עבור לתוכן

בחירת מערכת קולנוע ביתית מתוך 3 אפשרויות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם ותודה שנכנסתם.

יש לי (למשפחה) אפשרות לקנות מערכת קולנוע ביתית מתוך 3 אפשרויות.. אנחנו רוצים לעשות את הקנייה הטובה ביותר לנו, אם בכלל. כמובן שאם נגיע (בעזרתכם) למסקנה שהמכשירים לא שווים את הכסף, או שאפשר להשיג דברים טובים יותר בסכום שהפרשו קטן בהרבה יותר, לא נקנה את מה שמאפשרים לנו..

הייתי שמח לקבל את חוות דעתכם לגבי המכשירים, שיתאימו לשילוב של סרטים ואודיו. אודיו (מוזיקה) זה פחות חשוב, אם כי אני אשמח לשמוע טוב את השירים כשאני אשמיע אותם..

הסלון שלנו הוא 7 מטר על 4 מטר. לא כל כך גדול, אבל גם לא פיצי..

אני גם הייתי שמח אם תגידו לי אם המערכות שוות את המחיר שמוצע לי עליהן (חלק מהאפשרויות של "שי לפסח" מהעבודה של אבא שלי).

מערכת ראשונה:

נגן dvd טושיבה מדגם SD-2960

תכונות עיקריות:

שידור תמונה בשיטת dvd progressive

קריאת תמונות בפורמט jpeg ו photo viewer

קריאת תקליטורים צרובים cd, cd-r, cd-re

5 מצבי תמונה ו3 מצבי שמע ניתנים לבחירה

תמונה:

שידור תמונה בשיטת dvd progressive לתמונה דיגיטלית ואיכותית (אני לא סומך על זה, אני פונה אליכם :P)

קריאת פורמט dvd-r, vcd, dvd video, video

קריאת תמונות צרובות תעל דיסק בפורמט jpeg ממחשב ומצלמות דיגיטליות.

סריקת תמונה 54 MHZ, עשר bit.

שמע:

קריאת פורמט DTS, dolby digital&mpeg2, linear PCM, mp3

spatializer (N-2-2 סראונד וירטואלי לקבלת תחושבת צליל הקפי משני רמקולים.

3 מצבי שמע שונים הניתנים לבחירה:

normal, spatializer N-2-2, dialogue

ממיר דיגיטלי/אנלוגי 24ביט/192 kHz.

הרסיבר הוא של חברת kenwood: רסיבר סראונד אודיו/וידאו. הדגם הוא VRS-5100

עיצוב דק (לא הדבר הכי משנה, אבל ניחה..)

הכנה ליציאת 7.1 ערוצים בפורמט dolby prologic lix

5 מצבי שמע שונים

חיבור aux בחזית.

הספק מקסימלי בסראונד:

6 ohms, 1kHz, 10% THD. יש גם 6*60w

פענח פנימי

dolby prologic llx, dolby digital, DTS ES Discrete

matrix 6.1, DTS Neo6

ממירים דיגיטליים/אנלוגיים, 96 KHz, עשרים וארבע bith להשגת תאיכויות צליל יווצאות דופן ולנאמות למקור (עד כמה זה אמיתי?)

RDS: עיקוב תחנות (לתחנות רדיו העובדות בשיטה).

בורר כניסה אנלוגי/דיגיטלי מלא.

עכשיו והבעיה במערכת הזאת. מערכת רמקולים של חברת DENON.. לא מכיר אותם בכלל, אין הרבה פרטים עליהם באינטרנט. דגם SYS-65.

רמקולים סאטליטים:

5 רמקולים 2-WAY

יחידת באס בקוטר 0 ס"מ.

יחידת טוויטר בקוטר 2.5 ס"מ בעלת טווח גבוה במיוחד (לא מבין בזה כלום, אפשר לסמוך על זה וזה חשוב?)

הספק: 40w (הספק מקסימלי: 100w)

טווח דינמי: 60Hz-22Khz.

משקל: 1.2 (לא הכי חשוב, אבל כן חשוב אם רוצים לתלות אותם..)

רמקול סנטר:

רמקול סנטר 2-WAY, 3 אלמנטים

יחידת באס בקוטר 9 ס"מ.

יחידת טוויטר בקוטר 2.5 ס"מ בעלת טווח גבוה במיוחד.

הספק: 40w (הספק מקסימלי 100w).

תדירות תדר חיתוך: 6 Khz.

טווח דינמי: 60Hz-22Khz

משקל 1.8ק"ג.

וזהו. אנחנו צריכים להוסיף בנוסף למתנה 2840 ש"ח. סכום גבוה מאוד, אבל אם המערכת שווה אותו, אולי שווה להוציא על זה את הכסף..

לא מוזכר פה פורמט avi, ואין mpeg4.. או ששניהם מתקשרים לvcd? פשוט אין לנו דיוידי ולא יצא לי ללמוד על העניין יותר מידע ממש כללי..

avi זה די חשוב, כי אבא שלי רוצה להעביר סרטים שיש לו במסרטה ישנה לvcd (דיסק שצורבים במחשב, אין לנו צורב dvd). מה שעוד חסר, זה divx, או שגם אותו יש ולא הבנתי?

מערכת שנייה שמוצעת לנו היא

חברת graetz דגם z-100

מערכת כוללת dvd+רסיבר+5 רמקולים וסאב-וופר. רסיבר הכולל מפענח dolby digital/ac3, רדיו fm, am.

רמקולים: 5 כפול 10w ממוצע.

הספק לסאב וופר: 20w ממוצע.

נגן דיוידי:

קריאת פורמט דולבי דיגיטל ac-3. מולטי זון לכל סוגי האזורים (יש רק שניים, לא?).

קורא divx, קורא קבצי mp3, dvd, cd, vcd, kodak photo, קורא צרובים: cd-r, cd-rw. לא קורא דיסקי דיוידי צרובים?

תצוגת תפריט על המסך. שלט משוכלל (נו, רגיל..). מחיר: אנחנו לא נצטרך להוסיף כסף למתנה הזאת, עם כי היא "זוללת" את מתנת הפסח. השאלה היא אם המערכת הזאת שווה את הכסף שנשקיע עליה, או שכדאי לנו לקחת משהו אחר ולקנות מערכת קולנוע ביתית בנפרד... בלי קשר למתנה. המחיר הוא 900 (שמתקזז עם המתנה).

מערכת אחרת היא של חברת AKAI, דגם DV-R5000

סט כולל רסיבר+דיוידי במכשיר אחד, 6 רמקולים, רסיבר משוכלל הכולל מפענחי DTS ו AC3 מובנים (זה בא עם כל אחד, לא?).

טיונר דיגיטלי am, fm. 30 תחנות בסריקה אוטומטית. הספק לרמקולים קידמיים, אחוריים וסנטר:

5 כפול 20w מוצע (RMS, כמו הממוצעים במקרים הקודמים).

הספק לסאב וופר: 20w ממוצע. מחברים: 2 יציאות דיגיטליות, 2 יציאות וידאו, יציאת אודיוי, יציאת s-video, יציאת 21 פינים-scart. 2 כניסות תaux, כניסת אנטנה am, fm. נגן dvd, קורא mp3, קורא צרובים. זה כל הפרטים שנותנים עליו.

המחיר לאחר המתנה הוא 290 שקל. ה"מתנה" לפסח היא 950 שקל, כמו במעררכות הקודמות.

שווה משהו?

אז תודה שקראתם עד עכשיו, ואני אשמח לדעת אם המערכות שוות משהו, ואם המחיר הוא לא גבוה בהרבה מהמחיר שבו אני יכול להשיג מערכת שווה לה (או טובה יותר כמובן) של אותה חברה או חברה מקבילה..

בתודה, אור.

פורסם

לא זה ולא זה ולא זה ממחר אני יסביר  למה

פורסם

זו טרפה, זו נבלה, וזה סתם זבל.

מבין כל השלוש, הכי טובה - ובהפרש עצום - היא הראשונה. DENON היא חברה מובילה למדי בתחום הקולנוע ביתי mid-fi (כלומר, ציוד במחירים סבירים, כמו רסיברים למשל).

שוות ערך לYamaha, Onkyo, Marantz, וכו'.

הDVD שם של חברה ידועה (טושיבה), רק הרסיבר עלוב למדי - Kenwood מעולם לא הצטיינו במשהו, כמדומני - אבל מילא.

אני מניח שבשביל סתם מערכת זה יהיה סביר.

אם רוצים מערכת טובה, צריך להשקיע כסף, כמובן. הרבה יותר מ2800 שקל - איזור ה5-6 יהיה סביר יותר. אפשר לצמצם דראסטית את ההוצאה בקניית משומש.

פורסם

תשמע,

המצב הוא כזה, כמו שהסבירו לך כבר אין מצב שבמחיר כזה ניתן להציע מערכת שכל חלק בה הוא סביר מינוס

ולכן בכל אחד מהם בדרך כלל שיש רכיב אחד סביר וכל השמר אלוהים כבר לא יעזור להם.

לכן במידה ואתם מעונייים כן שתהיה לכם מערכת איכותית(הכל יחסי) אז צריכים להשקיע או לחלופין לחשוב

איך קונים רכיביפ לפי תקציב שניתן יהיה לשדרג בעתיד.

עכשיו לתכלס...

בגדול הבעיה שלכם היא רמקולים!!!

לא היה, לא יהיה ואין עכשיו מצב שב 1000?2000?או אפילו 4000 שקל רתם קונים 5 רמקולים_סאב איכותיים.

ולכן מה שאתם צריכים לעשות זה להשקיע את רוב הכסף ברסיבר טוב, DVD סביר לא מדבקה סינית ושתומך ב DIVX

כי נראה לי שהכוון שלך לשם.

ורמקולים לקנות סתם סט כזה כמו שהציעו לכם ...

וכמו שגם הציעו רמקולים ורסיבר אפשר ורצוי לקנות עד שניה דבר שיאפשר לכם להשתדרג מבחינת איכות.

עכשיו במידה וזה נשמע סביר

תן את מקבל התקציב ואני והחברה ננסה לתת לך את המקסימום.

או במיגה וכל מה שקשקתי פה לא ממש מדבר עליך אז תקנה משהו ואני בטוח שזה יותר טוב ממה שיש לכם עכשיו.

ועוד טיפ כשאתה פונה לפורום דומה אז סתם עדיף שתציין רק את הרכיבים+יצרן+דגם

זה ממש מקל על הקורא.

:)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, הפנמתי.. לא ציפיתי שהמערכות הן דבר best, למרות שחשבתי שהן יותר טובות ממה שהבנתי ממכם.

אבל, אנחנו לא צריכים מערכת כבדה, אלא מערכת שתשמש אותנו. כמה דיסקים כבר נשמע בסלון? לא הרבה. בעיקרון אפשר להסתפק גם בשני רמקולים לדיסקים.

אני לא מאלה שההבדל יעשה להם משהו. הרי כל הדיסקים הרגילים מכוונים לסטריאו, לא?

סרטים זה כבר עניין יותר כבד לדעתי.

אנחנו צריכים משהו שידע לקרוא דברים שמשתמשים בהם. לפי מה שהבנתי הטושיבה שהציאו לנו לא קורא divx.. וזה חבל. גם avi הוא לא קורא, נכון?

והרסיבר, אני לא מבין מה הבעיה. אני לא בנאדם שמבין בתחום, אבל הסלון לא גדול כל כך, ואנחנו לא נשמע דברים על "פול ווליום" כמו שאומרים.

אז הוא לא מספיק לצופים כבדים, או שגם למטרת חובבני סרטים "פעם ב.." הוא לא יהיה טוב?

אני לא מחפש את הדבר הכי טוב שאפשר להשיג. כי ברור שאין לנו כסף לזה (מן הסתם).

וכל המחירים הם בתוספת 950 שקל, שהורדנו כי זה המחיר של המתנה (שמקזזים ואז יש את המחיר שאני נתתי לכם).

כלומר המחיר של המערכת עם הדיוידי של טושיבה הוא 2840+950 שזה יוצא 3790.

ואבא שלי הגזים עם ה7*4. אני מסתכל על זה ואין מצב בכלל שזה כל כך הרבה.. מוזר.. אולי הוא החשיב עוד דברים כחלק מהסלון.. אבל החלק שבו יהיו האנשים שצופים הוא בהחלט לא 4*7, אולי 4*4 (עם מורידים מקומות שבהם לא יהיו אנשים).

ציינתי גם את הפרטים על הדגם כי חיפשנו באינטרנט פרטים על המוצרים ולא מצאנו מי יודע מה פרטים.. אחרת הייתי מביא קישור במקום לכתוב הכל :xyxthumbs:

שוב תודה על העזרה

פורסם

הי,

סתם לידע כללי XVID/DIVX זה הפורמט ו AVI זה הסיומת של הקובץ וגם MPEG4 זה אותו דבר

לכן בגדול כל הביטויים בשורה הראשונה מגבילים. :)

לגבי DVD הייתי ממליץלך על פיוניר 470 ולו בגלל שהוא מגיע עם אחריות ל 3 שנים שזה בגדול הכי חשוב

והוא תומך בכל מה שאתה צריך (לאחר עדכון תוכנה בחנות)

יש דגמים פחות טובים בסביבות ה 500/600/700/800

רסיבר הייתי הולך על ה YAMAHA 340

הגענו בערך ל 2100 שקל

בשאר קונה סט רמקולים , הכי טוב בכסף שנשאר

וזה ההמלצה שלי

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה.

אז אין לו תמיכה בavi, mpeg4, divx וחברים עם שם שונה. :(

אאני אדבר עם אבא שלי. אולי באמת נבנה לעצמנו מערכת קולנוע ביתית המורכבת ממה שאמרת..

תודה

פורסם

בבקשה

תמיד נשמח ליעץ במידה ויהיו לך שאלות או לאבא שלך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים