עבור לתוכן

מה יותר בריא לעיניים, מסך CRT או מסך LCD???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש די עייפות בעיניים אחרי כמה זמן מול מסך crt - יש לי מסך של lg על 85 הרץ.

אני אוהב בlcd את הצבעים אבל אני יכול להגיד מניסיון שאם הlcd לא טוב (בדר"כ מתחת או בסביבות ה1500 ש"ח) אז זה גורם אפילו יותר עייפות לעיניים מאשר crt בפחות מחצי הכסף של הlcd המדובר.

אם אתה הולך על lcd אז תשקיע כבר כמה שאתה יכול - בסביבות ה2500

לא להסחף זה בסה"כ מסך, למרות שזה הדבר אולי הכי חשוב במחשב בעצם, אבל בכל זאת. בשביל מסך אני מוכן להשקיע 1500-2000גג.

ובקשר לשאלה שלי, מכל התגובות קיבלתי את התשובה חד משמעית: LCD יותר בריא לעיניים.

לכן, לא רק בגלל זה, אני יקנה LCD. הבעיה היחידה היא במשחקים, אבל אם אני קונה מסך עם זמן תגובה של 16MS\12MS לא אמורה להיות בעיה, נכון?

• תגובות 44
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אישית שיחקתי על מסך של 16MS ב-NEED FOR SPEED , ולא הרגשתי בעייה

איזה גודל של מסך אתה רוצה לקנות ?

למרות שבגודל הסופי אין הבדל גדול בין מסך 17 LCD למסך 19 CRT , (מסך 19 CRT הוא בפועל 18)

מול מסך LCD יושבים יותר רחוק , מסך CRT מגיע לקצה השולחן (מקדימה) , ומסך LCD מוצב (בדרך כלל) בצד הרחוק של השולחן

פורסם

אם תשים מסך CRT טוב לצד מסך LCD טוב - ותריץ על שניהם את אותו משחק - אתה תראה הבדל. השחור בLCD לא באמת שחור - הוא אפור כהה. כמו כן הצבעים במסכים LCD בעלי מהירות תגובה קצרה - בד"כ עדיין פחות טובים ואינם מראים מיליוני צבעים אלא מדמים אותם ב DITHERING. אבל עם לא תשווה ראש בראש - ופשוט תשתמש בLCD איכותי - סביר שתהיה די מרוצה.

לדעתי הסיבה העיקרית לא להשקיע כרגע בLCD - היא שהוא נמצא בשלב ההתפתחות וכל כמה חודשים מגיע ליכולות טובות יותר - עוד זמן לא רב תוכל לרכוש מסך איכותי יותר בפחות כסף ממה שתוכל כרגע. CRT - טכנולוגיה בוגרת שאתה יכול לקבל את המיטב שלה בלי לשלם TECH PREMIUM.

LCD יתרונות - עדיף לעיניים, גיאומטריה מושלמת.

LCD חסרונות - יקר ועדיין מתפתח, מהירות תגובה, צבעים, רזולוציה אחת אמיתית בלבד.

פורסם

קודם כל אני לא חושב שהמחירים ירדו לפחות לא עכשיו אולי עוד שנה שנתיים....

שנית אני יייב מסך העינים של פשוט גמורות......

פורסם
  • מחבר

אם תשים מסך CRT טוב לצד מסך LCD טוב - ותריץ על שניהם את אותו משחק - אתה תראה הבדל. השחור בLCD לא באמת שחור - הוא אפור כהה. כמו כן הצבעים במסכים LCD בעלי מהירות תגובה קצרה - בד"כ עדיין פחות טובים ואינם מראים מיליוני צבעים אלא מדמים אותם ב DITHERING. אבל עם לא תשווה ראש בראש - ופשוט תשתמש בLCD איכותי - סביר שתהיה די מרוצה.

לדעתי הסיבה העיקרית לא להשקיע כרגע בLCD - היא שהוא נמצא בשלב ההתפתחות וכל כמה חודשים מגיע ליכולות טובות יותר - עוד זמן לא רב תוכל לרכוש מסך איכותי יותר בפחות כסף ממה שתוכל כרגע. CRT - טכנולוגיה בוגרת שאתה יכול לקבל את המיטב שלה בלי לשלם TECH PREMIUM.

LCD יתרונות - עדיף לעיניים, גיאומטריה מושלמת.

LCD חסרונות - יקר ועדיין מתפתח, מהירות תגובה, צבעים, רזולוציה אחת אמיתית בלבד.

זה נראהלי מוזר מה שאמרת בקשר לאם אני יריץ אותו משחק על CRT וLCD, אז אני יראה פחות טוב בLCD.

כי הייתי בחנות חשמל שהיו בה גם מסכי CRT וגם LCD ובכל המסכים היה שומר מסך של דגים כאלה תלת מימדי..

ובLCD ראו פי 100 יותר טוב, פשוט הבדל ענק, היו צבעים חיים יפים ואמיתיים, לעומת הCRT שראו "רגיל".

גם בLCD ראיתי ככה נקי כזה מושלם כאילו..

ואתה כאילו אומר בדיוק ההפך.

הכיצד?!

פורסם

הכיצד?

נמאס כבר לדבר על זה. מחברים CRT בתצוגות כאשר מסכים רבים עובדים דרך מפצל שגורם לדגרדציה באיכות וכל המסכים פועלים ב 60 הרץ ללא כיוונון צבעים או כל כיוונון אחר. הם נמצאים שם רק כדי לגרום ל LCD להיראות שווים את המחיר שהם עולים (אה וגם כדי למכור למי שאין לו מספיק כסף בשביל ה LCD הכי זול).

למה? כי אף אחד לא רוצה למכור CRT.

למה? תעשה חיפוש דיברו על זה כבר המון.

ובקשר למה שאמרת על ירידת המחיר - לפי מה אתה מבסס את ההערכות שלך בדיוק?

פורסם

ובקשר למה שאמרת על ירידת המחיר - לפי מה אתה מבסס את ההערכות שלך בדיוק?

המחירים יורדים רק מתי שמוכרים הרבה אותו ייצור. הטכ' של ה-LCD מתקדמת כל הזמן וצריך לשדרג את המפעלים בשביל זה, לכן זה יקר...

פורסם

בסדר - אבל התוצאה היא שבעוד כמה חודשים תוכל לקבל באותו כסף מסך יותר איכותי - בשבילי זה TURN OFF.

פורסם

אבל ככה זה בכל שוק המחשבים!

גם בעוד כמה חודשים המעבדים יהיו מהירים יותר, הזיכרונות יהיו גדולים ומהירים יותר, ההרדיסקים יהיו גדולים יותר והצורבים יהיו מהירים יותר.

אז מה? לא לקנות כלום אף פעם?

פורסם

אבל ככה זה בכל שוק המחשבים!

גם בעוד כמה חודשים המעבדים יהיו מהירים יותר, הזיכרונות יהיו גדולים ומהירים יותר, ההרדיסקים יהיו גדולים יותר והצורבים יהיו מהירים יותר.

אז מה? לא לקנות כלום אף פעם?

זה לא בדיוק אותו הדבר בשוק הLCD. כדיי לייצר פאנל חדש צריך להשקיע הרבה מאוד כסף. מאבדים מייצרים כמה שנים באותה טכ' עד שמגיעים לקצה היכולת שלה.
פורסם

כל שנה-שנה וחצי מקטינים את הטרנזיסטורים במעבדים ושוב צריך להקים מפעלים חדשים בשביל לייצר את הטרנזיסטורים החדשים

זה בדיוק אותו דבר

אולי ההתקמות של ה-LCD קצת יותר מהירה אבל עדיין

פורסם

ב1800 הייתי קונה את הNF959 של סמסונג

19" אבל מסך ממש ממש איכותי... נדמה לי שהוא נותן 100HZ ברזולוציה 1024

פורסם

מה הקשר? גם ה-CRT הטוב ביותר יפלוט יותר קרינה ממסך LCD.

פורסם

לא נראה לך שחסר שם 0.13?

בכל מקרה במצב בעשור האחרון (ואולי יותר) כל שנה-שנה וחצי גודל הטרנזיסטור קטן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים