עבור לתוכן

טיסה אחת בשבילנו (+8 שנים עברו) - דיון משולב.

Featured Replies

פורסם
היום, גבירותי ורבותי, nice-1 היקר שלנו הגיע לשפל חדש. הוא השווה את שואת יהודי אירופה למצב הפלסטינאים באינתיפדה הנוכחית. לפי דעתי, זה דבר לבל יעבור בשתיקה - זוהי בגידה בכל אותם ניצולי הזוועות. אני פשוט לא מבין כיצד הוא מעז בכלל לעשות אנלוגיה כזו. זה פשוט מחליא ברמה שלא ראיתי בחיים שלי. רק הרצון למצוא אפילו את הסימן המשווה הקטן ביותר בין 2 המקרים, שהשוני ביניהם הוא עצום! הוא מחליא אותי - וצריך להחליא את כולנו.

וככה יוצרים דמגוגיה.

איפה השוותי?

איפה מישהו דיבר בכלל על השואה?

בכל מה שכתבתי הלך הדברים היה ברור- לא עושים סרטי תעמולה מהשואה.

העולם שתק? אנחנו תמכנו באפרטהייד.

העולם שתק? ממניעים כלכליים אנחנו לא מכירים בשואת הארמנים

העולם שתק? אנחנו כובשים עם אחר.

ועכשיו ילדודס, תשימו לב לתרגיל בהבנת הנקרא-

האם דרור השווה משהו מהדברים לשואה?

כל מה שאני אומר זה שלא יגעו לי בשואה, ושאין מקום לסרטי תעמולה. הרי זה ברור, וגם הכט עצמו אומר את זה, שהמסקנה היא שאין לנו על מי לסמוך חוץ מעל עצמנו.

למסקנה הזאת הוא הגיע דרך זילות בערך השואה.

אז מי השווה את השואה למצב שלנו היום?

• תגובות 39
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העולם שתק ? לא יודע...

אבל אני לא שותק שאתה מפיץ שקרים מגעילים בפורום הזה.

והסרט שלו לא היה סרט תעמולה.

פורסם
  • מחבר

תחיה עם זה במקום לעשות סרטי ניצחון (או שתקפוץ לשטחים לרגע).

אתה יכול להסביר לי בבבקשה, מר דרור, מה לעזאזל קשור המשפט המודגש לנושא? - הדבר היחיד שעולה לי בראש (וראשים רבים אחרים) זה השוואה של השואה למצב בשטחים - אם תרצה או לא תרצה, אתה אמרת את זה - וזה ממש מגעיל.

דע לך, שמלבד הבילבולי שכל שהיו מסביב לכל הנושא - לסרט היתה מטרה מרכזית - להראות שמעם ללא מדינה, עם ללא הגנה הקמנו מדינה ששברה כל מה שהעמידו נגדה - ובמיוחד בדימוי של טייסי חיל האוויר והטיסה מעל אושוויץ - לסבא שלי (ניצול אושוויץ) זה עשה טוב בלב - הוא אומנם לא התרגש כמו כולנו ועשה מזה עניין, אך זה נגע בו. ואם בך, מר דרור, זה לא נגע - אני מצטער להגיד שכל קשר בינך לבין הנושא - הוא מקרי בהחלט.

פורסם

אם הסרט שלו לא היה סרט תעמולה שמטרתו (ואני מצטט את יוצר הסרט) "להראות שאנחנו צריכים לסמוך רק על עצמנו" אז מה כן?

Yot,

השורה הזו באה אחרי שהבהרתי שאין מקום לסרטי ניצחון כדוגמת הסרטים של הכט.

שיחיה עם זה שגם אנחנו לא טלית שכולה תכלת, ואם הוא צריך לראות משהו מול העיניים שיקפוץ לשטחים.

עשה לסבא שלך טוב? אם בארץ היו מתייחסים לזה כראוי כשזה קרה בזמן אמת, אולי הוא היה מתרגש יותר. ערוץ 2 התעורר כי עוד מעט המכרז.

זה לא נגע בי כי אין לי שום הערכה לטקס צבאי כלשהו (למרות שהשתתפתי בכמה הלוויות צבאיות) לאיזה גחמה של תא"ל. לא כי אין בי רגישות לשואה.

אבל לך, תעשה בלאגן יותר גדול מהערת שוליים שאתה כנראה צעיר מידי כדי להבין, רק תסתום ת'פה כשאתה רואה מישהו עם טלאי כתום.

הרסתם דיון אמיתי, על מהות הבכיינות והדמגוגיה, והפכתם אותו לדרור צריך למות.

פורסם

דרור, אתה הפכת... תראה את התגובות שלך, תראה איך תגובה אחת שלך שבאמת לא קשורה... גררה את הנושא.

אני הערתי הערה, שזה לא המקום של ההודעה שלך, ציפיתי שזה יגמר שם...

סרט תעמולה?

כנראה שאתה לא מבין את המשמעות של סרט תעמולה,

סרט תעמולה בא לשכנע בכל מחיר שמשהו מסויים צודק,

זה לא קיים פה.

מה הקשר לשטחים, אלוהים גדול....אני לא בטוח שלך יש תשובה,

סרט ניצחון?

זה לא סרט ניצחון, זה סרט תיעודי זה הנצחה,

דמגוגיה?

אם היית במחנות, והיית שומע את התותחים הרוסיים מרחוק כמו שסבא שלי שמע (לא היה באוושיץ בזמן השחרור אלא ברייכנבאך), בזמן שחבריו גוועים ברעב, מתים מהקור ומהנאצים, היית מדבר אחרת

אתה היום לא חסר אונים כמו לפני 60 שנה בגלל הצבא בכלל וחיל האוויר בפרט,

זה שאתה לא יודע להעריך דברים זה כבר בעיה נפשית שלך.

הערת שוליים?

מקומה לא בדיון הזה,

זאת פרובוקציה.

פורסם

אני מניח שכשאתה רואה סרט דרמה רומנטי אז בסוף אתה מבין שזה תעמולה לשכנע אנשים שיש כזה דבר אהבה ממבט ראשון נכון ?

את מי בדיוק הוא צריך לשכנע שצריכים לסמוך רק על עצמינו ? כל דביל יודע את זה וזה לא שיש איזו אופציה אחרת שבזכותה אנחנו מתקיימים פה וגם אם כן זה בכלל לא מטרת הסרט, הסרט היה על אדישות העולם מול השמדת עם וכנראה שיוצא ממנו גם מסר, מה לא לגיטימי בזה ?

מישהו אמר שאנחנו מושלמים ? מישהו אמר שבישראל אין בעיות ?

מה הקשר אבל ? אסור לבנאדם לעשות סרט דקומונטרי על מה שהוא רוצה ?

או שכל מי שעושה סרט דקומונטרי צריך להראות את כל מה שלא בסדר במקום שהוא חי בו לפני ואז הסרט יכול להתחיל ?

אתה בנאדם עם רגשות נחיתות, סכיזופרן ופשוט דביל שמצליח להרוס כל דיון אפשרי ולזיין את השכל בכל הזדמנות.

תעשה טובה לכולם ופשוט אל תחשוב !

כמה שטויות מבנאדם אחד :kopfpatsch:

פורסם

אני מצטער אבל אני חייב להוציא את זה:

חיים הכט מעצבן!

צורת הדיבור שלו, האופן שהוא משתמש בידיים ובעניים המפחידות שלו, בא לתת לו כפה!@#

טוב, אחרי שהוצאתי את זה, אפשר לחזור לנושא :P

פורסם

בוא באמת נראה מה יוצר הסרט אומר.. על מה הסרט באמת:

בסמוך לציון 60 שנה לשחרור מחנה אושוויץ, ישודר הערב ב"קשת" סרטו של חיים הכט, "טיסה אחת בשבילנו". "זה לא סרט שואה זהו סרט ניצחון", אומר הכט ומוסיף, "היום בעצם התברר לי שזהו לא סרט היסטורי בכלל, אלא סרט כל כך רלוונטי לזמננו שזה פשוט מצחיק"
"הסרט מוכיח לראשונה עד כמה היה בכוחם להפסיק את ההשמדה של היהודים בתוך יום אחד, בתוך שעה אחת. אני מראה שם גשר מסוים שאם אתה מפציץ אותו, אתה עוצר השמדה של מאות אלפי יהודים! ההישג שלי הוא קודם כל העובדה ש'קשת' משדרת אותו בפריים-טיים, כך שזה סרט שצריך להביא רייטינג וזה המבחן האמיתי. היום בעצם התברר לי שזהו לא סרט היסטורי בכלל, אלא סרט כל כך רלוונטי לזמננו שזה פשוט מצחיק. תפתח את העיתון, מה הכותרת הגדולה? מאיר דגן שאומר 'איראן הגיע לנקודת העל חזור בפיתוח פצצת הגרעין' וזה קורה ב-2005! עוד מעט מישהו אצלנו יצטרך לקבל החלטה בקשר למה עושים הם לא עובדים על הפצצה בשביל גמילות חסדים על הפצצות כתוב 'תל-אביב!'

וזה לא איזה אידיאליסט בשקל כמו עבדכם, זה יוצר הסרט. מי עירב את השואה בענייני דיומא?

(שלא נדבר על זה שהוא מתבטא כמו ילד קטן)

פורסם

nice-1 בוא נסביר לך, אם לא הבנת, איך בדיוק הפכת את הנושא על פיו:

הנושא נפתח ע"י משתמש מסוים, ודיבר על הסרט של חיים הכט. לאחר מכן היו 3-4 תגובות ואז באה התגובה שלך:

דמגוגיה שבדרך כלל שמורה לראשי ממשלות.

לידיעת הקורא הכט, אי שם בהסטוריה, הטורקים (שהם גם ידידינו הקרובים במקרה) ביצעו שואה לעם העותמני.

ישראל היא המדינה הכמעט-יחידה שלא מכירה בשואה הזו.

ישראל תמכה בשלטון האפרטהייד בדרא"פ.

תחיה עם זה במקום לעשות סרטי ניצחון (או שתקפוץ לשטחים לרגע).

מה המטרה של מה שכתבת פה? להוריד את המיקוד ממה שהסרט מדבר עליו ולהעביר את הכוונת על מדינת ישראל, זה מה שעשית, זה מה שנקרה חטיפת דיון חביבי.

ובקשר לציטוט האחרון שלך:

בסדר, איראן, פצצות אטום, ישראל. קודם כל זה שונה לחלוטין מהשואה אפילו אם (חס וחלילה) הם יזרקו לפה פצצה, כך שההשוואה שהוא עשה הייתה ממש לא במקום (אולי הקטע של הטיסה, אבל בכל מלחמה אפשר להפציץ מטרות). עכשיו יש מדינת ישראל, ויש לה צבא ויש חיל אוויר ואנחנו יודעים להגן על עצמנו.

ובמקום לדבר על זה אתה בכלל דיברת על השטחים והפלסטינים, אז "ענייני דיומא" שאתה מדבר עליהם, הם לא אותם עניינים שדיבר עליהם יוצר הסרט, אל תנסה להתחמק מדבריך.

לאחר שזה הובהר, אפשר בבקשה לחזור לנושא?

פורסם

nice-1 בוא נסביר לך, אם לא הבנת, איך בדיוק הפכת את הנושא על פיו:

הנושא נפתח ע"י משתמש מסוים, ודיבר על הסרט של חיים הכט. לאחר מכן היו 3-4 תגובות ואז באה התגובה שלך:

מה המטרה של מה שכתבת פה? להוריד את המיקוד ממה שהסרט מדבר עליו ולהעביר את הכוונת על מדינת ישראל, זה מה שעשית, זה מה שנקרה חטיפת דיון חביבי.

זה מה שהסרט מדבר עליו!! שתיקת העולם וחוסר המעש של המדינות השולטות.

עכשיו לבוא בתלונות קל, לבקר את עצמך קצת יותר קשה.

זה כל מה שאמרתי, רואה כמה קשה לבקר את עצמך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים