עבור לתוכן

בניית מכשיר כשאר אין אור בחדר הנוראה נידלקת במכשיר

Featured Replies

פורסם

אני לא זוכר איך קוראים למכשיר כזה אבל בכל זאת

אופן הפעולה של המכשיר:

זה מין Detector של אור לדוגמא ברגע שאין אור הנורה נידלקת במעגל. משתמשים בזה הרבה בבית לדוגמא כשאר אין אור בדירה איזושהיא אז הנורה פשוט נדלקת.

עכשיו במעגל מורכב מסוללה בעלת 4.5 וולט הסוללה במעצבן הגדולה מלבנין הזאתי אם שתי כיפות על הראש, לד תלות אור, נגד שאני יצטך.

עכשיו מה חסר במעגל ואיך הוא אמור להיראות? תעזרו לי בבקשה זה חשוב בשבילי אני רוצה לבנות אחד כזה

נ.ב.

אין לזה שום קשר למודינג לכל אלה שחושבים שהפורום נועד רק לאלקטרוניקה במודינג!!!

פורסם
  • מחבר

מישו?! חברה 30 צפיות אף תגובה? זה אמור להיות מעגל פשוט. פשוט אני לא טוב באלקטרוניקה. אם לא הסברתי ברור אז תגידו אני ינסה לנסח בצורה אחרת

פורסם

אחי אין לך יותר מידי מה להסתבך עם זה !!

החיישן אור הוא כמו מתג!! וחוץ מזה זה מעגל פשוט למדיי...

<--(-)--סוללה -(+)--> חיישן רגיש לאור -------->נגד שיוריד את המתח של הסוללה למתח שאתה צריך

לפנס------> פנס \ לד או מה שאתה צריך ----------> תמחבר כאן לצד השני של הסוללה (-)

123.JPG

פורסם

אתה יכול לעשות זאת אם שער NAND אתה מחבר נגד בטור לסוללה כדי לקבוע זרם כנ"ל לדיודה קולטת אור מחבר שניהם לכניסה של השער וביציאה למנורה וכשאין אור השער יפלוט 1 שיהווה זרם למנורה (אל תשכח לחבר מתח לשבב ע"י חיבור מקבילי לסוללה )

נ.ב. אתה יכול לעשות זאת אם שאר XOR

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעשות זאת אם שער NAND אתה מחבר נגד בטור לסוללה כדי לקבוע זרם כנ"ל לדיודה קולטת אור מחבר שניהם לכניסה של השער וביציאה למנורה וכשאין אור השער יפלוט 1 שיהווה זרם למנורה (אל תשכח לחבר מתח לשבב ע"י חיבור מקבילי לסוללה )

נ.ב. אתה יכול לעשות זאת אם שאר XOR

אחי אתה יכול בבקשה לפרט יותר ואולי להביא את המעגל כי אני לא ממש מבין בשערים ובעיקרון אני בונה את הדבר הזה כניסיון יענו ללמוד ואני מאמין שאם אני יבנה את אם שערים אז אולי אני יבין את אופן הפעולה של השערים הלוגיים

פורסם

קבל את המעגל ועוד מהמחברת שלי!!! (נא לא לשכפל וכל זה :hat:) הפעלתי את הסורק שוב אחרי המון זמן בשבילך.

רק חבל שלא עשית חיפוש, כבר שאלו את השאלה הזאת המון פעמים!

הנה המעגל למטה, הסבר קטן...ברגע שאור פוגע בנגד אז התנגדותו קטנה ויכנס יותר מתח לרגל השלילית במשווה ונורה תיכבה ולהפך במקרה של חושך...

יש גם מעגל שמיט למטה שידאג להקטין את הרגישות...

בקשר לגודל הנגדים זה מתאים ל 10v בלבד אז תגיד לי אם זה מתאים לך שאני אחשב אחרת.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

רביד רביד

אתה אוהב לסבך דברים

תשתמש בנגד רגיש אור

תחבור לו משווה

וזהו

לא צריך טרנזיסטור

ומאלן שטויות

פורסם
  • מחבר

מה זה LDR

נגד תלוי אור?

פורסם

אביב זה מעגל אלמנטרי אני לא מסבך כלום.

וכן LDR זה נגד תלוי אור.

פורסם

כולכם מסבכים את העיניינים!!!

זה נורא פשוט ועשיתי את זה בחוג אלקטרוניקה בכיתה ד'

המעגל הוא מעגל פשוט כמו שהסברתי למעלה לא צריך יותר מידי בלאגן !! למה לסבך את זה

סוללה ,נגד ,חיישן לאור ולד

זה הכל במעגל של ילדים מפגרים זה עובד פגז! לי זה במחשב מפעיל את הנאון כשאין אור

זה פשוט בצורה מדהימה

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכולכם! :)

פורסם
  • מחבר

רגע חברה זה דחוף פליז

איזה שער יש במעגל של RaViD וכמה הוא יעלה לפי דעתכם?? זה דחוף בבקשה!

והאם אפשר לשנות את מקור המתח מ 10V למשו יותא קטן כי 10V זה קצת הרבה סוללות!! ואם כן איזה נגדים אני יצטרך אם אני מקטין את הזרם

ומה זה הרכיב הזה אם שלוש רגליים וחץ שיוצא לאדמה זה טרנזיסטור לא? אם כן איזה סוג?

פורסם

מה שאתה רואה במרכז זה מגבר שרת פשוט,ביציאה יש טרנזיסטור NPN אבל את הנגדים צריך לחשב לכל מתח... ויש פה גם מה לשנות לפי מה שאני רואה אז אל תקנה כלום.

צור קשר עם מנהל פורום אלקטרוניקה ומודינג הוא מומכה בדברים האלו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אנשים אין צורך ביותר מידי פילוסופיה פשוט יש רכיב שנקרא תא פוטו אשר יש לו תכונת התנגדות

בלילה ההתנגדות שלו קטנה וביום גדלה כך הנורה תדלק לך והמעגל הוא פשוט מחברים אותו בטור אם נורה ונגד של 150 קילו

זהו הא הגב לנורה קטנה שפחות מ 220 וולט יש תא פוטו זעיר י

ישנה גם את האפשרות של דידה פולטת אור אבל זה קצת יותר מסובך אז בכול אופן זו הדרך הקלה

בהצלחההההההה

פורסם

אין צורך בבניה של מכשיר כזה.. תלך לכל חנות של מוצרי חשמל / מוצרי בית.. ותקנה מנורת לילה כזאת... שמחברים לחשמל וכשיש חושך היא נדלקת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים