עבור לתוכן

קניית מחשב סלוני BAREBONE (עידכון)

Featured Replies

פורסם

כנס לאתר שלהם. נדמה לי שרק כרטיס המסך OB שיש ב M.

אני בכל זאת הייתי כבר קונה צורב DVD.

פורסם

אם בחרת ללכת על מערכת עם אתלון 64 ביט ולוח מיקרו ATX, אולי כדאי לך להמתין קצת ללוח החדש של אסוס , נדמה לי שהוא נקרא K8S-MX.. הוא יותר טוב מה GIGABYTE ואפילו יש לו חריץ PCI-EXPRESS (לא לכרטיס מסך)

פורסם

כן האנטק ARIA אכן גדול מעט מהשאטלים.. אבל היתרונות שלו כבר הוזכרו כאן.

לדעתי הספק שלו זה יתרון משמעותי, והעובדה שכל לוח MATX יתאים.

בחודש האחרון היתה לי בעיה עם הלוח של השאטל שלי ואני חייב להודות שזה מבאס.. אם הלך הלוח אין מה לעשות איתו.. ניסיתי לוח EPIA של VIA אבל גם זה לא התאים.

אני לא מת במיוחד על העיצוב של ה-ARIA על פני השאטלים, אבל זה לא משהו עקרוני במיוחד.

לוחות מיקרו בארץ יש לך כרגע של Gigabyte ו-MSI.

אני גם הייתי משקיע בצורב DVD, זה מתבקש ממערכת סלונית (בין אם לצרוב סרטים משפחתיים כשיהיה צורך, או בשביל לנגן/להעתיק סרטי DVD).

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה קטנה(לGURI או למי שאמר שיש לו מארז כזה)

איך הקורא כרטיסי זיכרון מתחבר ללוח(חיבור USB פשוט כמו הUSB הקידמיים)?

פורסם

ועוד שאלה קטנה(לGURI או למי שאמר שיש לו מארז כזה)

איך הקורא כרטיסי זיכרון מתחבר ללוח(חיבור USB פשוט כמו הUSB הקידמיים)?

כן, הקורא כרטיסים מתחבר ללוח אם כמו ה front USB.. אם אתה עובד עם WINXP SP2 הוא גם מזוהה ומותקן בלי צורך בעוד דרייברים..

פורסם
  • מחבר

ok, תודה לכולם עזרתם לי עד מאוד :xyxthumbs:

פורסם

כן קיימים ממירים עד מאה שקל

פורסם

כמה נקודות:

1. אם הבנאדם רוצה רק סרטים, איכות הוידאו של MX יותר טובה מה-9250 VIVO. חד משמעית והוכח אפילו בבדיקות עוורות (שגם נטלתי חלק בהן).

לא הייתי לוקח MX כמובן, כי אתה תמיד רוצה להשאיר מקום גם למשחקים, ולו הפשוטים ביותר.

2. 9550 מספיק למשחקים בסיסיים. כמובן שהוא לא כרטיס "כבד", אבל במחיר של 350 ש"ח כולל יציאת DVI, הוא עסקה משתלמת הרבה יותר מה-9250VIVO שנותן ביצועים פחותים, ומוסיף VIVO לא איכותי בגרוש שלמעשה הופך להיות חסר שימוש. ואני כבר לא מדבר על השוואה מול ה-HAUPPAUGE שמהווה עולם אחר לגמרי.

3. אגב: אישית, לא הייתי בוחר ב-ARIA הזה. לדעתי הוא פשוט מכוער וזוועתי. ראיתי אותו היום פנים-אל-פנים והוא לא פחות מגועל נפש (שוב, לדעתי האישית בלבד). במקום זה הייתי הולך על מארז ATX רגיל (למשל, ה-VoxBox של www.digitize.co.il) ואז הכל היה יותר פשוט, וגם הקירור.

4. לדעתי אין שום סיבה לקנות DVD-ROM היום. זה ביזבוז כסף משווע. במיוחד עם משלבים PVR במכשיר, ואז רוצים לצרוב חומר החוצה.

5. לא הבנתי מדוע להמליץ למישהו לקנות Northwood כשהוא יכול לקנות AMD 64 או BARTON. האם ה-Northwood חם פחות? אצלי במארז (שמאוורר היטב) יושב לו P4C 3.0GHZ על 32-33 מעלות. מכסימום 45 מעלות ב-100% לאורך זמן. לכמה מגיעים ה-AMD 64 וה-BARTON ?

פורסם

כמה נקודות:

1. אם הבנאדם רוצה רק סרטים, איכות הוידאו של MX יותר טובה מה-9250 VIVO. חד משמעית והוכח אפילו בבדיקות עוורות (שגם נטלתי חלק בהן).

לא הייתי לוקח MX כמובן, כי אתה תמיד רוצה להשאיר מקום גם למשחקים, ולו הפשוטים ביותר.

ואיפה בדיוק זה הוכח?העין שלי אומרת אחרת

2. 9550 מספיק למשחקים בסיסיים. כמובן שהוא לא כרטיס "כבד", אבל במחיר של 350 ש"ח כולל יציאת DVI, הוא עסקה משתלמת הרבה יותר מה-9250VIVO שנותן ביצועים פחותים, ומוסיף VIVO לא איכותי בגרוש שלמעשה הופך להיות חסר שימוש. ואני כבר לא מדבר על השוואה מול ה-HAUPPAUGE שמהווה עולם אחר לגמרי.

אני מכיר אנשים שעובדים עם VIVO פשוט ומרוצים.

3. אגב: אישית, לא הייתי בוחר ב-ARIA הזה. לדעתי הוא פשוט מכוער וזוועתי. ראיתי אותו היום פנים-אל-פנים והוא לא פחות מגועל נפש (שוב, לדעתי האישית בלבד). במקום זה הייתי הולך על מארז ATX רגיל (למשל, ה-VoxBox של www.digitize.co.il) ואז הכל היה יותר פשוט, וגם הקירור.

לדעתי ה ARIA הזה אינו מכוער כלל ויתרונותיו נמנו למעלה. מארז ATX רגיל בסלון זה מכוער וה VOX יקר למיטב ידיעתי. אבל על טעם וריח אין להתווכח.

5. לא הבנתי מדוע להמליץ למישהו לקנות Northwood כשהוא יכול לקנות AMD 64 או BARTON. האם ה-Northwood חם פחות? אצלי במארז (שמאוורר היטב) יושב לו P4C 3.0GHZ על 32-33 מעלות. מכסימום 45 מעלות ב-100% לאורך זמן. לכמה מגיעים ה-AMD 64 וה-BARTON ?

כי הנורטווד קר ושקט יותר מהבארטון ויותר מה 64 ביט. רק המחיר בעייתי היום

פורסם

מאיזושהי סיבה אי אפשר לעשות ציטוט של מה שכתבת, אולי כי אתה כותב בתוך הציטוט של מה שאני כתבתי... בררר...

בכל אופן:

ואיפה בדיוק זה הוכח?העין שלי אומרת אחרת

אני מכיר אנשים שעובדים עם VIVO פשוט ומרוצים.

כנראה ששני הנושאים האלה קשורים. אם אתה מרוצה (או מכיר אנשים שמרוצים) מאיכות של VIVO מחורבן שמגיע בכרטיס שהמחיר שלו 350 ש"ח (ובמיוחד כהשוואה לכרטיס שעולה 800 ש"ח ולא כולל אפילו כרטיס מסך אלא רק CAPTURE) - אז כנראה שעדיף באמת שתסתפק במה שיש לך.

לא צריך לחפש יותר מדי הוכחות - חפש בגוגל מידע על איכות הוידאו (או קרא קצת ה-AVSFORUM) ותראה מה חושבים על ה-MX מול ה-92XX המוגבלים יחסית.

אגב, ה-MATROX טוב יותר משניהם.

לדעתי ה ARIA הזה אינו מכוער כלל ויתרונותיו נמנו למעלה. מארז ATX בסלון זה מכוער. אבל על טעם וריח אין להתווכח.

נכון. למען האמת היתרון הענק של ה-ARIA הוא העובדה שניתן לדחוף 3XPCI. ב-SHUTTLE עם PCI אחד אתה מוגבל מאוד. למרות שגם 3 זה גבולי, אבל בהחלט מבחינה פונקציונאלית זה לא וויתור גדול כל כך.

כי הנורטווד קר ושקט יותר מהבארטון ויותר מה 64 ביט. רק המחיר בעייתי היום

אם במארז שלי ה-NORTHWOOD שלי מגיע ל-45 מעלות ב-100%, לכמה יגיע ה-BARTON ולכמה ה-64?

פורסם

מאיזושהי סיבה אי אפשר לעשות ציטוט של מה שכתבת, אולי כי אתה כותב בתוך הציטוט של מה שאני כתבתי... בררר...

בכל אופן:

כנראה ששני הנושאים האלה קשורים. אם אתה מרוצה (או מכיר אנשים שמרוצים) מאיכות של VIVO מחורבן שמגיע בכרטיס שהמחיר שלו 350 ש"ח (ובמיוחד כהשוואה לכרטיס שעולה 800 ש"ח ולא כולל אפילו כרטיס מסך אלא רק CAPTURE) - אז כנראה שעדיף באמת שתסתפק במה שיש לך.

אני לא מדבר על לכידה מקצועית. לרוב המשתמשים VIVO פשוט עושה את העבודה. בכל מקרה הומלץ לו על כרטיס עם VIVO. אם יספק אותו אז נהדר. אם לא אז יקנה משהו איכותי יותר עם הזמן. על כל מקרה לפחות יוכל לבדוק את האופציה.

לא צריך לחפש יותר מדי הוכחות - חפש בגוגל מידע על איכות הוידאו (או קרא קצת ה-AVSFORUM) ותראה מה חושבים על ה-MX מול ה-92XX המוגבלים יחסית.

אגב, ה-MATROX טוב יותר משניהם.

כשיהיה לי זמן\חשק

נכון. למען האמת היתרון הענק של ה-ARIA הוא העובדה שניתן לדחוף 3XPCI. ב-SHUTTLE עם PCI אחד אתה מוגבל מאוד. למרות שגם 3 זה גבולי, אבל בהחלט מבחינה פונקציונאלית זה לא וויתור גדול כל כך.

יש לו עוד כמה יתרונות שמימנו קודם.

אם במארז שלי ה-NORTHWOOD שלי מגיע ל-45 מעלות ב-100%, לכמה יגיע ה-BARTON ולכמה ה-64?

ב 100% לאורך זמן יכולים להגיע בין 50-60 ואפילו מעל (תלוי כמובן בקרור)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קיבלתי שלשום את המחשב (החלקים הגיעו כבר שבוע שעבר ורק המארז לקח קצת(הרבה) זמן)

לקחתי:

מארז ARIA

ZALMAN CNPS7700CU

לוח GIGABYTE 8VT800M

זיכרון - 512MB

כונן DVD

והארדיסק 80/8 של WD

מעבד - AMD64/3000

המאוורר נכנס קצת קשה צריך היה לכופף כמה FINS אבל בסוף זה הסתדר כמו גדול וגם להוציא איזו קורת רוחב מהמארז שהפריע קצת בהרכבה

קיצר היה ממש כיף להרכיב את זה לבד

ואגב בדקתי גם והטמפ' של המעבד נעה תמיד בין 41-46 מעלות צלזיוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים