עבור לתוכן

מסך ב2100 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש לי התלבטות בקניית מסך.

המסך הנוכחי שלי סובל מבעיות גיאומטריה קשות ובלתי ניתנות לריפוי, אי לכך ובהתאם לזאת מצאתי תקציב של בערך 2000 ש"ח למסך.

עכשיו, המסך צריך להיות לפחות 17", ואמור לשמש לעבודות גרפיקה, מעט משחקים, סוגים שונים של וידאו (סרטים), ועבודות משרדיות שונות.

בהתחלה חשבתי על LCD, אבל בכל דיון פה הדעות חלוקות, כנ"ל לגבי CRT.

מצב העיניים שלי גם ככה לא משהו, והעדיפות היא לגבי LCD, ככה שהייתי שמח לדעת עד כמה ההבדלים בין CRT לLCD גדולים.

אשמח לקבל המלצות (וכמובן שאשתדל להסתכל על המסך בעייני שלי בשביל להיווכח באיכויות שונות).

תודה מראש.

פורסם

הנושא ששאלת עליו הוא ארוך ומורכב,אך אנסה להשיב לך כמיטב יכולתי.

ראשית תקרא את המאמר המצויין על מסכים דקים שהפיע בYNET,אני בטוח שהוא יענה לך על רוב השאלות ששאלת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3031783,00.html

אני הייתי אומר לך כך,אם בעבר מקובל היה לחשוב שכל היתרון של מסכי הLCD על מסכי הCRT הוא בגודל\משקל\נפח המצב היום לחלוטין שונה,והמאבק באיכויות הוא די צמוד.

לאט לאט הפערים מצטמצמים,וכיום ניתן למצוא מסכי LCD עם זמני תגובה מטורפים! ,דוגמאת הViewsonic VP171 עם 8MS!!!

כמובן שVIEWSONIC נמצאת בטופ של יצרני המסכים,והמסך הספציפי הזה נפלא,אך חורג מתקציבך (כ2600 ש"ח)

אוסיף לך עוד פרט חשוב ביותר לגבי הנושא של הפיקסלים השרופים,ותתייחס אליו במשנה זהירות כי ייתכן וזה מה שיכריע את הכף לטובת מסך זה,או אחר.

לכל יבואן בארץ ישנה מדיניות שונה,לגבי השאלה כמה פיקסלים שרופים יגרמו לו להחליף לך את המסך, לדוג':

קבוצת ח.י היבואן של LG ו-hyundai מחליף לחדש מעל 3 פיקסלים ,כולל .

אמטל היבואן של MAG ו-BENQ מחליף מעל 3 פיקסלים למסך עם עד פיקסל אחד (אחרי בירור טלפוני)

חיון הפצה היבואן של Samsung מחליף מעל 20 פיקסלים שרופים כשקבוצה של פיקסלים נספרת כפיקסל אחד!

לכן אם עומדת בפניך הבחירה בין שני מסכים,מחברות שונות,אך עם מפרט זהה,ומחיר זהה,הייתי ממליץ לך לקחת את המסך עם האחריות הפחות נוקשה.

המלצות שלי,לגבי מסכים דקים:

HYUNDAY Q17

SAMSUNG 710TM

VIEWSONIC VG712S (קניתי אותו שלשום!)

אשמח לעזור,במידה ויהיו לך שאלות נוספות :)

פורסם
  • מחבר

ואללה, אחלה של תגובה.

(ואני כבר מעל לשנתיים פה, משתמש פסיבי אומנם, אבל מידי פעם שואל ועונה).

את הכתבה בYNET קראתי, ואת הבעיה עם הפיקסלים הכרתי, אבל בצורה שטוחה.

האמת שיש עכשיו בפורום משהו כמו שלושה דיונים נפרדים על הנושא.

והדבר היחיד שחסר לי זו ההתרשמות שלך מהVIEWSONIC שקנית (ביצועים במשחקים ובכלל), כי הוא נראה לי מועמד מוביל, סאמסונג אני לא מתכוון לקנות.

(ואין הבדל בין המסך הכסוף לשחור, נכון?- אני מתכוון מבחינת ביצועים, לא כסף וצבע).

פורסם

אין הבדל בביצועים ,בין הכסף לשחור.

אני משחק בעיקר HALFLIFE 2 במסך שלי ,ונהנה מכל רגע.

להרבה חברים בפורום יש מסכי VIEWSONIC ובפרט את ה712S,כך שאתה תצטרף לחבורה מכובדת למדי.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שלא מצורף לויוסוניק כבל dvi . כמו כן לגבי האחריות של הסמסונג זה לא מדויק הרבה חנויות מתחייבים לגבי החלפת המסך מעל 3 פיקסלים

ולא צריך לשלול את הסמסונג .( כמובן לא מזלזל בטיב ובאיכות של הויוסוניק)

פורסם

לא שללתי את הסמסונג לכשעצמו,והתלבטתי לא מעט האם לרכוש את ה710TM אשר הCONTRAST שלו הוא 1:600 לעומת 1:500 של הVIEWSONIC 712.

אבל, היות וגם שוחחתי עם אנשים אשר היה להם ניסיון מר עם האחריות של סמסונג,ולא כפי שציינת,החלטתי ללכת על VIEWSONIC

לגבי החלפה של סמסונג עם 3 פיקסלים שרופים,מדובר רק בחודש הראשון.

תנסה לבקש החלפה לאחר חצי שנה,עם 3 פיקסלים שרופים,ונראה מה יגידו לך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים