עבור לתוכן

צריך חוות דעת על המפרט הבא (מבוסס A64) למחשב משחקים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמיועד למטרה טהורה של משחקים. אני מתכנן גם לעשות אוברקלוקינג וגם להוסיף לו כרטיס גרפי נוסף בעתיד, אני מתכוון שהמחשב הזה ישאר יעיל במשך הרבה זמן יחסית... התקציב שלי בסביבות 7,000 אבל אני כנראה אחרוג ממנו... אשמח לשמוע את דעתכם עם המפרט הבא:

מעבד: Athlon64 3000+ s939

אולי אפילו אני אלך על ה 3200, כי שמעתי שיותר נוח לעשות איתו אוברקלוקינג

לוח אם: Asus nF4 SLI

כרטיס מסך: GF6600GT, בעתיד אני אקנה אחד נוסף

אני עדיין לא בטוח לגבי החברה של הכרטיס. של ג'יגהבייט עולה בסביבות 1000 ושל Asus מגיע ל1600 (לפי פנדה), האם ההבדל באיכות שווה את ההבדל במחיר?

זיכרון: PQI 512MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x256MB) Mirrored Black Copper 2-2-2-5

אחרי תהליך ארוך של סלקציה בחרתי בזיכרון הזה, תומך בTCCD במחיר לא מוגזם מדי. אני לא בטוח אם 512 מגה יספיק לי בשביל משחקים, מה אתם אומרים?

הארדיסק: התלבטות בין

Maxtor 250GB SATA 150 16MB 7200 RPM MaXLine III, אשר עולה בסביבות 1,400 ש"ח אבל תומך בפיצ'רים של SATA2

או 2 הארדיסקים מסוג

Maxtor 160GB SATA 150 NCQ 8MB 7200 RPM Hard Drive, כל אחד כ600 ש"ח ואני אעשה ביניהם RAID

כרטיס קול: Creative Sound Blaster Audigy 2 Value

צורב דיוידי: NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk

מארז: Compucase 6A21 או הטרמלטייק טסונמי, תלוי כמה אני אהיה מוכן להשקיע, עדיין מתלבט פה

ספק כוח: Tagan TG480-U01 480Watt, מה שמוכרים בפנדה ב725 ש"ח...

אני לא מוכן להתפשר בספק כוח, אני יודע ששני כרטיסים גרפיים ואוברקלוק נורא מעמיסים על הספק, וזה הספק הכי איכותי שמוכרים בארץ כרגע (אני חושב)

קירור מעבד: Thermalright XP-120, מאוורר 120מ"מ של Sunon

כל טיפ או המלצה יתקבל בברכה, תודה!

פורסם

האסוס לא משהו, אבל מצד שני אין עדיין לוחות טובים לאוברקלוק עם nforce 4 - גם לא בארה"ב

אני מציע שלא תבנה על SLI, זה לא שווה את המחיר הגבוה, מה גם ש6800GT אחד נותן יותר ביצועים מ2x6600GT

המוצרים של אסוס באופן כללי מגיעים עם מחיר מופרז, זה לא אומר שהם שווים את זה

בזכרון עדיף שתיקח סטיק בודד או 2x512, כי 2x256 זה בעייתי מבחינת שדרוג ל1GB. הזכרון שבחרת הוא באמת TCCD איכותי, אז הוא יהיה מצויין

הדיסק הראשון לא תומך בSATA2, הוא פשוט בא עם 16MB מטמון

לא בדקתי מבחנים אז אני לא יודע להגיד אם עדיף 16MB מטמון או NCQ, אבל מבחינתי 320GB תמיד עדיף על 250GB

פורסם
  • מחבר

האסוס לא משהו, אבל מצד שני אין עדיין לוחות טובים לאוברקלוק עם nforce 4 - גם לא בארה"ב

אני מציע שלא תבנה על SLI, זה לא שווה את המחיר הגבוה, מה גם ש6800GT אחד נותן יותר ביצועים מ2x6600GT

אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות 6800GT, וכל הרעיון הוא שאני אקנה 6600GT נוסף בעתיד (מתי שהם יהיו ממש זולים), וככה אני אשפר את הביצועים באופן די משמעותי בלי להשקיע יותר מדי כסף.

זכרון עדיף שתיקח סטיק בודד או 2x512, כי 2x256 זה בעייתי מבחינת שדרוג ל1GB. הזכרון שבחרת הוא באמת TCCD איכותי, אז הוא יהיה מצויין

הרעיון פה הוא שאני אוכל להנות מתכונת ה Dual Channel (למרות שאני לא בטוח עד כמה היא מועילה)

במקרה ואני אוותר על זה ואקנה סטיק בודד של 512, מה אתם אומרים על

Mushkin 512MB PC3200 DDR400 222 Black Hi Perf Level II Winbond BH-5

או שאולי לקנות פשוט סטיק 512 מאותו סוג של PQI..

לגבי ההארדיסק אתה צודק, אין טעם לקנות את ה MaxlineIII כרגע

בכל מקרה תודה על העזרה :)

פורסם

הPQI עדיף על הMUSHKIN

הוא עם PCB של BRAINPOWER

יותר סיכויים לאוברקלוק גבוה

פורסם

הוא מדבר על BH-5, למי אכפת מהPCB??

אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות 6800GT, וכל הרעיון הוא שאני אקנה 6600GT נוסף בעתיד (מתי שהם יהיו ממש זולים), וככה אני אשפר את הביצועים באופן די משמעותי בלי להשקיע יותר מדי כסף.

הרעיון פה הוא שאני אוכל להנות מתכונת ה Dual Channel (למרות שאני לא בטוח עד כמה היא מועילה)

במקרה ואני אוותר על זה ואקנה סטיק בודד של 512, מה אתם אומרים על

Mushkin 512MB PC3200 DDR400 222 Black Hi Perf Level II Winbond BH-5

או שאולי לקנות פשוט סטיק 512 מאותו סוג של PQI..

לגבי ההארדיסק אתה צודק, אין טעם לקנות את ה MaxlineIII כרגע

בכל מקרה תודה על העזרה :)

סביר להניח שכשתרצה לקנות 6600GT נוסף כבר תוכל להרשות לעצמך כרטיס הרבה יותר חזק מהדור הבא, ולכן אני אומר שזה לא משתלם לעשות תכנון על SLI, עדיף להשקיע פחות כסף בלוח בלי SLI ולהשקיע יותר בשאר הרכיבים, או בכרטיס המסך.

הדואל בקושי יעזור לך, וכשתרצה לשדרג ל1GB תצטרך להריץ את הזכרונות ב333Mhz, בגלל זה אני ממליץ שתקנה היום סטיק בודד. מושקין BH-5 זה אולי הזכרון הכי טוב שקיים, מאיפה אתה משיג אותו?

פורסם

אופס...

אני חשבתי שהוא מדבר על המושקין LEVEL II V2

שהוא גם TCCD אבל פחות טוב מה PQI

אין בעיה להשיג כזה בEBAY

אבל לדעתי במעבד עם מכפלה פתוחה

עדיף TCCD עם מהירות גבוהה ותזמונים משוחררים

מאשר BH5 עם מהירות נמוכה יותר ותזמונים הדוקים

כמו כן הוא יצטרך מוד בשביל הBH5 או בוסטר ?(אם הוא עובד עליו בכלל)

פורסם
  • מחבר

טוב אני באמת לא מבין בזכרונות ולא ידעתי שצריך מוד או בוסטר (לא יודע מה זה..) בשביל BH5. אני אשאר עם הPQI, כנראה אקנה סטיק אחד של  512, את זה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1106_1109&products_id=6983

בקשר ללוח האם, הAsus SLI נמכר ב1100 ש"ח, אבל אפשר להשיג אותו ביותר זול. כתבו פה שהSLI לא משתלם, אבל לפי המחירים שבדקתי, ההבדל בין לוחות SLI ללוחות nF4 רגילים נורא קטן. אז למה שלא תהיה לי האפשרות להוסיף עוד כרטיס מסך בעתיד? בכל מקרה הייתי רוצה לדעת איזה לוח אם מבוסס NF4 נחשב טוב שהוא לא SLI בטווח עד 1000 שקל, כי לפי מה שבדקתי יש אפילו די הרבה לוחות שהם לא SLI ונמכרים במחיר גבוה יותר.

אין מצב שאני יכול להרשות לעצמי 6800GT, ההבדל במחיר בינו לבין ה6600GT הוא בסביבות 1500 ש"ח. לפי דעתי זה פשוט בזבוז להוציא כמעט 3000 שקל על כרטיס מסך, בגלל זה אני נורא אוהב את ה6600GT כי יש להם מחיר טוב וביצועים מצויינים למחיר.

אני עדיין מתלבט בקשר לכרטיס המסך, כי אני חושש ש128 מגה על הכרטיס זה קצת מידי והמשחקים בקרוב יתחילו לדרוש יותר.

פורסם

לגבי הלוחות - אין היום לוחות nforce 4 בארץ פרט לאלה של Asus/Gigabyte, ולכן אין לי באמת מה להציע לך, במיוחד עם המחירים הגבוהים שלהם כרגע.

לגבי הכרטיס מסך - ה128MB זה לא מה שיגביל אותו במשחקים בעתיד, מהירויות הזכרון והליבה שלו יגבילו אותו הרבה לפני גודל הזכרון

פורסם
  • מחבר

אז אתה רואה, לפי המצב הנוכחי בארץ אין שום סיבה לא לקנות לוח SLI. אלא אם כמובן לוחות חדשים אמורים להגיע בקרוב..

אני דווקא מאמין שהזיכרון על הכרטיס כן יגביל משחקים בעתיד. אם אני לא טועה, ב Doom3 על Ultra Quality הטקסטורות דורשות 512 מגה. כמובן שזה לא אומר שלא תוכל להריץ את זה בלי כרטיס עם 512 זיכרון, אבל העומס נופל על המעבד. אני אגב שמעתי שבקרוב הולכים להפסיק לייצר כרטיסים עם 128 זיכרון, אבל זה בטח סתם שמועה.

בכל אופן, עברתי על ההשוואה בין כרטיסי ה6600GT, וראיתי שגם את הMSI וגם הGigabyte שזכו בפרסים לא מוכרים בארץ. הכרטיס שקיבל ביקורת טובה וכן נמכר פה הוא ה Albatron 6600GT, שמגיע גם עם VIVO ועולה 1266 ש"ח. כדאי לבחור בכרטיס הזה?

פורסם

הכרטיס ממילא לא יסחוב דום3 בUltra, ולכן גודל הזכרון לא משנה

את הג'יגהבייט מוכרים בארץ, ולדעתי תוכל למצוא גם את הMSI

האלבטרון הוא גם אחלה כרטיס

פורסם
  • מחבר

אני אשמח לקבל לינקים, לא מצאתי שום דבר בzap.

פורסם
  • מחבר

תודה.

מכיוון שלא מוכרים את הMSI בארץ... מה עדיף, הAlbatron או הGigabyte? קצת מדאיג אותי שהג'יגהבייט בא רק עם קירור פאסיבי והם כתבו שהוא מגיע ל55 מעלות די בקלות.

פורסם

לג'יגהבייט יש גם גרסה עם מאוורר

לדעתי שניהם יהיו אחלה

פורסם
  • מחבר

לפי מה שידוע לי לג'יגהבייט יש שתי גרסאות: האחת NX66T128D, שבאה עם מאוורר אבל בלי heatsink לזכרונות. השנייה NX66T128VP, שזה כרטיס שעשו לו מעט אוברקלוק והוא בא רק עם heatsink אבל בלי מאוורר.

יש את הגרסה המומהרת אבל עם מאוורר?

ובאיזה בנדל מגיע דום 3?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים