזו קהילה קטנה יחסית לכל הארץ, נניח ושכנענו כמה אלפים ש-AMD יותר טובים, אבל זה עדיין כלום לעומת כל הארץ. אפשר לומר אפילו בודדים.

כך שעדיין יהיה את האחוז המאד מאד גדול שיקנה INTEL בחנויות קבר/שכונתיות ובחנויות ענק (אופיס דיפו :bash: ).

פורסם

העדר ממשיך לקנות אינטל בגלל אותה הסיבה שהעדר ממשיך לקנות מאזדה.

אני רואה את זה סביבי בכל מקום ולטעמי זו תרבות קלוקלת. מצד שני, אני גם לא מצדד בכל ה-die-hard fanboys של AMD, מאחר והם בדיוק כמו אלו שרוכשים אינטל ללא סיבה: האחד רוכש AMD כי הם ה'אנדרדוג' והשני רוכש אינטל כי הם ה'מונופול'. צרכנות נבונה משמעותה לבצע סקר שוק מעמיק ולרכוש את המוצר המתאים עבורך לאותו רגע, יהא זה אינטל או AMD - ואת זה בדיוק אנו צריכים לקדם.

פורסם

לדעתי לא קשור לעדר

כשאתה בא לחנות אתה הולך למוכר ושואל אותו מה אתה ממליץ

אבל כל ה"מומחים" אומרים: כך אינטל זה טוב זה מקורי(!!!)

AMD מיתחמם עוד יתפוצץ לך המחשב

וכרטיס מסך כך 5200 למה אתה צריך 6600GT זה לעורכים גרפיים

וערוץ הקניות שלא נדבר מחשב פיצוץ עם 256 MB DDR במהירו מסחררת של 400 MHZ

פורסם

שבי כמו שאפשר להגיד שקהילת קוני הAMD בארץ היא נמוכה,אפשר להגיד כי נתח השוק פצפון הן לאינטל והן לAMD בישראל ביחס למדינות מפותחות אחרות (כולל המזרח הרחוק) ששם יש מודעות גבוהה לAMD וכמובן,עשיית סקר שוק לפני הקנייה.

שכשבדרך כלל,התשובה היא AMD.

פורסם

חחח  :s05:

שטויות! לאינטל יש מבחר מעבדים שבכל קטגוריה עדיפה

שקונים AMD זה מסיבות פוליטיות: שמאלנים באמריקה, אירופאים וישראלים שמפנטזים שהם אירופאים.

פורסם

הנה עוד תגובה מהמבחר המדהים של פניני החוכמה בוואלה:

אז לכל מי שקורא את הכתבה הזאת, אני אוסיף מידע שצוות העורכים ה"חכם" של וואלה השמיט.

אז ככה.

המעבדים של AMD לרוב נותנים תמורה *מדהימה* למחיר במחשבים של 10,000 שקל ומטה, אבל המעבדים של אינטל יותר אמינים והסדרות הגבוהות שלהם (מכל המשפחות) משלשות את הביצועים של כל AMD ולכן מתאימות למחשבים רצינים לעסקים, שרתים ומשתמשים כבדים באמת (המעבדים האלה גם עולים בהתאם, אגב).

ולוואלה - אי אפשר לעשות הכללה ולקבוע "עובדות" כשמסתמכים רק על פלח שוק זול. אומנם פלח השוק שעלפיו קבעתם את העובדות הוא אומנם העיקרי וכמעט היחידי בארץ אבל אם אתם רוצים לדבר על המוצרים של חברה מסוימת אז כדאי שתתיחסו למלאי המוצרים המלא שלה ולא לחלק מוגבל ממנו - זה שאתם מכירים. עובדה האיטניום של אינטל מחמש כל מעבד ש AMD חלמו להוציא (אבל גם עולה 80,000 ומעלה למערכת טובה ..).

פורסם

מדובר כנראה בעובד אינטל מתוסכל, שצפה בחזיון דמיוני בו מתבצעים גלי פיטורים המוניים אחרי שאינטל מתמוטטת נוכח AMD והכל - בגלל הכתבה בוואללה!

פורסם

מי שראה את התוצאות העסקיות של AMD ו INTEL

יודע טוב מאוד שAMD עדיין לא מדגדגת את אינטל

"AMD סיימה את הרבעון בהפסדים של כ-30 מיליון דולר, ואת השנה ברווח של 91 מיליון דולר בלבד, גם זה רק בזכות העלייה בהיקף 26 אחוזים במכירות המעבדים.

אינטל מצידה, סיימה את השנה עם הכנסות רבעוניות גבוהות מהצפוי (9.6 מיליארד), ועם גידול של הכנסות 13.5 אחוזים בהכנסות השנתיות (34.2 מיליארד) בהשוואה לשנה הקודמת. רווחיה ברבעון האחרון ירדו, לראשונה מזה שנים, בשני אחוזים.

אבל הרווחים המצטברים לשנת 2004 זינקו בשיעור פנטסטי של 33 אחוזים והסתכמו ב-5.6 מיליארד"

פורסם

"תפוחים" - עדיין, אנשים קונים INTEL ואין מה לעשות מלבד לנסות לשכנע אותם (לשמחתי אני מצליח ברוב הפעמים).

ואילו אנשים קונים AMD? אלו שחברים בפורום? אמת, כיוון שניתן כאן בפורומים הרבה מידע וניסיון של אנשים וזה שובה את ליבם של הצרכנים.

אבל עדיין אתה צריך לזכור שזו קהילה קטנה יחסית לכל הארץ, נניח ושכנענו כמה אלפים ש-AMD יותר טובים, אבל זה עדיין כלום לעומת כל הארץ. אפשר לומר אפילו בודדים.

כך שעדיין יהיה את האחוז המאד מאד גדול שיקנה INTEL בחנויות קבר/שכונתיות ובחנויות ענק (אופיס דיפו :bash: ).

לא טענתי אחרת, עדיין, לקרוב משפחה קניתי אתלון 64 3000+ לבית, לקרוב משפחה אחר

שרת אופטרון כפול שקעים.

כצרכן כל עוד AMD מצליחה להתקיים ולגדול בקצב כזה או אחר זה טוב. תופעת העדר איננה

תופעה חדשה בתולדות המן האנושי וגם אין מה לזלזל בה, אינטל הרוויחה את המוניטין שלה

בכבוד וכעת היא מבזבזת אותו.

אגב, אני מעריך שרוב אלה שקנו וקונים פרסקוטים כיום יהיו יותר פתוחים בקניות הבאות

להם להצעות ל AMD.  

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים