עבור לתוכן

יש לי סוללה 12 V ואני לא יודע איך מטעינים אותה

Featured Replies

פורסם

אוקיי כמה דברים:

הסוללה הזאת היא מצבר לא למכוניות אלא לאופנועים קטנועים וכו' אתה יכול להטעין אותה באמצעות שנאי כמו שאמרו לך אבל הוא צריך להיות

ADAPTER ולא INVRATER

המצבר אומנם 12 וולט וחלקכם התפלאתם איך זה מניע את האוטו אז ככה המצבר משמש לכל החלקי חשמל באוטו וכדי להפעיל את הסטרטר שזה מנוע קטן שמניע את האוטו ברגע שהסטרטר מופעל יש מערכת פלאגים שממירה את את החשמל מ12 וולט ל10 אלף וולט (כמעט בטוח לגבי ה10 אבל לא סגור לגמרי...) וככה האוטו מונע

אגב צלמי חתונות וארועים משתמשים במצבר כזה להפעלת המצלמה כל מצבר כזה מספיק ל20 דק' חח ולכן יש עליהם תמיד את החגורה ועליה עוד שניים חלופיים  ויש להם גם מתקן מיוחד כזה שטוען סוללות

אפשר לעשות איתו אחלה דברים אני תמיד משתמש במצבר הזה בפיקנקים כדי להפעיל מערכת סטריאו קטנה מחברים לאיפה שהסוללות צריכות לשבת ובום עובד כמו גדול 

מצבר של אוטו הרבה יותר חזק מהסוללה הזאת למרות שהוא גם 12 וולט. מצבר של אוטו מוציא משו כמו 70 אמפר שזה הרבה יותר מהסוללה הזאת

פורסם

תנסה לחבר רת הסוללה לספק ותגיד לנו איך זה יצא...

פורסם
  • מחבר

אתה בטול שלא החליפו לכם אותה לא כי היא סתם התרוקנה אלא כי הגיעה לסוף אורך החיים שלה?

יכול להיות שהאזעקה מחוברת גם ל- 220V והיא מטעינה את המצבר כשהוא לא בשימוש (לא ב- 220V כמובן, אלא במתח 12V מיושר)

ואז הסיבה שהחליפו אותה פשוט כי היא לא נטענת יותר (כמו שמצבר של אוטו "הולך" אחרי כמה שנים).

לא נראה לי שהתקינו לך באזעקה סוללה נטענת אם לא באמת מטעינים אותה,

ולא נראה לי שיחליפו לך לסוללה חדשה אם אפשר לטעון את הישנה.

לפי מה שהבנתי, היא לא מספקת עכשיו את הכח שהיא סיפקה לפני, זאת אומרת גם אם ניטען אותה היא לא תייצר אותו כח כמו מההתחלה, לכן החליפו אותה....אם אני לא טועה זה אומר שהאמפר שלה ירד, תקנו אותי אם אני טועה....

פורסם

כוח=הספק שזה שווה מתח כפול זרם....

אני לא חושה שהמת השתנה אולי הזרם כי נראה לי יותר הגיוני שאתה לא יכול להטעין אותה מחדש וליצור את אותו פוטנציאל כמו שהיה בהתחלה..אז אני חושה שזה הזרם...

פורסם

זו סוללת SLA (Sealed Lead Acid) שזה בעצם כמו מצבר יבש.

אתה מטעין אותה עם מתח DC של כ 13.8 וולט.

אם היא ריקה לחלוטין היא די אבודה, אבל אפשר לשקם אותה ע"י כמה טעינות מלאות. אם היא תעבוד היא לא תחזור לתפוקה מלאה אבל גם משהו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים