עבור לתוכן

המלצה לבעלי ה6x00's

Featured Replies

פורסם

סוף-סוף אנחנו מסכימים על משהו.

שבת שלום. :hat:

• תגובות 41
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מאמין שבזבזנו שני עמודים כדי לחזור לאותה נקודה :s07:

אם אתה מתקין דרייבר X ורואה שינוי בטמפ' - הדרייבר מזייף. לא רוצה להאמין? אל תאמין.

על מה אחנו מסכמים בדיוק? ::) ::)

פורסם

אנחנו מסכימים שדרייבר יכול לזייף טמפ' ועדיין יהיו חכמולוגים כמוך שיחשבו שזה אמיתי.

פורסם

דרייבר לא מזייף טמפ', לדרייבר יש השפעה ישירה על אופן הפעולה של הכרטיס, על תפוקתו, גם על תפוקת החום שלו. זה לא זיוף השינוי בטמפ' אמיתי בדיוק כמו הטמטום שלך.

פורסם

הנושא קצת יותר עמוק ומגוון מההצהרות הכלליות שלכם "כן או לא". דבר אחד בטוח והוא שדריבר לא יכול להמציא כוח עיבוד שלא קיים , אלא אם כן החברה שכחה להפעיל חלק מהמעבד אבל אנו לא דנים במקרים כאלו. "דריבר שגורם לכרטיס לעבוד יותר קשה" - הגדרה קצת שנוייה במחלוקת , מן הסתם ברוב המקרים ה5 פריימים תוספת לביצועים לא מגיעה כי הדריברים גרמו לכרטיס לעבוד קשה יותר (זה כמו להגיד שפתאום משום מקום הגיעו עוד 20 MHZ) אלא בגלל שהקוד נכתב ועובד בצורה יעילה יותר, בצורה מאוד בסיסית זה להגיד שהוא עושה את אותו הדבר בפחות עבודה (למשל שורות מיותרות בקוד או פעולה שאפשר לצמצם ממספר שורות לשורה אחת וכו'...) , והכוח עיבוד שנשאר מההפרש מתורגם לעוד ביצועים - ככה שבסופו של דבר הוא עושה את אותה העבודה מבחינת מאמץ , אותו X כוח עיבוד מנוצל יותר טוב. כמובן שהעסק מסובך ויכול להיות שדרך פעולה מסויימת תגרום לו לייצר יותר חום לעומת דרך עבודה קודמת , אבל לרוב זה לא ככה.

בהרבה מקרים גם "זיוף בטמפרטורה" הוא פשוט סוג של באג שמתוקן בהמשך , ואת זה כולנו ראינו לדוגמה בהיסטוריית הביוסים של ה NF7 : יורד עולה יורד - הקיצר רכבת הרים....

ככה שאין כרגע תשובה חד משמעית , הדרך היחדיה לבדוק , שהיא גם קצת בעייתית זה מד טמפרטורה חיצוני.

פורסם

אני לא מתווכח ספציפית על המקרה הזה, דרייבר אחראי על תפוקת הכרטיס, ומכאן גם על תפוקת החום שלו, זאת עובדה חצובה בסלע, אין על מה להתווכח על זה בכלל.

האנלוגיה שלך מראה על תפיסה מוטעת של האינטרקציה בין הAPI הדרייבר וכרטיס המסך, האנלוגיה שלך לקוד פשוט לא מתאימה למקרה.

פורסם

מה ? הצלחת כלכך לסבך את הענינים בתגובה שלך כדי שאף אחד לא יבין מה אתה רוצה ממני ;D (זה לא בושה לשתוק לפעמים)

אתה אומר דריבר אחראי על תפוקת החום כי הוא אחראי על תפוקת הכרטיס..... שיהיה לך בהצלחה באנלוגיות בפסיכומטרי כי נראה לי שאתה תזדקק להרבה "הצלחה" כזאת , כי אנלוגית מה שאתה אומר זה גם "תפוקת הכרטיס משפיע על תפוקת החום" שזה כמובן לא נכון. הרי ביצועים טובים יותר לא תמיד גוררים אחריהם טמפרטורה גבוהה יותר. ויותר מיזה : "תפוקת הכרטיס" זה ביטוי קצת כללי בשביל מישהו שרוצה להגיד משהו עניני. אנחנו מדברים פה על דוגמה ספציפית כמו "עוד 5 FPS לביצועים". אתה מוזמן לדבר במונחים שלנו , אם לא בא לך, פתח בבקשה תרד משלך ...

יותר ביצועים לא חייב להיות קשור ליותר חום , וזאת הנקודה שעליה אי אפשר להתווכח (במקרה של אדם נורמאלי כמובן ;D ).

זה שאתה יודע איך עובד דריבר לא ממש קשור לנושא וכנראה לא ממש מענין אותנו.

אנחנו מדברים על המקרה הספציפי של עליית חום של 5 מעלות בגרסת הדריברים האחרונה , ולא הידע שלך הוא מה שיקבע אם זה תוצאה של עיבוד שונה או סתם איזה באג במדידה שנובע מXYZ , וגם לא כל האנלוגיות והאינטרקציות והספציפקציות והסלעים שלך ...

HASTA LUEGO...

פורסם

כמו שאני רואה את הדברים שניכם צודקים

DOGMA צודק שאומר , שאי אפשר להפיק יש מאיין

ice2k צודק שאומר , שאפשר לעשות איפטומיזצייה (אבל ברמה נמוכה )

פורסם

מה ? הצלחת כלכך לסבך את הענינים בתגובה שלך כדי שאף אחד לא יבין מה אתה רוצה ממני  ;D (זה לא בושה לשתוק לפעמים)

אתה אומר דריבר אחראי על תפוקת החום כי הוא אחראי על תפוקת הכרטיס..... שיהיה לך בהצלחה באנלוגיות בפסיכומטרי כי נראה לי שאתה תזדקק להרבה "הצלחה" כזאת , כי אנלוגית מה שאתה אומר זה גם "תפוקת הכרטיס משפיע על תפוקת החום" שזה כמובן לא נכון. הרי ביצועים טובים יותר לא תמיד גוררים אחריהם טמפרטורה גבוהה יותר. ויותר מיזה : "תפוקת הכרטיס" זה ביטוי קצת כללי בשביל מישהו שרוצה להגיד משהו עניני. אנחנו מדברים פה על דוגמה ספציפית כמו "עוד 5 FPS לביצועים". אתה מוזמן לדבר במונחים שלנו , אם לא בא לך, פתח בבקשה תרד משלך ...

יותר ביצועים לא חייב להיות קשור ליותר חום , וזאת הנקודה שעליה אי אפשר להתווכח (במקרה של אדם נורמאלי כמובן  ;D ).

זה שאתה יודע איך עובד דריבר לא ממש קשור לנושא וכנראה לא ממש מענין אותנו.

אנחנו מדברים על המקרה הספציפי של עליית חום של 5 מעלות בגרסת הדריברים האחרונה , ולא הידע שלך הוא מה שיקבע אם זה תוצאה של עיבוד שונה או סתם איזה באג במדידה שנובע מXYZ , וגם לא כל האנלוגיות והאינטרקציות והספציפקציות והסלעים שלך ...

HASTA LUEGO...

אתה ילדותי בצורה מחרידה אמרו לך את זה פעם?

אתה יוצא מהנחה שכל דבר מעמיס על הכרטיס באותה מידה, אז לא.

פעולה מסויימת יכולה לדרוש שני שלבים בFragmet pipe line וזהו, פעולה אחרת תדרוש הפעלתו של כל הpipe line, מבחינת עומס על הכרטיס זה אותו עומס, כל פעולה תעשה במחזור(בתנאי שהיא לא דורשת יותר), אבל מבחינת הכרטיס פעולה X נעשת בשלב מאוד מוקדם ונזרקת החוצה, שאר השלבים טוחנים מים ולא עושים כלום, פעולה אחרת תדרוש שכל השלבים יהיו פעילים, יותר חלקים פעילים בליבה, יותר חום. כן זה תאור מאוד גס אבל מה לעשות נכון. אבל שוב פעם אני לא התווכחתי עם המקרה הספציפי הזה, הוא ממש לא מעניין אותי, התווכחתי עם העובדה שדרייברים לא יכולים לשנות טמפ' של כרטיס וזה ממש לא נכון. ישנם לא מעט דרייברים שנחשבים ללא טובים לOC כמו קודמיהם, או אלה שיבוא אחריהם, דרייבר ספציפי יכול לשנות את אופן פעולת הכרטיס כך שהוא כבר לא יגיע למהירות X בגלל שהמתח שמסופק כבר לא מספיק, או שהכרטיס מתחמם יותר. דרייבר יעיל יותר לא חייב לחמם את הכרטיס, גם דרייבר לא יעיל יכול לגרום להתחממות, הוויכוח פה היה על עצם העובדה שדרייבר "אחראי" גם על פליטת החום של הכרטיס.

פורסם
הוויכוח פה היה על עצם העובדה שדרייבר "אחראי" גם על פליטת החום של הכרטיס.

ההגדרות הכלליות שלך מסבכות פה את כולנו , ואני גם יודע למה ההגדרות כאלו כלליות. אבל רק שתדע - הגדרות כאלו כנראה גורמות לקוראים לא להבין טוב את הכוונות שלך , אחרי הכל הדיון נפתח על דריבר ספציפי ובו אנחנו דנים.

אם אתה חושב שלא הבנתי פה על מה בדיוק הדיון אז פשוט תגיד את זה, ובלי כל המסביב.

כמובן שהחום שפולט המעבד יכול להיות מושפע מדרך עבודתו , וכבר אמרתי את זה לפני שהתחלת להתפרע עם כל המושגים שלך:

כמובן שהעסק מסובך ויכול להיות שדרך פעולה מסויימת תגרום לו לייצר יותר חום לעומת דרך עבודה קודמת ,

אז אני לא מבין מה בדיוק אתה מנסה להגיד, כי כל מה שאני מנסה להגיד זה שבמקרה של 71.80 זה יכול להיות המקרה הזה וזה גם יכול להיות פשוט באג במדידת הטמפרטורה כמו שהבחור השני אמר - אין תשובה חד משמעית פה עד שיעשו בדיקה :

ככה שאין כרגע תשובה חד משמעית , הדרך היחדיה לבדוק , שהיא גם קצת בעייתית זה מד טמפרטורה חיצוני.
פורסם

סלח לי ICE2K , אבל זה נראה לי תירוץ קלוש , כמו שאמרתי בהתחלה הייתה לי בעיית התחממות עם הדרייבר הזה , וידעתי מזה רק שהתחיל להופיע לי

ארטיפקטים , רק אז שמתי לב שהכרטיס מתחמם !

אם הדרייבר הזה (71.80) היה גורם לזיוף הטמפרטורה (בהנחה שזה זיוף) זה היה מופיע אצל עוד הרבה אחרים , טמפרטורות גבוהות (חריגות)

פורסם

מה הולך פה ? אולי לא היתי ברור....

תירוץ קלוש למה בדיוק ? לא אמרתי שהסיבה להתחממות היא באג במדידה של הטמפרטורה אלא רק הצגתי שזאת יכולה להיות אפשרות , ואת זה נתתי לתגובה של שני אנשים שאחד אמר משהו והשני משהו אחר.

טוב עזבו , כבר אי אפשר להתדיין בימינו , קראו טוב מה שאמרתי מהתחלה ועד הסוף, באמת שלא הבעתי דעה חד משמעית על משהו...

רק אמרתי שצריך לבדוק את העניין לעומק חוץ מהצהרות כלליות, כמו המידע על הארטיפקטים שנתת כאן שזה כבר מידע מועיל יותר ומפה הדיון צריך להמשיך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים