עבור לתוכן

לגבי המדריך של המקלט אינפרא אדום יש שאלה, ואיפה מוצאים את "מודינג בשעה"?

Featured Replies

פורסם

במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה???

והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?

פורסם

אתה מכוון עם תוכנה שאתה מתקין במחשב את השלט שלך ואת כל הפעולות שאתה רוצה שהשלט יעשה בכל כפתור...

וכדי לךמצוא את כל הסידרה הכי פשוט זה לעשות חיפוש על מודינג בשעה

פורסם
  • מחבר

ומה זה יקלוט כל שלט.?

כלומר אם אני ירצה להגביר את הווליום של הטלויזיה זה בטעות יכול נגיד להעביר לשיר הבא במחשב??

פורסם

ומה זה יקלוט כל שלט.?

כלומר אם אני ירצה להגביר את הווליום של הטלויזיה זה בטעות יכול נגיד להעביר לשיר הבא במחשב??

לשלטים יש תדרים דומים, עד כמה שידוע לי.

שים לב ששלטים של טלויזיות וחברות שונות עובדים ביחד..

הבעיה זה איך יפרשו את האות, ובשביל זה יש את התוכנה.

שים לב שיש שלטים שעובדים בצורה שונה מכל השאר, והם לא יעבדו עם טלויזיות "נורמאליות" ואף שלט רגיל לא יעבוד על הטלויזיות המסויימות שצריכות את השלטים המסויימים.

ואם אתה מכוון לטלויזיה זה יגיע לטלוויזיה, עם למחשב אז זה יגיע למחשב.

אם העינית שבמחשב תהיה קרובה לעינית שבטלויזיה, השלט עלול לבלבל את המכשירים ולעבוד על המכשיר הלא רצוי.

אבל אם זה במרחק כמה מטרים (2) או בכלל בחדר שונה, לא תהיה בעיה.

האות לא כל כך חזקה. כדי להפעיל טלויזיה אתה צריך לכוון את השלט אליה, ובדרך כלל מספיק לכוון לאיזור, אבל עד מרחק מסויים.

ממרחק של כמה מטרים (4 למשל) זה כבר לא יעבוד ותצטרך לכוון את זה לטלוויזיה.

אם זה בחדר שונה-אין בעיה.

ואם תהיה בעיה, שים לשלט סוללות חלשות יותר, והאות יהיה חלש. תצטרך לכוון את זה ישר למשכיר ואם לא זה לא יעבוד. זה ימנע הפעלת מכשיר לא רצוי.

מקווה שעזרתי..

פורסם
  • מחבר

השלטים זו לא בעיה אבי טכנאי אלקטרוניקה ויש לי כ20 שלטים שונים ומשונים לא בשימוש..אז יהיה אפשר למצוא אותו שונים..

הבעיה שלי שאני לא מבין איך המקלט ידע מאיזה סוג שלט לקלוט אות הרי לכל שלט אות שונה ואיך בכלל מכוונים שדווקא כפתור מסויים יעשה את הפעולה?

פורסם

השלטים שולחים אותות דומים.

זה למה העינית יכולה לקלוט את כולם.

אתה צריך להשתמש באותו שלט כל פעם.

יכול להיות שהמחשב שלך יזהה את כפתור ההגברה של שלט אחד כמו באותה צורה כמו כפתור כיבוי של שלט אחר.

הוא לא יזהה את כולם ביחד. הוא יכול לזהות את כולם, אבל אתה מגדיר בעזרת אחד, אני חושב.

למרות שאם אני לא טועה ברוב שלטי הטלויזיה למשל כל הכפתורים הרגילים (ווליום, ערוצים וכאלה) זהים באותו ובתדרים. אז אין בעיה.

אבל שלט של טלויזיה ושלט של וידאו לא יכולים לעבוד באותו זמן על אותה פעולה. אבל שניהם יכולים לעבוד, אם לא תרצה את זה ביחד.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני חושב שיש מבין, בימים הקרובים אני אלך לקנות את החלקים בחנות הקרובה והלרכיב את זה, נשמע ממש פצצה, חשבתי על להעביר את המקלט עד לסלון ואז בסלון יהיה אפשר לשלוט על המחשב(שכמובן מחובר לטיוי בסלון) תודה רבה ענקית, אולי אחזור עם שאלות נוספות, ונקווה שעם תוצאה:).

פורסם
  • מחבר

הכל התסדר לי חוץ מהחוט טלפון, לא הבנתי למה צריך כבל 4 גידים? הוא אמור לשמש כמאריך? כלומר אם יש לי כבר DSUB שיש לו גידים אז לא צריך את החוט טלפון?

(לא מצאתי במדריך הוראה על החוט טלפון, לא הבנתי בכלל למה הוא משמש)

פורסם
  • מחבר

בעסה שאין עזרה..

עכשיו יש לי עוד כמה שאלות שאני מחכה תשובות די בדחיפות..

קודם כל לגבי החיבור של העכבר..יוצאים ממנו 5 חוטים מהDSUB הצלחתי למצוא את חוט 1, וחוט 7 אבל 5 לא קיים (גם שמים לב שאם מסתכלים לתוך החור אז אין בתוכו ברזל..)

ולכן אני לא יודע איך לחבר לפין 7 את הגיד.. (פירקתי עכבר התברר שיש בו 5 גידים שאני חושב שזה נורמלי, פרקתי עכבר ישן נוסף ובו היה 4.. ובשניהם פין 5 לא הצלחתי למצוא בין החוטים)

אחרי שלא הצלחתי לחבר דרך הDSUB החלטתי לעשות בדרך הקלה יותר וחיברתי ישר ללוח, מצאתי בין החלקים הישנים חוט עם 5 פינים (כמו של הסאונד, אבל יותר נדיר - עם 5..בדיוק מה שהייתי צריך) אליו חיברתי במדויק את המקלט IR שהוצאתי מוידאו שלא בשימוש, הפעלתי את האופציה בביוס, הוינדוס זיהה אותו והתקין אותו בהצלחה ואמר שהוא מוכן לשימוש, התקנתי UIEC בחרתי שם בGenric Serial IR receiver ואז הלכתי לכוון כפתורים בהתחלה הוא לא רצה לקלוט..ושמתי לב שאיך שהייתי מזיז את החוט של המקלט פתאום היה קולט אותות(מוזר ביותר)(והחבאתי את כל השלטים בבית ועדיין היה מזהה אות כלשהו) טוב אחרי זה זה הסתדר השארתי אותו נייח ולא נגעתי בו והוא התחיל סוף סוף לקלוט את השלט, אבל הבעיה שלא משנה איזה שלט לכל השלטים הוא היה אומר שזה אותו האות, כלומר אם הייתי מנסה להגדיר כמה כפתורים הוא היה אומר שהוא כבר השתמש באות הזה, ואז קבעתי שהכפתור יעשה Play בוינאמפ..

וכל כפתור לא משנה איזה בשלט, ולא משנה באיזה שלט היה עושה פלי, מישהו יודע איך לפתור את זה?? יש מצב שהמקלט IR לא מתאים בגלל זה?

עכשיו זה הפסיק לפעול בכלל..אני חושב שהרסתי את המקלט IR כנראה הצלבתי בלי כוונה חוטים או קצר קטן..אז בכל מקרה כנראה שעכשיו אזמין אחד חדש מאריהב(ואולי אפילו כמה, תגיד יש שם "מחיר לכמות" זה המחיר שכתוב לכמות שם בצד ימינה יותר?) אשמח לקבל תגובה, תשובות, או משהו, תודה.

פורסם

אני אגיד שוב מה שכבר הסברתי לא מזמן, שלטים ועכברים אלחוטיים פועלים על גלי רדיו ודומיהם, ולא על אינפרה אדום

אינפרה אדום מתאים להעברות נתונים, בגלל שהמרחק המקסימלי שלו הוא בערך 2 סנטימטר

גם אם תצליח לייצר שלט שעובד על אינפרה אדום, אתה תצטרך לעבוד כסנטימטר רוחק מהמקלט.

פורסם
  • מחבר

חוששני שאתה טועה ידידי, כמו שהוסבר במדריך וזה גם הצליח אינפרא אדום יכול לשדר עד כ35 מטר ואף יותר, על איזה תדרים אתה חושב שפועל השלט טלויזיה/וידאו..

וחוץ מזה כמו שאמרתי זה כבר פעל לי...והייתי במרחק כ5 מטר..ואני בטוח גם שאם הייתי מתרחק זה היה קולט..

חברה בקשה שמישהו ינסה לעזור לי אני מת שזה יצליח

פורסם

אכן הטעות בידיי, שיהיה לך בהצלחה עם הפרויקט (:

פורסם
  • מחבר

טנקס..(עדיין נואש לתשובות..)

פורסם
  • מחבר
:nixweiss: :nixweiss:
פורסם

איפה ראיתה את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים