עבור לתוכן

מה יותר בריא לעיניים, מסך CRT או מסך LCD???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ישנו הרבה חומר על נושא הנזק שנגרם משימוש מתמשך ב CRT. רב חוות הדעת הרשמיות (רפואיות) שאפשר למצוא ברשת מציינות כי מסכים שעומדים בתקנים של פליטת קרינה נמוכה (הינו TCO ושות) - שזה בעצם אומר כל מסך בערך - לא יכולים לגרום נזק בלתי הפיך אלא רק תחושה לא נעימה וקושי זמני ב"פוקוס" אחרי שימוש ממושך במסך. כמובן כל חוות הדעת מסבירות שכדאי לצפות במסך ממרחק לא קרוב מ 2 FEET וכן כדאי למצמץ באופן תכוף ולעשות הפסקות תכופות בהן נותנים לעין לנוח. אבל אלה תנאים שכולנו ממלאים בכל מקרה (YEAH RIGHT). אבל ישנם מספר מחקרים האחרון שבהם מיפן המצביעים באופן ברור על נזק בלתי הפיך והידרדרות בראייה בקרב אנשים המשתמשים במסכי CRT לאורך זמן ועל בסיס קבוע. אז אפשר לנקוט גישה של "קונספירציה" ולומר "כן, גם סיגריות ופלאפונים זה בריא" - אם רוצים - זה גם עוזר להרבה אנשים להצדיק לעצמם את ההוצאה הכרוכה ברכישת LCD .....

הנסיון האישי שלי שCRT אכן גורם לתחושת חוסר נעימות בעין ומעט קושי ב"פוקוס" למשך יום יומיים אחרי עבודה ממושכת של מספר ימים על פרוייקט נניח. אבל זה עובר - אם זה גורם לי נזק ארוך טווח - קשה לומר. לצערי אני לא יכול עדיין לוותר על הCRT שלי (ולא בגלל כסף). בכל מקרה אני מכיר אנשים שפשוט סבלו מCRT עם כאבי ראש וכדומה שעברו להם ברגע שהתחילו להשתמש בLCD . אני גם מכיר כאלה שמקבלים את אותו כאב ראש ותחושה לא נעימה בעיניים כאן וכאן ללא הבדל - ואפילו כאלה הטוענים שמסך הLCD גורם להם לכאבי ראש שלא היו עם CRT.

בקיצר אם אתה מכריח אותי לתשובה ברורה - אם אתה לא חייב את דיוק הצבעים ואת השחור השחור ואת מהירות התגובה של הCRT - קח LCD איכותי. לדעת הרב וגם לדעתי זה יותר נעים לעיניים. טוב, אני חוזר להשתזף.

כרגע אני משתמש במסך 15' של פקרד בל(למי שזוכר אותם)

הקיצר זה מסך עגול כמו כדורגל ולא עומד בשום תקן.

אחרי 20 דק' איתו העיניים שלי כואבות ואי אפשר יותר להסתכל עליו.. רק בגלל שאני איזה חודש איתו ישלי משקפי ראייה למרחק במספר 0.75.

אמנם מספר קטן, אבל משקפיים לכל דבר.

בגלל זה אני מעדיף להשקיע 2000 שקל ולדאוג לבריאות שלי, מאשר לקנות מסך CRT ב800 שקל שברור שלא יעשה נזקים כמו המסך שיש לי עכשיו, אבל בכל זאת אני בטוח שאחרי הרבה זמן איתו(אני הרבה זמן על המחשב) יכאבו העיניים קצת וגם מסך CRT מרצד ומסך LCD לא.

עריכה:

הקיצר אני השתכנעתי לקנות מסך LCD, סופי וזהו אני יקנה מסך כזה.

עכשיו השאלה היא איזה מסך לקנות.. :P

• תגובות 44
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

/

פורסם

מסכי LCD בנויים בצורה של קריסטלים ואינם כוללים תותח אלקטרונים כמו ב-CRT. התותח הזה גורם לקרינה וכך גם לעייפות העיניים. אלו טכנולוגיות שונות ועל כן אינך יכול להשליך אלמנטים של טכנולוגיה אחת על השניה, לדוגמא קצב רענון.

פורסם

לגבי ריצוד במסכי LCD -אמנום הם בנוים ככה שכשעובר בהם זרם הקריסטל משנה תצבע שלו אבל עדיין יש ריצוד-אחרת למה קייימת האפשרות להגדיר את ההרצים של המסך??

שוב אתה כותב דברים לא נכונים

ה-LCD לא משתמש בהרצים שהגידרו לו, יש לו מפענח מאנלוגי לדיגטלי שמסוגל לדגום את האות האנלוגי רק בקצבים מסויימים לפיהם בנו אותו אבל אין לזה שום השפעה על התצוגה, האות נדגם לאות דגטלי וההרצים מאבדים את התפקיד שלהם.

פורסם

לזה שכתב שבעקבות המסך יש לו מקפיים. תדע שאתה עוד במצב טוב ביחס אלי !! אני מספר 2.75 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה קולט מה זה תוך שנה אחת(קודם היו לי עדשות על 0.5 )!!!

המסך שלי פשוט קטסטרופה עוד שבוע אני מקבל את ה lcd שלי ואני אהיה מאוד מרוצה (ב"ה)!!!

הרופא הצביע לי בבירור שישנו קשר בין פליטת הקרינה !!!, חוסר המצמוץ (ידוע שאנשים בל עדשות ממצמצים פחות), וקצב רענון רע לבין הגדלת המספר שלי כל כמה חודשים !!.

כיום ללא עדשות אני כמו אדם עיוור....... מכירים את הסרטים שהבנאדם קם מטושטש כולו...? כך בדיוק אני רואה כל זמן ללא העדשות...... אין פוקוס בכלל ! קצר ראיה כבד.

אני פשוט לא מבין מה עשו אנשים כשהתחילו המסכים הראשונים הם בטח הרסומ מאות אלפי  עיניים.... אני חושב שיש פה ממש מקום לתביעה נגד יצרניות המסכים שלא השקיעו מספיק בהגנה על בריאות העיניים :(

פורסם

אני פשוט לא מבין מה עשו אנשים כשהתחילו המסכים הראשונים הם בטח הרסומ מאות אלפי  עיניים.... אני חושב שיש פה ממש מקום לתביעה נגד יצרניות המסכים שלא השקיעו מספיק בהגנה על בריאות העיניים :(

זה מסביר למה כל הגיקים (בזמנים עברו שאם היית יושב על מחשב היית חנון) תמיד היו עם משקפיים :)

פורסם

but hang on

כולם מדברים על 100 הרטצ, התחלתם להפחיד אותי.. :o

אני יושב על המחשב ביום דיי הרבה זמן כבר כמה שנים (בערך 4-5 שעות ביום, לא תמיד רצוף)

בכל מקרה, יש לי מסך MAG 19 996PF

על קצב רענון 85 הרטצ

וראיה 6:6

עד עכשו הכל הלך בסדר והוא אצלי 3-4 שנים.. כעיקרון הוא אחלה מסך לדעתי, אבל אני שוקל להחליף.. אתם אומרים שכדאי? (מצטער על המיני חטיפת תרד)

פורסם

קשה לי להאמין שהידרדרות ראיה דרסטית תוך כמה חודשים (או חודש כמו שמישהו כתב) אכן נגרמה בגלל מסך מחשב. אם בהית בו מעשרים סנטימטר והוא ממש לא תקין אז אולי - בכל מקרה מסך נורמלי ושמירה על מרחק מינימלי הגיוני ימנעו תופעות כאלה דרסטיות. בקשר להרצים - 85 מספיק לגמרי. מה גם שרב המסכים שיכולים לתת 100+ הרץ ברזולוציות מסוימות, נותנים איכות אופטימלית ב85 - כן, גם טישטוש גורם לחוסר נעימות בעיניים :D

פורסם

אצלי המסך היה רץ על 60 הרץ :(

פורסם

/

פורסם

/

פורסם

חחחח קשה לי להאמין שיש פה ויכוח איזה מסך יותר בריא לעיניים כי ברור ש LCD יותר בריא לעיניים וזה ידוע.

אבל לי אישית נוח יותר להתסכל על מסך LCD -אבל אם ה CRT פועל על 85HZ ומעלה אז אני מרגיש אותו נוחות. :)

ולמי שרוצה לדעת CRT הרבה יותר איכותים מ LCD (במשחקים)

הדיוק של הצבעים הרבה יותר טוב ויפה,וגם החדות טובה יותר במשחקים. :xyxthumbs:

פורסם

במסך CRT יש תותח אלקטרנים...

האלקטונים מואצים ואז פוגעים במסך מה שיוצר קריינה אלקטרו מגנטית

בLCD אין את זה.

LCD ללא ספק יותר טוב ובריא לעניים,

זה כמו להסתכל על תמונה.

פורסם

אבל לדעתי אתה ב CRT על 85 HZ ומעלה זה כמעט כמו שאתה מסתכל על LCD.

פורסם

אני מרגיש די עייפות בעיניים אחרי כמה זמן מול מסך crt - יש לי מסך של lg על 85 הרץ.

אני אוהב בlcd את הצבעים אבל אני יכול להגיד מניסיון שאם הlcd לא טוב (בדר"כ מתחת או בסביבות ה1500 ש"ח) אז זה גורם אפילו יותר עייפות לעיניים מאשר crt בפחות מחצי הכסף של הlcd המדובר.

אם אתה הולך על lcd אז תשקיע כבר כמה שאתה יכול - בסביבות ה2500

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים