עבור לתוכן

לא להתייחס, כבר הבנתי - תודה רבה!

Featured Replies

פורסם

שלום, אתמול רכשנו מערכת קולנוע ביתי 7.1... ואנחנו לא יודעים איפה להכניס מה, אנא עזרו לי!

כמה מכאן אני כבר יודע, השאר לא!

CEN - Center - יודע

FL - Front Left - יודע

FR - Front Right - יודע

SBL - צריך עזרה!

SBR - צריך עזרה!

SW - Sub-Woofer - יודע

SL - צריך עזרה!

SR - צריך עזרה!

יש 4 רמקולים שעליהם כתוב Front Speaker, שניים שעליהם כתוב Rear Speaker, ואחד שכתוב עליו CENTER.

ועוד שאלה -

אתמול הכנסתי ל DVD דיסק של שר הטבעות, אפילו לא VCD, סתם קובץ AVI בצריבה של WindowsXP.

חיברנו 2 פרונטים, ואחד CENTER - לא שמענו את הCENTER, הרמקול של ה CENTER פועל על שקעים אחרים, יכול להיות שפשוט הקובץ הפשוט של AVI לא תומך ביותר משני רמקולים?

תודה רבה רבה רבה!!!

:yelclap:

פורסם

לא הבנתי, לאיפה אתה מנסה לחבר את הרמקולים ? לרסיבר ? לכרטיס קול ?

בכל מקרה, סרטי AVI יש לרוב או ב STEREO (שאז אתה שומע רגיל, אבל יש תוכנות שיכולות לפצל גם את זה ל 7 רמקולים), או AC3 (שזה 5.1 רמקולים, גם את זה אני מניח שאפשר לפצל ל 7.1, רק שאין לי מושג איך)... זהו.. אין סרטים שתומכים ביותר מ 5.1

יש תוכנות שבודקות אם הסרט הוא AC3 או STEREO כמו GSPOT וכו'.

פורסם

הי,

תן יותר פרטים

בודאי שיש סרטים שתומכים ב 7.1

אני לא יודע למה הוא כתב שאין

אז ככה הפורמטים שמשדרים בצורה הזאת הם

Dolby Digital EX, THX Surround EX & DTS Extended Surround( DTS-ES)

כל אלה שיטות שמשתמשות ב 7.1 סרטים שתומכים שיש לי בבית שלושת שר הטבעות כל מלחמת הכוכבים וכו.

בדרך כלל החיבורים הם

קדמי ימני FR

קדמי שמאלי FL

אמצעי(סנטר) CEN

סראונד ימני SR

סראונד שמאלי SL

סאב - SUB

אחורי ימני SBR

אחורי שמאלי SBL

עכשיו במידה ותתן עוד פרטים איזה ציו דיש לך מה אתה מנסה לחבר

אני יסביר לך מה לעשות.

פורסם

תשנה כותרת בבקשה (אני לא מאמין הקדמתי את SLIM SHADY)

פורסם

אתה רואה יגעת מצאת תאמין :yelclap:

פורסם

התכוונתי שאין סרטי AVI (שהורדו מהאינטרנט באופן לא חוקי) ביותר מ5.1 לגבי זה הוא שאל...

פורסם

במידה וזאת הנקודה

אתה צודק ואני מתנצל עם הבנת שניסיתי לזלזל בך :)

פורסם

אם אני אינני טועה(אל תתחילו לצעוק...) אין ממש סרטים שתומכים ב7.1.....6.1 אני יודע שיש(ויש לי...)

אבל לא נראה לי שיש 7.1 זה לא פורמט אמיתי.....

איתן

פורסם

תשנה כותרת בבקשה (אני לא מאמין הקדמתי את SLIM SHADY)

:lol: :lol: :lol: :lol:

כן אבל אתה לא פירטתה. ;)

אתה מתבקש לערוך את הכותרת שתיהיה תואמת לחוקי הפורום.

ציטוט מחוקי הפורום:

כותרות:

הקפידו לכתוב כותרת (נושא) עניינית לדיון שהנכם פותחים, הכותרת צריכה להכיל את השאלה הכללית שלכם או את תמצית הנושא של הדיון. אין לכתוב סימני פיסוק מרובים מיותרים בכותרת.

כותרת טובה וממצה תזמין יותר אנשים להיכנס לדיון שלכם, ותגדיל את הסיכויים לקבל תשובות.

בכדי לשנות את הכותרת, תוכלו לעשות זאת על ידי כפתור ה-modify.gif, שנמצא בהודעה הראשונה שלכם בדיון, מצד שמאל למעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים יקרים!

הבנתי כבר איך מסדרים נכון... (יש לנו סלון גדול, והחוטים לא מספיק ארוכים... :( )

הכוונה היתה לחבר ל TV הגדולה בסלון, ועוד שאלה: האם כל סרטי ה DVD החוקיים (וה"חוקיים" פחות) תומכים בלפחות 5.1 ?

תודה רבה על העזרה, אני חדש בתחום הקולנוע הביתי... :)

פורסם

שלום לכולם,

לגבי השאלה : לא לא כל הסרטים תומכים ב 5.1 יש סרטים שרק בשני ערוצים, יש אפילו סרטי מונו (שכמובן עדיין שומעים דרך שתי רמקולים)

יש גם הרבה כותרים בעיקר סראים זרים או מאד ישנים ש משתמשים במונו או סטראו על דבי דולבי דיגיטל,

שוב כל העניין די תאורטי כי במידה ואתה רק מדבר על סרטין הוליוודים וחדשים כמעט הכל 5.1 מה שלא תמיד שאיכות ה סאונד טובה.

לגבי שאלת ה 6.1 7.1

לי אישית בבית יש את למשל LOTR (את כל הסדרה)

והיא מקודדת ב DTD ES

מה שאומר שהאות שנשלח לסנטר האחורי תומך ב שני רמקולים אחוריים והאות שנשלח לכל רמקול הוא דיקרטי

כלומר הגענו ל

CEN-1

FW-2

SW.1

SR-2

SB-2

=

7.1

:)

אולי מה שבילבל אותך זה שהתצורה היותר סטנדרתית היא עם סנטר אחורי (כמו הקדמי)

ואז גם עם האות הוא 7.1 אתה תשמע 6.1

כמובן שיש פורמטים שלא שולחים את האות האחורי לשני רמקולים דסקרטיים אז באמת תקבל 6.1

מקווה שהתשובה שלי ל אהייתה מבלבלת מדי

פורסם

DTS ES זה 6.1 .....

איתן

פורסם

בוא נספור ביחד

CENT -1

FR -2

FL-3

SR-4

SL-5

SBL-6

SBR-7

SW-0.1

=

7.1

DTS ES

Maximum number of speakers/channels: 7.1

Upside: More enveloping surround effects than standard 5.1 surround.

Downside: Requires a receiver with ES processing; difficult to implement in rooms where the prime listening position (couch or chair) is located near a wall; ES-encoded DVDs remain scarce.

Forecast: Because of these downsides, interest in ES will likely remain low.

ES adds one (or two) rear-center-surround channel speakers to the standard 5.1 array and can deliver more enveloping surround effects than standard Dolby or DTS. Unlike EX, Dolby's matrix, 6.1-channel format, DTS ES offers a fully discrete back channel for more precise localization and imaging. But that advantage over Dolby EX holds for only DTS ES-encoded DVDs; currently, a mere handful of titles is available. To utilize this format, you'll need an ES-capable receiver

.

אמרתי שלא תמיד ההקלטה היא 7.1 ולפעמים ה אחוריים משדרים את אותו האות

אבל דיסקריט DTS ES

משדר  7.1

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים