עבור לתוכן

מסך LG Flatron F900B- מומים מולדים? מצורפים קבצים לבדיקת המסך שלכם

Featured Replies

פורסם

הי

קניתי לפני כמה ימים LG F900B, וזו התגלתה כטעות חיי (טוב, הגזמתי, אבל עדיין טעות חמורה). דאגו לשווק אותו תחת הכינוי "ספינת הדגל של LG", והיה לי הרושם ש-LG זו חברה אמינה וטובה, ואפילו המסך הקודם שלי היה FLATRON של LG דגם 775FT (שהיה נהדר!). אבל מסתבר שמשהו רע מאוד קרה לחברה הזו בשנים האחרונות. אולי זו כניסת מסכי ה-LCD לשוק, אולי זה פשוט פס יצור דפוק, בכל מקרה המסך שקניתי הוא מחפיר בכל קנה מידה. לפני כחודש קניתי את אותו הדגם בגרסת 17'' (F700B) והוא סבל בדיוק מאותן בעיות והחזרתי אותו לחנות והחזירו לי את הכסף בלי לשאול שאלות. לקחתי סיכון (שהסתבר בדיעבד כטיפשי ביותר) והחלטתי ללכת על 19'' מתוך תיקווה שהפגמים שהיו ב-F700B היו ספציפיים לאותו מסך. הסתבר שטעיתי...

מלבד היותו שטוח באמת, ובעל צבעים יפים ושחור אמיתי, F900B סובל מאינספור פגמים:

גיאומטריה ברמה 0. כל הפינות טרפזואידיות (עקומות בעברית) ומושכות כלפי חוץ ולא, אי אפשר לתקן את זה בעזרת כיוונון. כמעט כל הקוים האנכיים הם לא ישרים.

צידי המסך מטושטשים, במיוחד בפינות.

יש עיוות קשה בצידי המסך כך שריבועים בצדדים נראים כמו מלבנים ועיגולים נראים כמו ביצים פחוסות.

בעיה קשה של MOIRE, עם גלים נראים בבירור.

JITTER רציני ופיקסלים "קופצים". בעיה של פוקוס, כתם מסתורי באזור מסויים במסך שבו הצבעים נראים נהיים כהים יותר וכו' וכו'.

בקיצור, שומר נפשו ירחק. בבקשה תלמדו מהניסיון המר שלי, ואל תעשו את הטעות הזאת.

ערכתי מספר בדיקות למסך שלי ובכולן הוא נכשל כישלון צורב. ניסיתי לשתף אחרים בבדיקות האלה ב-THREAD אחר, אבל הם היו עסוקים שם בלהתווכח ולריב ולא התייחסו ברצינות לבדיקות.

הייתי שמח ש-THREAD ספציפי זה יהפוך להיות זירה רשמית פחות או יותר בו אנשים יבדקו את המסכים שלהם (עם דגש על F900B ו-F900P), ויפרסמו את התוצאות של הבדיקות.

מצורף זיפ ובו יש מספר קבצים שהכנתי בפוטושופ ופלאש שבעזרתם תוכלו לבדוק את הפרמטרים הבאים במסך שלכם:

גיאומטריה (הקבצים עם העיגולים, הריבועים, ושני קבצי ה"גריד", וגם קובץ פלאש קטן שבעזרתו תגררו את הריבוע והעיגול לפינות המסך לבדוק אם הצורות מתעוותות)

MOIRE (אלה הקבצים ה"אפורים", בהם יש קובץ של משטח אפור לחלוטין, מסמך של קווים אנכיים מקבילים שאפשר באמצעותו לבדוק גם פוקוס למסך, ומסמך של רשת דקיקה מאוד של ריבועים שחורים)

:xyxthumbs: דבר ראשון אני מאחל לכם בהצלחה בבדיקות האלה, ומי יתן והם יוכיחו לכם שהמסכים שלכם פיקס (אצלי הם מוכיחים את ההפך).

אזהרה!!!!!!!! מי שמבסוט מהמסך שלו ומעדיף לא להטיל ספק באמינות שלו אז שיוותר על הבדיקות. (לפעמים עדיף לחיות באשליה מלהתעורר ממנה :lol: )

ד"א: כל המסמכים הם ברזולוציה של 960*1280 ונבדקו בתדר רענון של Hz 85

(אתם יכולים גם להוריד תוכנה מהרשת שנקראת NOKIA MONITOR TEST שבודקת פרמטרים נוספים)

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

Hello, I have the old model of this monitor the LG795FT Plus [The F700P is the replacement for the 795FT PLUS] any way the test is relevant to my screen to ?

Thnx alot ! :)

פורסם

אממממ F700P

כל הציורים עושים לי כאב ראש אבל לא ראיתי משהו מיוחד חוץ מהעיגול והריבוע

שרק בצד ימין הם מיתעוותים קצת אבל ממש בקצה

אבל מה שמעצבן במסך הזה שהוא עקום רצח יענו קצה ימין למטה מורם וקצה שמאל מורד

ולא משנה מה ניסיי לעשות לא הולך זה מעצבן

פורסם
  • מחבר

Hi "The Unknown"!

Yes, this test is relevant to any CRT.

Although my interst is figuring out whether the LG F900B and F900P (and their F700 smaller brother series) has "born" issues, or is it just my monitor.

In case it's not only my monitor, I would like to know that, so I could check further into how could it be "ח.י. מחשבים" (the Israeli LG supplier) hasn't stopped shipping and distributing this series.

About the old FT series, I owned a 775FT Flatron and it was amazing. I have the feeling that LG is not making CRTs as good as they once did.

Good luck with your tests

פורסם

אם כבר החלפת למסך היה יותר הגיוני לדעתי להחליף ל

f900p

ולא להשאר שוב פעם עם "הגירסה המעפנה"

פורסם
  • מחבר

אז זהו שלא ידעתי שהבעיה היא ב-B... (ואני עדיין לא בטוח בכך)

ועדיין נשאלת השאלה האם בדגם ה-P אין את כל הבעיות האלה שציינתי, ואם אין, אז אני אתעקש להחליף את ה-B ל-P אשלם את ההפרש ותאמין לי שלא יהיה מבסוט ממני.

החשש הגדול שלי, שאני אחליף, אשלם וכו' ובבית אגלה ב-F900P החדש לי את אותן בעיות שיש לי כרגע ב-B.

בשביל זה אני רוצה שמשתמשים שקוראים שורות אלה ויש להם F900P יערכו את הבדיקות עם הקבצים שצרפתי (להודעה הראשונה ב-THREAD), וידווחו על התוצאות של המסך שלהם.

נראה לי לא הגיוני שאנשים ידפקו עם מסך כל כך יקר (וכן בעיני 1600 או 1700 ש"ח על מסך זה נחשב יקר) וכל כך דפוק ויעברו לסדר היום, ולא ידעו בכלל שדופקים אותם. אם אני לא היחיד שתקוע עם מסך שנחשב "עילית" (ספינת הדגל של LG, אני חוזר) עם ביצועים מתחת לכל ביקורת, אני רוצה לדעת מזה שיהיה לי קייס לכתוב מכתב רציני ל"ח.י. מחשבים" ולמועצה להגנת הצרכן, ואם יש צורך אז יהיה פה בלאגאן (זה לא הבלאגאן הראשון שאני מחולל, וכשיש לי קייס אני גם זוכה).

אז יאללה תורידו את הקבצים ותבדקו את המסך שלכם :hi:

פורסם

לי יש F900P... מסך ללא רבב!

אין שום בעיה ממה שציינת.. המסך הטוב ביותר שראיתי!!

בהצלחה...

פורסם

בזמנו רכשתי את ה795FT PLUS

שעובד עם 100 REFRESH RATE ברזולוציה גבוה מאוד. מסך בריא במיוחד !

אחת הקניות היותר משתלמות שעשיתי ! לאחי יש מסך שנחשב חדיש יותר גם ה 900B ורואים בו ממש חרא ! אפילו לא תומך ב-100 רפרש רייט ! המסך מלא ריצודים ורואים מטושטש כזה !

באמת המסכים הישנים עם תותח האלקטרונים המסורתי הרבה יותר סוסים מהחדשים !

למרות זאת יש לי אח נוסף עם מסך LCD של LG 12MS רואים בוא ממש טוב יחסית למסכי LCD ולמרות האחריות הראויה של הבד פיקסל הוא לא קיבל שום בד פיקסל :)

ככה שלא יודע אם כדי לבוא בטענות על החברה

פורסם

טוב, קודם כל תודה על היוזמה.

לי יש LG Studioworks 995e...לא בדיוק מה ששאלת, אבל תקבל תשובה בכל זאת... :)

יש לציין שאני די בור בנושא הנידון, ועכשיו הבנתי סוף סוף שהשיט שיש לי בפינות המסך נקרא "בעיות Moire..."

התעסקתי עם האפשרויות והכיוונים ולא הצלחתי להעלים את העיוותים המשגעים האלה.

בנוסף, מבחינת גיאומטריה, המסך מעולה פרט לנטייה קלה פנימה של החלק העליון בצלע הימנית של המסך (נטייה קלה מאוד - אך לא ניתן לסדר אותה דרך הכיוונונים...).

פורסם

יש לי proview 787 וכל הבדיקות עברו לי בהצלחה שום טישטוש שום עיוות בקיצור מסך מצוין האמת שבהתחלה רציתי לקנות את ה 900b ועכשיו אני שמח שלא

פורסם

תראה.  כרגע (וכבר כתבתי את זה אבל אתה בקטע של לגלות את אמריקה) בארץ אף אחד לא רוצה למכור CRT.  ולמה שיירצו?  הוא כבד ויקר לייבוא + מאוד יקר לספק עליו אחריות. והעיקר - הוא זול מידי. לכן כרגע הוא משמש כמעט רק בתור אמצעי המחשה לכמה כדאי לרכוש LCD. בתצוגות תראה רק CRT מחוברים על מפצל ב 60 הרץ עם GHOSTING. בנוסף פחות ופחות חברות מיייצרות CRT אלא רק נפתרות מסטוקים ויש תופעה של הפצת סחורה שכבר הוחזרה כלא תקינה במדינות אחרות - אלינו כמובן. בכל זאת - ולמרות הכאב בלשלם כסף טוב ליבואנים ומנהלי מכירות שלא מכבדים את הלקוח מספיק בכדי לתת לו לבחור בעצמו - אפשר עדיין למצוא פה ושם יחידות במצב טוב - אבל זה מצריך בדיקה אישית של כל מסך לפני שמגיע אליך הביתה - או החזרת מסך לא תקין עד שתקבל אחד שהוא כן.  במקרה שלך באם תבחר F900P וודא שהוא תקין ולטעמך - ואל תוותר עד שתקבל כזה. אני במקומך הייתי לוקח את הכסף חזרה ורוכש במקומו את הSAMSUNG 959NF שניתן לבדוק אותו לפני קנייה בלפחות שתי חנויות שאני מכיר (ובטח עוד). אה נזכרתי - אתה אלרגי לשני הקווים.

עוד דבר:  בעת בדיקת מסך אצלך:  וודא כי הוא מקבל חיבור חשמל קיר פרטי שלו. הרבה מסכים רגישם מאוד לחיבור דרך UPS או מייצבי מתחים או סתם מפצלים שלא מספקים הגנה מספקת מהפרעה אלקטרו מגנטית. כמו כן וודא כי אין בקרבת המסך רמקולים / ציוד אלחוטי / מסכים אחרים או טלוויזיה. אם יש הרחק ובצע DEGAUSS .

כל מסכי הCRT הגדולים זקוקים לכחצי שעה - 40 דקות של פעילות כדי להגיע למצב אופטימלי.

פורסם

סופו של הCRT???

אני עומד לפניי קניית מסך ואני מעדיף CRT על LCD בשביל שאני אוכל לשנות את הרזולוצייה איך שאני רוצה ולא אהיה קבוע עם רזולוצייה אחת...

אז זה אומר שאין לי כמעט סיכוי למצוא מסך CRT נורמאלי? אני לא רוצה LCD אפילו שרק משבחים אותם כל הזמן... זה פשוט לא מתאים לדרישות שלי.

המסכים שחשבתי עליהם (ולפי מה שהבנתי אין כימעט מיבחר):

- LG F900P

- ViewSonic G90F+B

- Samsung 959NF

פורסם

כן האמת כמה שמלכלכים על PROVIEW אלה מסכים פשוטים מאוד, ברמה לא גבוהה, אבל ממש לא בעייתיים

לפותח התארד, פעם הבאה תתיעץ לפני קניה - אם הייתי רואה שאלה בנוגע לזה הייתי אומר לך מייד שהדגמים האלה מלאי בעיות (בדיוק אלו שהצגת), היה לי מסך CRT של LG ועברתי ובדקתי את הדגמים, לצערי הרב הייתי צריך לחוות על בשרי את כל הבעיות האלו (חשוב לציין שזה רק ב CRT שלהם, ובמספר דגמים בודד.)

פורסם

Ok, i downloaded the files, now what am i suppose to do now ?

I need to look for something specific in these GIF images ?

I really dont know so please help... Thnx !  :)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התשובות...

Vatos-Locos ו-anevsky - הייתי רוצה לדעת האם כדאי לי להמשיך להתעקש על המסך שלי (F900B) ולהחליף עד שיגיע פריט מוצלח, או שאתם יודעים בוודאות שכל (אבל כל) הסדרה פגומה ואין סיכוי לקבל את הדגם הזה בלי בעיות? ואם אכן כל הסדרה דפוקה אז כדאי לשדרג ל-F900P (שמעתי שגם לסדרה הזאת יש בעיות) או להרים ידיים לגמרי עם LG? (למרות השילוב המוצלח כ"כ של מסך שטוח באמת ובלי שני הפסים של הטריניטרון שאני באמת אלרגי אליהם. מה לעשות ש-LG הרגילו אותי לטוב, אני שונא להתפשר)

"The Unknown":

You should check for geometry problems with the geo1.gif geo2.gif geo3.gif and  the circle-square.swf files. Geometry problems mean "straight" lines are not so straight (either bent or diagonal in some way), perfect circles appear to be eliptic (usually when this shit happens it will be in the corners of the screen) etc..

Use the Moire files to check for wavy patterns and jittering pixels on your screen.

Good luck dude

טוב, מחר (היום בעצם  :sleep:) אני מחזיר את המסך למרדנית. תחזיקו לי אצבעות!!!! אני מת לצאת כבר מהסרט הזה של המסך, זה מדכא לי ת'צורה  :pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים