עבור לתוכן

איזה נגד אני צריך כדי "להמיר" חיבור של מנורת לבה למולקס?

Featured Replies

פורסם

אני קונה מנורת לבה שתשתתף בפרוייקט המודינג הבא שלי (כבר דאגתי לקירור מבחינת במארז והחום שהמנורה פולטת)

יש אפשרות לחתוך את הראש לחשמל (תקע) ולהחליף אותו בחיבור מולקס? אם כן אני צריך עם נגד כלשהו או פשוט להלחים?

אפשר סקיצה להלחמה ולנגד אם צריך ולהכל?

פורסם

חשמל ביתי הוא 220 וולט, ומולקס מתחבר במחשב ל-12 וולט (אדום) ו-5 וולט (צהוב)

מכאן שזה לא יתאים

פורסם

מה שאתה צריך לעשות זה לקנות RELAY (ממסר בעברית).

אתה מחבר את ה220, מחבר את ה12 ואת המנורה וברגע שהממסר יקבל זרם מהמחשב (כשהוא נדלק) הוא יסגור מעגל בין ה220 וולט למנורה.

מי שעבד עם זה יוכל לספר לך בטח איפה לקנות, מה לחבר לאיפה וכו'

פורסם

פתרון טיפה יותר פשוט מממסר יהיה לחבר אותה ליציאת החשמל של הספק, לאיפה שהיו מתחברים מסכים ישנים, אם יש בספק שלך יציאה כזו. תצטרך רק לחבר אליה כבל מתאים.

פורסם

שאלה קצת לא קשורה, לפי מה שאני יודע מנורת לבה יוצרת חום כמו של מנורה רגילה אולי אף יותר

איך מצאת פתרון לקירור? שתף אותנו......כי גם אני רציתי לשים מנורה חזקה אבל פחדתי מעניין החום...

פורסם
  • מחבר

היא תהיה בתוך צינור פרספקס בתוך המארז שיהיה בעך במרכז איפה שאפשר לשים

עם מאוורר 80 מלמעלה ומלמטה + יהיה קצת קירור פסיבי מעוצב על הפרספקס עצמו חיצוני ככה שהכל ישתלב ביחד

בדקתי כבר את הרעיון עם ספק שיש לי (חיבור למפסק)

והטמפ' של החלק הכי קרוב לפרספקס מחוץ לפרספקס (במרחק של חצי ס"מ) הייתה טמפ' החדר (25 מעלות)

כי יש את הפרספקס שמפריד...עליו יש קירור פסיבי (heat pipes מעוצבים יפה ובהתאם) ועוד שני מאווררים לזרימה מושלמת שגם מקררים את ההיטפייפס מבחוץ וגם את המנורה מבפנים (הקוטר של הצינור פרספקס הוא 50 בעוד המאווררים הם 80

פורסם

אחי חשבת על זה שהפרספקס שאמור לעטוף את הנורה יתחמם וימס מן החום ?

פורסם
  • מחבר

צודק.....בגלל זה קניתי פרספקס מיוחד עמיד בטמפ' גבוהות במיוחד....(או בשמו השני פוליקרבונט)

עולה יותר אבל שווה את זה...והוספתי עוד 50 ש"ח אצל זגג להוספת ציפוי נגד חום

ככה שזה לא נמס בטמפ' של המנורה....בדקתי הכל... :xyxthumbs:

פורסם

תיקון ל royi, האדום במולקס זה 5 והצהוב זה 12V.

בקשר למנורת לבה, צריך לבדוק איך היא עובדת, רוב הסיכויים שיש בפנים ממיר מתח, מיצב מתח, אני לא רואה כל סיבה שהיא תצרוך באמת 220V, יכול להיות שהיא באמת עובדת על 12V במקור, ואז אחרי הרכבות מסויימות תוכל להפעיל אותה ישירות מהספק כוח, אבל שוב זה באמת דורש בדיקה לעומק על איזה מתחים היא עובדת.

בקשר לפוליקרבונט, חומר מצויין, באמת עמיד בחום אבל קצת קשה לעבוד איתו..

בהצלחה בפרויקט!

פורסם

מנורת לבה היא מנורה של 60 וואט רגילה שמחחמת את הנוזל שבפנים.. היא באמת צריכה 220 וולט.

פורסם

פתרון טיפה יותר פשוט מממסר יהיה לחבר אותה ליציאת החשמל של הספק, לאיפה שהיו מתחברים מסכים ישנים, אם יש בספק שלך יציאה כזו. תצטרך רק לחבר אליה כבל מתאים.

לא יעבוד.

היציאה של החשמל מהספק תמיד מוציא חשמל

המסך לא נכבה מתי שהמחשב נכבה הוא ניכנס למצב המתנה

פורסם

המנורה בתוך מנורת הלבה היא אכן 220V

כמו שאמרו פה, ממסר יפתור לך את הבעיה.

אפשר גם לעשות מודינג למנורת לבה ולתקוע שם מנורת 12V:

אפשר אולי לקחת מנורה של מכונית, או מנורת הלוגן 12V.

חוץ מהאור של המנורה גם חשוב החום שלה אז עדיף שתשים משהו של בערך 60W

או תחבר 2 של 30

מנורות הלוגן (גם האלה הקטנות של 12V) מתחממות בצורה מטורפת, במקום לא מאוורר

פני המנורה יכולים להגיע ל500 מעלות. לפני כמה זמן עשיתי מודינג לפנס כדי שעיבוד עם

מנורת הלוגן 12V\20W המנורה המיסה לי את הפנס...

פורסם

יש כמה בעיות.

אחת כמו שאמרו, היא באמת צריכה 220V.

השניה, שהיא צריכה זרם חילופי. ולכן לא תוכל לחבר אותה ליציאה מהספק למסך. כי זה DC אם אנלא טועה.

RELAY יכול לעבוד. אבל זה סיפור אחר (ולא מסובך בכלל). כל מה שתצטרך זה RELAY של 5V / 12V . נגד 1K. דיודה. TIP31C וברדבורד.... ומולקסים קטנים...

אם זה יהפוך לאמיתי תגיד. הבעיה היא שאתה עובד עם 220 וולט... אז צריך מולקסים של חשמל בייתי. שוקולדים כאלה....

פורסם
  • מחבר

אשמח אם אפשר לקבל שרטוט של המעגל שארני צריך להכין?

ואם אפשר דגמים ספציפיים ומפורט קצת יותר?(איזה נגד בדיוק...מה עוד אני צריך...איך לחבר)

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים