עבור לתוכן

מה יותר בריא לעיניים, מסך CRT או מסך LCD???

Featured Replies

פורסם

יש לי תקציב של 5000 שקל למחשב+מסך.

למסך התקציב הוא 1500 (ונגיד שאפשר להוסיף עוד 300 שקל ככה).

אז הגעת למסקנה שעדיף לי לקנות מסך הכי טוב שיש ולחכות עם המחשב מאשר לקנות מסך דפוק ומחשב טוב.

בואו נצא מנקודת הנחה שאני יכול לקנות את המסך CRT הכי טוב שיש(כמובן שעד 1500 ש"ח) ושאני

יכול לקנות את המסך LCD המוביל(VIEWSONIC,LG,SAMSUNG שהמחירים שלהם 2000 שקל ככה).

מה יותר בריא לעיניים, מסך CRT או מסך LCD?

• תגובות 44
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

LCD כל עוד הוא איכותי ולא מעפן (כל החברות שציינת מייצרות מסכים מצויינים)

פורסם

LCD בתקציב שלך לא ממש שווה יריקה לכיוון.

קח CRT שגם יותר טוב למשחקים וגם יותר איכותי באופן כללי.

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1003

פורסם

ראיתי בחיים מסכים גרועים , גם LCD וגם CRT ובשניהם חבל על העיניים

וכמובן הפוך

הדבר הכי הכי חשוב במחשב , זה המסך ,  אז אל תתפשר

פורסם

2000 שקל לא מספיק ל-LCD?!

LCD גם בריא יותא לעיניים, גם בעל קרינה נמוכה משמעוית וגם צורך הרבה פחות חשמל.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בחיים מסכים גרועים , גם LCD וגם CRT ובשניהם חבל על העיניים

וכמובן הפוך

הדבר הכי הכי חשוב במחשב , זה המסך , אז אל תתפשר

לקח לי כמה שבועות להגיע למסקנה שאתה אמרת עכשיו. אתה פשוט צודק.

פורסם

LCD בריא יותר שכן אינו פולט קרינה בניגוד ל-CRT.

פורסם

/

פורסם

genia - מה זה LCD PLASMA?

1500 יורו זה הרבה כסף... כמה אינץ זה?

פורסם

genia, בהודעתך שלך סטרת את עצמך. העובדה של-CRT יש הרבה יותר הרצים (כהגדרתך) היא הסיבה שהוא פולט הרבה יותר קרינה. במסך LCD קצב הרענון נמוך משמעותית ויתרחש רק בפיקסלים המשתנים ולכן הקרינה בו לא קיימת.

אין דבר כזה PLASMA LCD, אלו 2 טכנולוגיות שונות.

הבליטה הקטנה במסכי CRT קיימת רק בדגמים ספציפיים ולא ניתן להשיגם עדיין בארץ.

פורסם

אני לא יודע אם LCD פולט פחות קריה-נראה לי שגם CRT וגם LCD פולטים אותה קרינה

אבל CRT יותר טוב מכמה סיבות:

1. יש ל CRT החדשים הרבה הרצים-בדרך כלל מעל ל100 -וכשבמסך יש 100 הרץ אתה יכול לשבת לידו הרבה זמן והעיינים שלך לא יתעייפו\

[glow=red,0,0]לא נכון ובקיצור שטויות. במסך CRT התמונה כל הזמן מרצדת לא משנה באיזה תדירות. נכון שבתדירות גבוה יותר רואים טוב יותר.

ב-LCD התמונה סטטית, אם לא מגיע מידע חדש התמונה על המסך קבועה ולא מרצדת. ב-LCD אין בכלל פקטור של קצב ריענון ולכן מבחינת עייפות עיניים אין בכלל מה להשוות אותו ל-CRT, אין פה בכלל תחרות, LCD הרבה יותר נוח לעיניים.[/glow]

2.CRT עדיף עם רטים ומשחקים מהירים כי הוא לא מורח תתמונה-אבל אם תקנה LCD תצטרך להשקיע 3000 בLCD שיש לו זמן תגובה נמוך

[glow=red,0,0]גם לא נכון, ב-1800 שקל אתה יכול לקנות LCD17 שאין שום סיכוי בעולם שתראה מריחה שלו.[/glow]

3.CRT  גם היאכותיים יותר זולים מ LCD פשוטים

[glow=red,0,0]נכון, LCD יקר יותר.[/glow]

4.אם אתה רוצה מסך הכי טוב לעיניים תקנה PLAZMA LCD- לפני שנה קרובי משפחה שלי בגרמניה קנו אחד ב 1500 יורו אבל מה הוא טוב מאוד לאנשים עם משקפים/בעיות ראיה וכמובן שאיכות התמונה משהו בן ז-ה

[glow=red,0,0]LCD PLAZMA? זה סטארט אפ חדש שלך? אין כזה דבר[/glow]

וזהו לדעתי,תלך על CRT איכותי

נ.ב. לגבי מקום -רוב ה CRT החדשים והאיכותיים יש להם בליטה מאחורה הרבה פחות קטנה מבעבר-אני יוע שלסמסונג יש דם שבליטה מאחורה היא רק 35 ס"מ

[glow=red,0,0]גם 35 זה הרבה לעומת 1 ס"מ של LCD דק ו-5 ס"מ של LCD עבה.[/glow]

פורסם

האם יש תדר רענון שהוא אופטימלי לעיניים או שכמה שיותר זה יותר טוב ???

פורסם

ב-CRT גבוה יותר = טוב יותר

ב-LCD זה לא משחק תפקיד, העיקר שהמסך יתמוך בתדר הזה (שאותו הוא ממילא ממיר), רוב המסכי LCD תומכים ב-50Hz וב-75Hz (ושוב אין לזה שום חשיבות או השפעה)

פורסם

מה זה השטויות האלה, כולם נהיו כאן רופאים שהם יודעים מה הורס את העיניים?

אסור לבלבל בין משהו שמעייף את העין לבין משהו שמזיק. זה כמו שאומרים שלא בריא לקרוא בחושך, גם זה לא נכון. אם להסתכל על 1600 על 1200 ב60 הרץ זה מעצבן, זה לא אומר שאחרי שבועות של זה יגרם נזק.

פורסם

ישנו הרבה חומר על נושא הנזק שנגרם משימוש מתמשך ב CRT.  רב חוות הדעת הרשמיות (רפואיות) שאפשר למצוא ברשת מציינות כי מסכים שעומדים בתקנים של פליטת קרינה נמוכה (הינו TCO ושות)  - שזה בעצם אומר כל מסך בערך - לא יכולים לגרום נזק בלתי הפיך אלא רק תחושה לא נעימה וקושי זמני ב"פוקוס" אחרי שימוש ממושך במסך. כמובן כל חוות הדעת מסבירות שכדאי לצפות במסך ממרחק לא קרוב מ  2 FEET  וכן כדאי למצמץ באופן תכוף ולעשות הפסקות תכופות בהן נותנים לעין לנוח. אבל אלה תנאים שכולנו ממלאים בכל מקרה (YEAH RIGHT).    אבל    ישנם מספר מחקרים האחרון שבהם מיפן המצביעים באופן ברור על נזק בלתי הפיך והידרדרות בראייה  בקרב אנשים המשתמשים במסכי CRT לאורך זמן ועל בסיס קבוע.    אז אפשר לנקוט גישה של "קונספירציה" ולומר "כן, גם סיגריות ופלאפונים זה בריא"  - אם רוצים - זה גם עוזר להרבה אנשים להצדיק לעצמם את ההוצאה הכרוכה ברכישת LCD .....   

הנסיון האישי שלי שCRT אכן גורם לתחושת חוסר נעימות בעין ומעט קושי ב"פוקוס" למשך יום יומיים אחרי עבודה ממושכת של מספר ימים על פרוייקט נניח. אבל זה עובר  - אם זה גורם לי נזק ארוך טווח  - קשה לומר. לצערי אני לא יכול עדיין לוותר על הCRT שלי (ולא בגלל כסף). בכל מקרה אני מכיר אנשים שפשוט סבלו מCRT עם כאבי ראש וכדומה שעברו להם ברגע שהתחילו להשתמש בLCD .  אני גם מכיר כאלה שמקבלים את אותו כאב ראש ותחושה לא נעימה בעיניים כאן וכאן ללא הבדל - ואפילו כאלה הטוענים שמסך הLCD גורם להם לכאבי ראש שלא היו עם CRT. 

בקיצר אם אתה מכריח אותי לתשובה ברורה  - אם אתה לא חייב את דיוק הצבעים ואת השחור השחור ואת מהירות התגובה של הCRT  -  קח LCD איכותי. לדעת הרב וגם לדעתי זה יותר נעים לעיניים. טוב, אני חוזר להשתזף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים