עבור לתוכן

מודינג קצת אחר (לעצב דברים בלי דרמל)

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה את זה בעברית...

על מה מסופר שם?

פורסם

נשמע אחלה שיטה צריך לנסות את זה פעם :silly:

ל liorgadidi

הוא מסביר איך לחתוך צורות קטנות בצורה מדוייקת מסוגים שונים של מתכות (מה שקשה מאוד לעשות עם הדרמל)

פורסם

ל liorgadidi:

התהליך שמתואר שם הוא תהליך כימי באמצעות זרם חשמלי. הוא משתמש שם בספק כוח ישן של מחשב (ספק AT) , בחיבור של 12 וולט, אז לא צריכה להיות בעיה לחזור על התהליך בבית. כיוון שמדובר בעבודה עם זרם חשמלי ומים צריך להיזהר פה לא לקצר דברים ובכלל זהירות כללית בעבודה עם חשמל.

את הלוח שרוצים לחתוך מצפים בצבע או במסקינג טייפ (כך שהוא יהיה מבודד) ואז יוצרים באמצעות סכין דק את הצורה שרוצים לחתוך על גבי המסקינג טייפ (או בקיצור עושים חריץ דק עד למתכת). מחברים את הלוח שרוצים לחתוך ממנו למגע השלילי (החוט השחור במולקס - v0) ומוסיפים עוד לוח אחר, שישמש כאלקטרודה נוספת ויחובר לחוט הצהוב במולקס (+v12). מוצאים איזה מיכל כלשהו מספיק גדול להחזיק את שני הלוחות מתחת למים. ממלאים את המיכל במים ומוסיפים מלח לשיפור ההולכה החשמלית (לא ברור בדיוק כמה), תנסה בערך 6 גרם מלח לליטר (חישוב ממוצע ומוקטן מהמספרים בכתבה). תכניס את שני הלוחות למיכל כך שלא יגעו אחד בשני אלא ישכבו בצורה מקבילה עם מרחק מסוים ביניהם. ניסיתי לחשוב על משהו מבודד פשוט לשים ביניהם וכל מה שהצלחתי לחשוב עליו היה מחקים. הדלק את ספק הכוח וקווה לטוב...

לפי מה שמתואר בכתבה זה לקח לו בערך כרבע שעה לחתוך את הלוח שבתמונות.

(די קיצרתי את התהליך והכתבה אז זה לא תקציר מלא)

אם טעיתי או משהו בבקשה תקנו אותי.

פורסם

זה רעיון מעולה

אבל שאלה אחת

איך אני אמור לדעת אם הם מקבילים וגם איך להחזיק אותו שם סתם תלוי

פורסם

תשיג כמה חתיכות מרובעות של פלסטיק באותו הגודל ותשים בין הלוחות. הלוחות רק צריכים להיות מקבילים אחד לשני, אני גם לא חושב שזה ישנה משהו אם הלוח התחתון ישכב על תחתית המיכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים