עבור לתוכן

איזה מכשיר יותר טוב למודינג, דרמל או ג'קסון?

Featured Replies

פורסם

שלום, עניין אותי מה דעתכם, איזה מכשיר יותר טוב לביצוע מודינג, דרמל או ג'קסון כי לי עצמי אין שום מושג אבל בלי קשר סתם רציתי לדעת...

פורסם

ג'קסון- הכל מהר יותר ופחות מדויק מכיון שזה מסור יחסית ארוך שעולה ויורד ולפעמים אף שורט את השטח עם שימוש לא נכון.

דרמל-בעל דיסקית קטנה כל התהליך איטי יותר ולכן מדויק יותר גם בגלל החיתוך היותר איטי ובגם בשל גודל הדיסקית

ולכן לעבודות מדויקות ומושקעות יותר תשתמש בדרמל.

פורסם
  • מחבר

אז איזה עדיף לפי דעתך?

פורסם

כמו שריספקט אמר, לכל כלי יש את היתרונות והחסרונות שלו..

לדוגמה לחיתוך חלון גדול וללא צורה מיוחדת עדיף ג'קסון.. לחריטות וחתיכות מושקעות עדיף דרמל..

החוכמה היא להתאים את הכלי לעבודה.. (:

פורסם

דרמל זה לעבודה עם חיתוכים מסובכים וצורות שקשה לחתוך עם גיגסו

אז עדיף דרמל

פורסם

אני מתכוון לקנות דרמל.

אתם יכולים להמליץ לי על דגם טוב שלא יהיה יקר?

תודה מראש

פורסם

ג'יגסו

לא ג'קסון

פורסם

הכל תלוי בעבודה שאתה צריך לעשות - הכי טוב שניהם.

אבל בכללי - דרמל יכול לעשות עבודות שג'יגסו אף פעם לא יוכל וגם יכול לעשות את כל מה שג'יגסו עושה (אבל באיכות פחותה יותר וביותר מאמץ)

פורסם

אני לא מסכים איתך 100%.

במקרה אני עובד כרגע על פרוייקט עם פרספקס בעובי 6 מ"מ. אתה יכול להסביר לי איך חותכים כזה דבר עם דרמל?

בלי ג'יגסו הייתי אבוד.

פורסם

אתחיל בכל שלדעתי אין מכשיר עדיף, לכל אחד ייעוד משלו וזה תלוי לא רק בייעוד המכשיר אלא גם בכשרון שיש לאדם ספציפי בשימוש באותו מכשיר.

לגבי הסוגיה שהעלה צביקה... למעשה קיימים ראשי חיתוך לדרמל (שקיימים גם בטבלה שבסטיקי) כגון 560 ו-561 שהופכים אותו מעשית לג'יגסו - ומאפשרים חיתוך של פרספקס גם בעובי 10מ"מ לדוגמאות מדוייקות מאוד (מנסיון). באופן כללי אני משתדל להמנע משימוש בג'יגסו כמה שיותר (חוץ מחיצוכים ישרים מאוד וארוכים מאוד - שאז - אין כמוהו...

פורסם

למעשה קיימים ראשי חיתוך לדרמל (שקיימים גם בטבלה שבסטיקי) כגון 560 ו-561 שהופכים אותו מעשית לג'יגסו

לא ידעתי את זה. מעניין מאוד!

אגב ראיתי תמונות בגוגל (חפשו "dremel 560")... איזה ראש מוזר :)

בכל אופן אני משתמש בג'יגסו בפרוייקט שלי. את העידון אני עושה עם פצירות.

פורסם

איך בדיוק הדבר הזה חותך?

אני אישית לא אוהב בכלל להשתמש בג'יגסו... אם אני צריך לחתוך משהו שאני לא יכול לחתוך עם דראמל, אני משתמש במסורית... העניין הוא, שיש לי דראמל הרבה יותר חזק מהדראמלים שמוכרים היום... הוא לא מגיע לסל"ד גבוהה כמו "דראמל" אבל ההספק שלו הרבה יותר גבוה, ככה שאני יכול לחתוך הרבה יותר מהר :xyxthumbs:

צביקה. פצירות? לא עדיף כבר להשתמש בנייר שיוף?

פורסם

לא נראה לי.

זה פחות נוח, ופחות עמיד.

ולך תשייף עם נייר "עקימות" של קו ארוך... הפצירות יותר מהירות.

עידון סופי באמת אפשר לעשות עם נייר. אולי זאת הכוונה שלך.

פורסם

בערך... אני ניסיתי פעם לעבוד עם פצירה, אבל זה לא הלך. זה לקח הרבה מידי זמן, התוצאה לא הייתה משהו וגם התעייפתי יותר מידי :P

נייר שיוף גם לא יעיל במיוחד, אבל אחרי חיתוך עם דראמל, הוא בסדר... וכמה הוא כבר עולה ::)

ג'יגסו חותך הרבה פחות נקי מדראמל, לא?

פורסם

מודינג זו לא הפרנסה שלי, זה הכיף שלי.

אני לא יודע מה איתכם, אבל לדעתי לתת למכשיר לעשות את כל הקו הישר לבד זה לא הכי כיף oO.

בדרמל אני שולט במכשיר בצורה מלאה. אז גם אם זה פחות איכותי ופתוח מהיר לחיתוך קווים ישרים, זה כיף. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים