עבור לתוכן

קונה מסך LCD - תנו דעות עליו! (לקנות\לא לקנות)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא. כי אני יודע שלא קיים כזה דבר.

ואם קיים (ועדיין תרשה לי להטיל ספק בכך), אז כבר LCD 15". וגם זה לא יהיה סופר מציאה.......

דווקא המסך הספציפי הזה עומד מצוין מכל הבחינות, כמו מסכים טובים אחרים = של חברות גדולות ויקרים יותר.

הבעיה שהזמן תגובה שלו איטי קצת... ואין חיבור DVI

בגלל זה אני בכלל מתלבט אם לקנות אותו או לא, ומחפש מסך יותר טוב!!

וגם בנוסף ל1500 שקל שיש לי, יש לי עוד כסף בצד שאני יכול להשקיע ככה עד 1800

עריכה:

אנשים בבקשה תמליצו לי על מסכי LCD !! מקסימום מקסימום 2000 שקל.

עריכה 2:

וגם תמליצו על מסכי CRT שהם ברמה גבוהה, כי אני גם לא בדיוק סגור על LCD ב100% !

אם יש מסך CRT שהוא ברמה גבוהה וממש שווה אז אני ילך עליו יש מצב.

(רק גודל 17, לא יותר ולא פחות)

תודה

• תגובות 32
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ב2000 ש"ח יש את הViewSonic VG712 LCD, מסך פשוט מצויין, עם יבואן מעולה.

פורסם

היתה השוואת LCD באיזה עיתון מחשבים ישראלי(לא זוכר את שמו אבל כמה כבר יש)

הוא קיבל את בחירת העורך(כמובן שגם בגלל מחירו הנמוך).

מקבילו בגודל 19 זכה בשבחים ב ANANDTECH שהוא אתר די רציני.

ובנוסף ב ZAP המסך הנ"ל קיבל ביקורות חיוביות אז אם אתה לא יכול/רוצה לגרד 2000 ש"ח ל VIEWSONIC שהמליצו אני חושב

שהבחירה ב NU היא מוצלחת.

שאתה אומר "מקביל" צריך לשים לב. ברגע שזה 19", זה כבר סיפור אחר לגמרי. אין היום לדעתי שני פנלים מקבילים בגדלים של 17 ו19. חברות לפעמים (הרבה פעמים בעצם) משתמשות באותו שם דגם כדי ליצור המשכיות בקו שלהם אבל זה ממש לא אומר שמדובר על אותו מסך. נניח 17X בתור דגם מול 19X (סתם המצאתי דגמים) אבל ה19 משתמש ב"מנוע" אחר לגמרי.

במקרה הנ"ל, אגב, אפילו שם הדגם שונה לגמרי כלומר אין פה שום מקביליות.

אני חושב שהדגם 19" של החברה הזאת יותר טוב מדגם ה17 אבל זה רק מדברים שקראתי. לא ראיתי את המסכים.

לגבי נתונים אמיתיים או לא אמיתיים, ובפרט מהירות תגובה. קורה שהנתונים לא אמיתיים בכלל. אבל זה המיעוט של המקרים ולרוב לא יקרה בדגם שכבר קיים ונוסה בשוק והוא מחברה בעלת שם. מה שכן נפוץ במקרה של מהירות התגובה הוא שהמהירות שמצויינת היא במקרה הטוב ביותר כלומר אם כתוב 16 זה בד"כ מעבר של פיקסל משחור ללבן. אם תעבור משחור לאפור, זה יקח יותר, לכל גוון נתון של אפור. ז"א שבבמוצע, המהירות גדולה מ16.

פורסם
  • מחבר

היתה השוואת LCD באיזה עיתון מחשבים ישראלי(לא זוכר את שמו אבל כמה כבר יש)

הוא קיבל את בחירת העורך(כמובן שגם בגלל מחירו הנמוך).

מקבילו בגודל 19 זכה בשבחים ב ANANDTECH שהוא אתר די רציני.

ובנוסף ב ZAP המסך הנ"ל קיבל ביקורות חיוביות אז אם אתה לא יכול/רוצה לגרד 2000 ש"ח ל VIEWSONIC שהמליצו אני חושב

שהבחירה ב NU היא מוצלחת.

הוא זכה לבחירה של התמורה הטובה ביותר של NRG + PCPLUS

הנה הלינק לביקורת\כתבה עליו:

http://www.nrg.co.il/online/19/ART/10/381/833/692.html

אני עדיין לא סגור על לקנות אותו רק בגלל הזמן תגובה, אני פוחד שאני לא יוכל לשחק איתו נורמלי ואז נדפקתי.

עריכה:

012.jpg

פורסם

אתה מודע לזה שהוא קיבל ציון גבוה רק בגלל שכל שאר המסכים שהשוו אותו מולם היו פשוט הרבה יותר יקרים?

זה היה קצת יותר אובייקטיבי אם היו משווים אותו למסכים זולים אחרים כמו AOC Proview ועוד...

לא חוכמה לשים מסך של 1500 מול מסכים של 2200+ ולבחור בו בעיקר בגלל המחיר שלו.

פורסם
  • מחבר

אתה מודע לזה שהוא קיבל ציון גבוה רק בגלל שכל שאר המסכים שהשוו אותו מולם היו פשוט הרבה יותר יקרים?

זה היה קצת יותר אובייקטיבי אם היו משווים אותו למסכים זולים אחרים כמו AOC Proview ועוד...

לא חוכמה לשים מסך של 1500 מול מסכים של 2200+ ולבחור בו בעיקר בגלל המחיר שלו.

אחי אתה צודק במה שאמרת, אבל הם בחרו בו כי ביחס למחיר שלו(נמוך-1500) מקבלים נתונים גבוהים ביותר.

מסכים אחרים ב1500 הם עם נתונים נמוכים בהרבה.

וגם המסכים היקרים יותר, משתווים לו בנתונים רק יקרים יותר במחיר. (לפי מה שהבנתי )

פורסם
מסכים אחרים ב1500 הם עם נתונים נמוכים בהרבה.

על סמך מה אתה מבסס את זה? ראית השוואה של ה-NU מול מסכים אחרים באותו מחיר?

זה לא חוכמה לקחת 7 מסכים איכותיים ויקרים ולהשוות אותם מול מסך זול במשך שעה, צריך לקחת גם מדגם של מסכים זולים להשוואה.

בכל מקרה הבדיקה לא משקפת שום דבר לטווח הארוך - תקלות ופיקסלים שרופים.

פורסם
  • מחבר

על סמך מה אתה מבסס את זה? ראית השוואה של ה-NU מול מסכים אחרים באותו מחיר?

זה לא חוכמה לקחת 7 מסכים איכותיים ויקרים ולהשוות אותם מול מסך זול במשך שעה, צריך לקחת גם מדגם של מסכים זולים להשוואה.

בכל מקרה הבדיקה לא משקפת שום דבר לטווח הארוך - תקלות ופיקסלים שרופים.

אוקיי צודק בערך במה שאתה אומר ואני שמח שאתה מגיב גם דברים רעים לגבי המסך בגלל שזה עוזר לי.

עכשיו בקשר למה שאמרת, אני מבסס את זה על זה שכל המסכים האחרים ב1500(רובם) הם בולשיט ואם אתה נכנס לנתונים אתה פתאום רואה שזה 25MS וכאלה שאין בכלל מה לדבר..

ברוב האתרים מראים ** מבצע!! ** **הזול ביותר בארץ!!** וזה מסכים ב1500 ככה שהם סתם גרועים.

אבל היחיד שעולה 1500 (בנתיים) שמצאתי שבאמת יש לו נתונים טובים הוא הNU.

אבל, עדיין, 16MS זה הבעיה

פורסם

באותו סדר גודל של מחיר יש לך

AOC LM725 - 16ms

CTX S762A - 16ms

MAG LP717 - 16ms

ואני בטוח שיש עוד...

אני לא אומר שהוא יותר טוב או פחות טוב מהאחרים, אני פשוט אומר שההשוואה של האתר לא משקפת יותר מידי את המציאות.

פורסם
  • מחבר

באותו סדר גודל של מחיר יש לך

AOC LM725 - 16ms

CTX S762A - 16ms

MAG LP717 - 16ms

ואני בטוח שיש עוד...

אני לא אומר שהוא יותר טוב או פחות טוב מהאחרים, אני פשוט אומר שההשוואה של האתר לא משקפת יותר מידי את המציאות.

הCTX הוא 25MS, ובדקתי את זה. אבל זה לא חשוב זה סתם מסך ספציפי.

וAOC+MAG במחיר הם באותו סדר גודל של הNU אבל הנתונים שלהם נמוכים יותר.

ולמרות שאני ממש אבל ממש לא מבין בחומרה, תרשה לי לחלוק עלייך ולהגיד שההשוואה של האתר היא נכונה לגבי הNU.

ודרך אגב, אתה ממליץ לי לקנות מסך CRT ב1000+ או לקנות מסך LCD שהוא כאילו לא מהטובים ביותר שיש??

(השאלה מופנת לכולם, אני שואל כי אני גם קונה מחשב ואז אני יכול לקנות מסך CRT ולהשקיע יותר במחשב.)

פורסם

איך ההשוואה של NU יכולה להיות נכונה אם לא השוו אותו מול מסכים זולים אחרים?

הסיבה היחידה שהוא קיבל את בחירת העורך היא בגלל שהוא עולה הרבה פחות מהאחרים.

לדעתי בתקציב כזה כבר עדיף לקנות מסך CRT מהטופ ולא להסתכן עם LCD זול.

פורסם

אני לא יודע מה יש לך ממסכי "CRT 19, אבל יש לי את ה"LG F900P 19, והוא הרבה יותר טוב מכל שאר המסכים עליהם הת'רד הזה מדבר.

אהה, שכחתי לציין שהוא עולה רק 1600 ש"ח!

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=18636

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אחת הסיבות שבגללה אני מחפש LCD היא שאין לי בדיוק הרבה מקום(CRT 17 רגיל יהיה מקום אני מאמין), ו19 זה כבר ממש גם יותר מדיי בגודל וגם יותר מדיי במקום שיתפוס !!

דרך אגב, אני יוצא מחר לשבוע גד"נע ("אין לא יכול, יש לא רוצהה!!") הקיצר אני מאמין שאני יחזור הדיון כבר ירד למטה

אז אני מודיע מראש ומתנצל, אני מתכוון להקפיץ אותו שאני יחזור.

כי חבל לפתוח סתם אותו דיון מחדש זה דיון שהולך מצוין ואתם אחלה פורום ואחלה אנשים.

אז להתראות אנשיםםם

שבוע טוב

פורסם
  • מחבר

UPPPPPPPPP

חזרתי מהגדנ"ע.. למי ששואל היה ליגהההה !! והגדנ"ע כמו כל הארץ זה שוק אחד גדול..(נגיד שוק הכרמל, לא מהמילה שוקיסטים)

קיצר מה אתם אומרים בקשר למסך שאני רוצה לקנות?

ללכת על הNU?

או לקנות בכלל מסך CRT?

פורסם

אם אתה רוצה מסך איכותי קח CRT, אם אתה צריך מסך דק שיחסוך במקום קח LCD, כל זה אם אתה מדבר על תקציב של 1500 ש"ח.

ד"א, היית בגדנע מזרחנים? :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים